pappous_soulis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 πρώτη φορά ακούω ότι το raid χαμηλώνει το random access time... μόνο το avg read/write ήξερα ότι αυξάνει... Πάνο link or it didn't happen... Indeed. Πρόσφατα διάβαζα ένα review και είχε δυο Velociraptors σε Raid 0,η διαφορά στο access time ήταν της τάξεως του 0.1ms ,τρίχες δηλαδη.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 δεν πιστεύω ότι το Raid 0 ρίχνει σχεδόν 10ms κάτω το access time...
Vatos_locos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 pfff είσαι και άπιστος τώρα έρχονται 4χ120 Gb 2x74GB WD Raptors ADFD Raid 0 σε Intel ICH9R 2x Seagate 7200.11 500gb (32MB) 4* raptor 8mb cache , 32/4 stripe/cluster ... 2x200gb seagate ST3200820AS 3x80GB WD800JD SATA RAID-0 3x640 Raid 0 2x320 WDC WD3200AAKS-00VYA0 @ Raid0 (90GB) και έχω πολλλλάάάάάάά ακόμα να σου δείξω τώρα βάλε κάτω τα πόσα κάνει ο κάθε δίσκος τι Access Time έχει μόνος του και τι βγάζουν όλα τα raid σε σχέση με τους raptor και πες μου εσύ PS μήν μου γράψεις τίποτα από αυτά που σου λέω στο msn για τι δίσκους θέλω άλλο εγώ Btw το 4-5ms όντως ήταν άκυρο δεν θυμόμουν τα νούμερα ακριβός και δεν έχω κοιμηθεί από χθες ακόμα αλλά αν δεις οι 250 περνάνε και τους ράπτορ σε access time
haHa Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Το χαμηλοτερο access time που παρουσιαζουν οι δισκοι οταν τους βαζεις σε raid0(με intel raid chipset -Intel Matrix Storage Technology) με μικρο πρωτο partition ειναι εικονικο!
caution Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Το χαμηλοτερο access time που παρουσιαζουν οι δισκοι οταν τους βαζεις σε raid0 με μικρο πρωτο partition ειναι εικονικο! Documentation please.
haHa Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Ουσιαστικα το access time που πετυχαινουμε με αυτο το κολπακι (που γινεται μονο με intel raid chipset -Intel Matrix Storage Technology) ειναι εικονικο. Ή για να το πω καλυτερα: ιδιο access time εχει με τον ιδιο σκληρο και ενα μεγαλο partition αν τα windows τα εχεις εγκαταστησει στην αρχη του δισκου,στο εξωτερικο μερος και εχεις κανει defragment. Απλα τοτε στο bench ,το access time βγαινει μεγαλυτερο γιατι το υπολογιζει για ολο το partition. Ουσιαστικα ομως εκει που ειναι τα windows,στην αρχη του δισκου, θα ειναι και παλι πολυ χαμηλο,οπως με το κολπακι που κανετε. Δεν γινεται να νικησουμε την φυσικη του δισκου και να ριξουμε τοσο πολυ τo access time. Το μονο που προσφερει αυτο το κολπο ειναι η δυνατοτητα να bechaρουμε το πρωτο κομματι του σκληρου, που αλλιως δεν μπορουσαμε. Οι επιδοσεις στην πραγματικοτητα δεν βελτιωθηκαν. Εδω με αλλα λογια μηπως και δεν εγινα κατανοητος: Ειναι γνωστο οτι ο δισκος στην αρχη του(στο εξωτερικο κομματι) ειναι πιο γρηγορος..(λογω γωνιακης ταχυτητας) Κανοντας αυτο το "κολπο" με τον ich9r(Intel Matrix Storage Technology), απλα αφηνουμε τα μετροπρογραμματα να μπορουν να ελεγξουν-benchαρουν ΜΟΝΟ το πρωτο κομματι του σκληρου(πχ τα πρωτα 100GB), αυτο που πχ θα εχει το λειτουργικο. Ετσι μας βγαζει καλυτερες επιδοσεις.. Ομως ακομα κ αν δεν καναμε αυτο το "κολπο" (πχ ειχαμε nvidia) κ φτιαχναμε κανονικα τα partition(πχ c: partition 100GB), τοτε παλι θα ειχαμε καλυτερες επιδοσεις στο πρωτα 100GB, μονο που τωρα δεν θα μπορουσαμε να τις δουμε αποτυπωμενες στα benchmark γιατι τα προγραμματα βλεπουν τον σκληρο ολοκληρο κ δεν bechαρουν μονο τα πρωτα 100gb του c partition. Οποτε ουσιαστικη αυξηση επιδοσεων δεν υπαρχει. Το μονο που μας δειχνει αυτο το κολπο ειναι οτι ο δισκος στην αρχη του ειναι πιο γρηγορος.. Απλα αυτο δεν μπορουσαμε να το αποτυπωσουμε προηγουμενως, γιατι benchaρε ολοκληρο τον σκληρο..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 δεν έβαλες Velociraptor Πάνο... πάντως για κάποιο λόγο πιστεύω αυτά που λέει ο haHa
haHa Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 αν και οντως ειναι νωρις για solid state... εγω προτεινω τον OCZ Core Series 60GB SSD V2 (Sata II) αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει διαθεσιμοτητα στα e-shops, αλλα λογικα θα ερθει σε λιγες μερες ξανα. εχει τα ιδια specs με αυτον http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.320610 απλα κανει γυρω στα 180 ευρω. Δυστυχως ολοι οι φθηνοι ssd με mlc chipset (οπως κ αυτος ο ocz core) εχουν σοβαρα προβληματα με τυχαιο τεραστιο latency.. http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2422697#post2422697 http://www.anandtech.com/cpuchipsets/intel/showdoc.aspx?i=3403&p=8 Το προβλημα ειναι σε ολους τους δισκους με mlc που χρησιμοποιουν Jmicron controller with Samsung flash . Though the OCZ core drive is our example, but please remember that this isn't an OCZ specific issue: the performance problems we see with this drive are apparent on all current MLC drives in the market that use a Jmicron controller with Samsung flash.
tarrasque Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 για δείτε και εδώ ένα ωραίο review το πιο σοκαριστικό για τους ocz είναι στο post 14 όπου ο tony της ocz αναφέρει: We have found transferring files that are larger than the cache file size you have set causes SteadyState to reboot your computer and revert to safe mode. :-O
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 omfgΘέλουν δουλειά οι SSDs λέμε... οι super πανάκριβοι όχι δεν θέλουν "δουλειά" μια χαρά παίζουν αλλά πιο φτηνά παίρνεις ολόκληρο PC παρά SLC SSD με αξιοπρεπή χωρητικότητα...
tarrasque Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 σιγουρά υπάρχουν σημαντικότατες διαφορές σε σχέση με τους μηχανικούς, αλλά νομίζω δεν έχει αξίζει σήμερα μια τέτοια αγορά γιατί με τα λεφτά που θα σκάσεις τώρα για να πάρεις σοβαρό ssd σε 2-3 μήνες θα τα κλαις με μαύρο δάκρυ έκει που θα έχουν πέσει οι τιμές... αν τώρα για κάποιους ο παράγοντας κόστους δεν υπάρχει πάω πάσο
Vatos_locos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 τι να σας πω παίδες εγώ έχω δοκιμάσει αρκετά raid και έχω δει διαφορές οπότε κρατάω τις αμφιβολίες μου για αυτό που λέει ο haha στην πραγματικότητα 5χ120Gb σε raid 0 είναι πιο γρήγοροι από veloci και φαίνεται διαφορά btw haha κάποια Raid δεν είναι σπασμένα αλλά full παρτίτιον και πάλι πιάνουν τους raptor 2x250 RE της WD πάνε κάπου το ίδιο από 2χ150 veloci σε access time χωρίς σπασμένα partition
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 σε write/read σίγουρα αλλα είναι "κατάντια" να έχεις 5χ120gb imho άσε που όπως είπα σε καθημερινές "real" εφαρμογές διαφορές δεν πρόκειται να δεις...μόνο benchmarks aka useless
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.