papabiris Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 παιδια συντομα θα διαθεσω ενα ποσο της ταξης των 150-180 ευρω για σκληρο δισκο. Αυτο που με ενδιαφερει ειναι μονο η ταχυτητα και οχι η χωρητικοτητα (εχω εξωτερικους για αποθηκευση). Ξερει κανεις τιποτα γιαυτους τους solid state? Τους εχει δοκιμασει κανεις? Ειναι γρηγοροι η εχουν ακομα μελλον μπροστα τους για να βελτιωθουν? αν οχι να φανταστω ενας ραπτορας ειναι καλυτερα? ευχαριστω (εκανα search αλλα δεν καταφερα να βρω καποιο σχετικο τοπικ)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Raptor ξεχνάς από την στιγμή που υπάρχουν οι Velociraptor... τώρα για SSD είναι νωρίς imho, άσε που είναι απίστευτα μικρές οι χωρητικόττες στα λεφτά που δίνεις... η καλύτερη λύση είναι πιστεύω ο 150gb Velociraptor
papabiris Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 ναι Thresh και γω την ιδια σκεψη ειχα. και μαλλον με βλεπω για τον βελοσιραπτορα. βεβαια οπως ειπα η χωρητικοτητα δεν με αφορα καθολου μιας και στον primary σκληρο δεν χρειαζομαι πανω απο 50gb με τιποτα. απλα θα η8ελα να μαθω αν εχει δει καποιος την ταχυτητα αυτων των SSD στην πραξη και αν ειναι πιο γρηγοροι απτον velociraptor. Το αλλο που σκεφτομαι ειναι οτι εχω δει ραπτορ στην πραξη και 8υμαμαι οτι εκανε αρκετη φασαρια για σκληρο ειδικα μετα τον πρωτο χρονο χρησης του(στο 4ο εξαμηνο ψοφησε αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα). Τωρα θα μου πεις τι λεει αυτος ο τρελος αλλα εχω φτιαξει ενα συστημα τελειως αθορυβο (πρεπει να βαλεις το κεφαλι σου μεσα στο κουτι για να ακουσεις κατι) και θα ψιλοξενερωσω αν σπασει αυτη η ησυχια υστερα απο τοσο λεφτα που εσκασα
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 o Velociraptor είναι πιο ήσυχος από τους παλιούς Raptor... στην χειρότερη παίρνεις κάποιον SSD 32gb και τον γυρνάς πίσω εντός μερικών εργάσιμων με την δικαιολογία ότι δεν σε ικανοποίησε το προϊόν... αλλά με 180 euro δεν βλέπω να μπορείς να πάρεις κάτι αξιόλογο...
papabiris Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 οκ Thresh θα παω να τσιμπισω το βελοσιραπτορα το σκ.σευχαριστω
coreygaylas Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 αν και οντως ειναι νωρις για solid state... εγω προτεινω τον OCZ Core Series 60GB SSD V2 (Sata II) αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει διαθεσιμοτητα στα e-shops, αλλα λογικα θα ερθει σε λιγες μερες ξανα. εχει τα ιδια specs με αυτον http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.320610 απλα κανει γυρω στα 180 ευρω.
caution Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Kαι εγώ υπέρ του OCZ... στα benches είναι ΤΕΡΑΣ! (και 0 θόρυβος!!!)
pappous_soulis Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Εγώ πάλι λέω όχι σε SSD μέχρι να πέσουν σε λογικές τιμές,να ανεβάσουν χωρητικότητες,και να γίνουν ακόμα πιο γρήγοροι. Οπότε τράβα για τον 150άρη Veloci και μη φοβάσαι για θόρυβο.Είνα πραγματικά αθόρυβος. Να φανταστείς αγόρασα προ ολίγων ημερών 750άρη της Seagate και κάνει λες και τον σφάζουν,ενώ ο velociraptor τίποτα.
blackstar Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 SSD και raid (hardware) έχουν τρελά γκάζια (αλλά και κόστος). OCZ Core V2 SSD drives in RAID = AWESOME
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 RAID= 0 κέρδος σε καθημερινές/normal εφαρμογές... δεν βλέπεις διαφορά...
papabiris Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 τσιμπισα το βελοσιραπτορα των 150γβ. αν το θελει κανεις αφου τον εγκαταστησω θα γραψω εντυπωσεις. ευχαριστω για την βοηθεια
Vatos_locos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 2x640WD @ Raid 0 Far better από όλα Imho γράψε άμα δε βαριέσε έτσι για να υπάρχει
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 bollocks, μηδέν κέρδος σε πραγματικές εφαρμογές... μόνο σε benchmarks βλέπεις, ΤΠΤ ΑΛΛΟ... χαμηλότερο access time>all
Vatos_locos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 μα αυτό κάνεις με το raid χαμηλό access time με 2 640 σε ένα σπαστό raid με ένα partition το πολύ 80Gb για OS το access time είναι περίπου 4-5ms tested
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 πρώτη φορά ακούω ότι το raid χαμηλώνει το random access time... μόνο το avg read/write ήξερα ότι αυξάνει... Πάνο link or it didn't happen...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.