varemarious Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Καλησπέρα. Εδώ και αρκετά χρόνια (5 νομίζω)έχω connx στο 1ΜΒ είμαι γενικά πολύ ευχαριστημένος δεν έχω αντιμετωπίσει σχεδόν κανένα πρόβλημα. Μια περίοδο πριν βγουν στην αγορά ακόμα οι 24αρες είχα κάνει αναβάθμιση σε 2ΜΒ αλλά είχα προβλήματα και μετά απο συνεννόηση με τον τεχνικό του ΟΤΕ καταλήξαμε να μου πει ότι είναι υψίσυχνο το σήμα και ότι όταν πιάνω μεγάλες ταχύτητες μου πεφτει η γραμμή. Οπότε αποφασίσαμε να γυρίσουμε πάλι στο 1ΜΒ όπου έπαψαν τα προβλήματα. Κάποια στιγμή αργότερα έκατσα και ψάχτηκα λίγο και έμαθα ότι έχω πολύ θόρυβο στην γραμμή 41 - 46 db δεν θυμάμαι ακριβώς . Τώρα τελευταία έχω παρατηρήσει ότι ζητείται να κλειδώσει πιο χαμηλά η γραμμή έτσι ώστε να μειωθεί ο θόρυβος και να μπορέσω να αυξήσω την γραμμή μου να δώ και γω καμιά ταχύτητα της προκοπής. Παίρνω λοιπόν στον ΟΤΕ τηλ και ζητάω αυτό ακριβώς και μου λένε ότι δεν γίνεται αυτό . Υπάρχει κάποιος όπου το έχει κάνει να μου πει και εμένα πως να τους το ζητησω μπας και το κάνουν. Ευχαριστώ
disqualified Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 ποσο πιο χαμηλα στο 1Μbps εισαι...εχεις μπερδεψει καποια πραγματα αλλα αυτο ειναι το πιο χαμηλο που μπορεις να κλειδωσεις δλδ στο 1
binary_dreamer Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Έχεις πρόβλημα γραμμής και θα πρέπει να μιλήσεις με το 121 για να σου φτιάξουν την γραμμή. Θα δηλώσεις θόρυβο γραμμής. Κατόπιν τα ξαναλέμε.
varemarious Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Μπορεί να μην το διευκρίνησα σωστά ... Απ' όσο ξέρω (έχω ακουστά ) όλες οι γραμμές είναι κλειδωμένες στο υψηλότερο δηλ 24ΜΒ Άσχετα με την ταχύτητα που εσύ έχεις π.χ. 8 , 10 κτλ. Εαν σου κλειδώσουν την γραμμή πιο χαμηλα δηλ 8 παράδειγμα τότε θα μειωθεί ο θόρυβος και εγώ θα μπορώ παράδειγμα να πιάσω 4. Εαν τα λέω σωστά
disqualified Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Μπορεί να μην το διευκρίνησα σωστά ... Απ' όσο ξέρω (έχω ακουστά ) όλες οι γραμμές είναι κλειδωμένες στο υψηλότερο δηλ 24ΜΒ Άσχετα με την ταχύτητα που εσύ έχεις π.χ. 8 , 10 κτλ. Εαν σου κλειδώσουν την γραμμή πιο χαμηλα δηλ 8 παράδειγμα τότε θα μειωθεί ο θόρυβος και εγώ θα μπορώ παράδειγμα να πιάσω 4. Εαν τα λέω σωστά Εχεις πει οτι δεν εχεις 24αρα, ή λαθος εχεις ακουσει αλλα αυτο που μαλλον συμβαινει ειναι οτι εχεις ακουσει καποια πραγματα και εχεις βγαλει λαθος συμπερασματα
alt10 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 και ποτε οι παροχοι ποσο μαλλον ο πΟΤΕ δν θα εβαζε 24 mbps στο dslam αμα ηταν ετσι παει βαζουν περιπου απο οτι ξερω γυρω στα 19 mbps εξαρταται και ποσο πιτα ειναι το dslam αλλα εσυ εχεις αλλο προβλημα ... θορυβο στην γραμμη αυτο μπορεις να το λυσεις αφου εχεις την τυχη να εχεις ΟΤΕ μια μια απλη κληση στην τ/υ και να ζητησεις ελεγχο γραμμης (αν δν εχεις ζητησει) και μετα αλλαγη του απερχομενου ... με καποιο καλυτερο...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Μπορεί να μην το διευκρίνησα σωστά ... Απ' όσο ξέρω (έχω ακουστά ) όλες οι γραμμές είναι κλειδωμένες στο υψηλότερο δηλ 24ΜΒ Άσχετα με την ταχύτητα που εσύ έχεις π.χ. 8 , 10 κτλ. Εαν σου κλειδώσουν την γραμμή πιο χαμηλα δηλ 8 παράδειγμα τότε θα μειωθεί ο θόρυβος και εγώ θα μπορώ παράδειγμα να πιάσω 4. Εαν τα λέω σωστά Οχι φιλε μου, τα χεις μπλεξει. Αυτοι σε κλειδωνουν στα 8 (οχι εσενα, για το συγκεκριμενο παραδειγμα λεω) ετσι ωστε στα 8 να πεσει ο θορυβος και να αυξηθει η αξιοπιστια της γραμμης. Π.χ. εγω ειχα εως 24 και κλειδωνα στα 10, αλλα επεφτε καθε 3 και λιγο. Ετσι με βαλανε στα 8 οπου και παψανε τα προβληματα αξιοπιστιας. Μετα αν εγω ηθελα να χρησιμοποιω με καποιο limit τα 4 μονο, ειναι αλλου παπα ευαγγελιο και δεν εχει να κανει με την περαιτερω μειωση του θορυβου. Δηλαδη αν σε βαλουν σε 1, τοτε 1 θα χεις. Δεν υπαρχει η λογικη 'να ζητησω 2 για να το βαλω εγω μετα καπως σε 1 για να πεσει κι αλλο ο θορυβος'. Θα ειναι ακριβως το ιδιο αποτελεσμα με το να σε βαλουν αυτοι 1.
varemarious Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Οπότε αν κατάλαβα καλά θα πρέπει να κάνω αναβάθμιση γραμμής π.χ. απο 1 να την κάνω 10 και αν εμφανίζει πρόβλημα μετά απο ψηφιακό έλεγχο της γραμμής θα μου το κλειδώσουν αυτοί πιο χαμηλά για να μπορώ να πιάσω τα 4-5 π.χ. ελπίζω να μην τα μπουρδούκλωσα χειρότερα
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 αν έχεις πράγματι 46db line attenuation όπως λες πιο πάνω τότε με το ζόρι θα παίζεις στα 5mbit...
varemarious Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 αυτό το γνωρίζω το just perfect για μένα είναι 4ΜΒ για να μπορώ να έχω και τα 4.. για αυτό ρωτάω . Δηλαδή αν κάνω 4ΜΒ σύνδεση θα κλειδώσει και η γραμμή στα 4ΜΒ οπότε θα τα πιάνω κανονικά ?
binary_dreamer Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι. όλοι οι πάροχοι σου ρυθμίζουν από το dslam σε ταχύτητα ανάλογη με αυτή που πληρώνεις. Άσχετα το τι πιάνεις. πχ HOL και Forthnet σου φτιάχνουν το profile σε 4,6,8,12,24 mbps αναλογα στο τι έχεις πληρώσει. Τώρα αν έχεις πληρώσει 24 mbps και πιάνεις 12 τότε αυτό δεν έχει να κάνει παρά μόνο με την απόσταση που έχεις από το dslam και την ποιότητα της καλωδίωσης που σου έχεις στο κτίριο σου μέχρι το ΚΑΦΑΟ. -----Προστέθηκε 20/11/2008 στις 03 : 40 : 59----- κάνε κάτι άλλο. βάλε στο driveme.gr την οδό όπου μένεις και επέλεξε να σου δείξει και δημόσιες υπηρεσίες. εκεί έχει και επιλογές για κτίρια του ΟΤΕ. είναι ένας τρόπος να βρεις τον κοντινότερο ΟΤΕ σε εσένα. και πες μας σε τι απόσταση είσαι σε ευθεία γραμμή από το κατάστημα του ΟΤΕ. Επίσης, δεν μπορείς να δεις τόσο εύκολο εκ των προτέρων σε τι ταχύτητα θα κουμπώσεις. μόνο με μια δοκιμή και αν δεν κουμπώσει τότε γύρνα πάλι πίσω σε αυτό που είσαι.
varemarious Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Αυτό που μου λες το έχω καταλάβει . Τώρα εγώ με τον θόρυβο που έχω για μένα το καλύτερο είναι 4mbit adsl και adsl 2 είναι 5mbit .. Εαν αναβαθμίσω την γραμμή στα 4mbit τότε θα κλειδώσει ποιό χαμηλα οπότε θα μειωθεί και ο θόρυβος ή τώρα που είμαι 1mbit έχω 46db οπότε αν τα κάνω 4 θα αυξηθεί και ο θόρυβος . edit: τα καλώδια έχουν κοντα 4 χλμ απο το κέντρο προς τα μένα.
binary_dreamer Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Είσαι πολύ μακριά οπότε μόνο μια δοκιμή θα σε πείσει. δυστυχώς κανένας δεν θα μπορέσει να σου απαντήσει με σιγουριά το ερώτημα σου.
varemarious Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Αυτό είναι το μόνο σίγουρο (η νεκροψία θα δείξει) απλά αν δεις το 1ο post μου είχα επιχειρήσει πριν βγούν στην κυκλοφορία τα adsl 2 να κάνω αναβάθμιση σε 2mbit και είχα προβλήματα όπως τα περιγράφω στην αρχή. Τώρα πλέον με adsl 2 υπάρχει διαφορά π.χ. σε ποιότητα γραμμής ; για να μπορέσω να κάνω αυτήν την αναβάθμιση που θέλω ; edit : και τα status του router μου DSL Status: Up DSL Modulation Mode: GDMT DSL Path Mode: FAST Downstream Rate: 1024 Kbps Upstream Rate: 256 Kbps Downstream Margin: 13 db Upstream Margin: 26 db Downstream Line Attenuation: 47 Upstream Line Attenuation: 21 Downstream Transmit Power: 0 Upstream Transmit Power: 0
binary_dreamer Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 ερώτηση. δοκίμασε να γυρίσεις χειροκίνητα τον εξοπλισμό σου από gdmt σε adsl 2 (αν έχεις επιλογή) και δες μήπως διορθώσει το πρόβλημα σου. Πολλές φορές αυτό διορθώνει το θέμα μιας και αλλάζει το attenable.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.