Προς το περιεχόμενο

Αξιζει να ασχοληθει με τον προγραμματισμο καποιος επαγγελματικα;

geo1st487

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αξιζει να ασχοληθει με τον προγραμματισμο καποιος επαγγελματικα; Εχει μελλον; Εχει καλες αποδοχες; Μηπως θα τον τρωει το αγχος αν θα καταφερει να φτιαξει το project; (κανεις δεν τα ξερει ολα). Και να ακουει την γκρινια του προισταμενου οτι αργει να το φτιαξει ή εχει bugs το προγραμμα κλπ, και να πρεπει να ενημερωνεται για τις εξελιξεις και για τα νεα προγραμματιστικα εργαλεια κλπ. Δεν ξερω, αλλα μου φαινεται χαλι μαυρο να ασχολειται καποιος επαγγελματικα με τον προγραμματισμο.

Δημοσ.

Δεν θέλω να σε φοβίσω αλλά διάβασε τις περιπέτειες του Ζαχαρία για να καταλάβεις με τραγελάφικό τρόπο τι περίπου συμβαίνει σήμερα. Πάντως παρά τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας προγραμματιστής, η χαρά της δημιουργίας ενός προγράμματος είναι αξεπέραστη:-).

Δημοσ.
η χαρά της δημιουργίας ενός προγράμματος είναι αξεπέραστη

Χμ, κάτι μου λέει πως όταν το κάνεις με τέτοιο τρόπο και για το επώνυμο άλλου θα ξενερώνεις άγρια κάποιες στιγμές.

Επίσης, αν τολμήσεις και ξεστομίσεις σε κάποια δύσκολη κατάσταση εξυπνάδα που να υποννοεί τη σημαντικότητά σου (ως δημιουργός/άνθρωπος/κτλ), θα σου θυμίσουν και πόσοι ακόμα υπάρχουν εκεί έξω με τα πτυχία στα χέρια...

Δημοσ.
Χμ, κάτι μου λέει πως όταν το κάνεις με τέτοιο τρόπο και για το επώνυμο άλλου θα ξενερώνεις άγρια κάποιες στιγμές.

Επίσης, αν τολμήσεις και ξεστομίσεις σε κάποια δύσκολη κατάσταση εξυπνάδα που να υποννοεί τη σημαντικότητά σου (ως δημιουργός/άνθρωπος/κτλ), θα σου θυμίσουν και πόσοι ακόμα υπάρχουν εκεί έξω με τα πτυχία στα χέρια...

Συμφωνω απολυτα! Τωρα αν εχεις ελευθερο χρονο και σ'αρεσει να προγραμματιζεις μπορεις να ασχοληθεις μονος σου στο σπιτι με την ησυχια σου χωρις να εχεις κανενα μ@αλ@κ@ πανω απο το κεφαλι σου και να κανεις ενα προγραμμα της αρεσκειας σου που θα ειναι ανταγωνισιμο με υπαρχοντα π.χ. ενα Media Player ο οποιος θα ειναι ανταγωνισιμος με τους γνωστους (media player, winamp, vlc, κλπ). Αν εισαι καλος προγραμματιστης ισως να καταφερεις να κανεις πασιγνωστο το προγραμμα σου παγκοσμιως και ισως να κερδισεις καποια χρηματα (τα οποια βεβαια δεν θα λυσουν το οικονομικο σου προβλημα για παντα). Αν το καταφερεις θα νιωσεις ικανοποιηση, περηφανεια, πιθανον καποια χρηματα και ολα αυτα χωρις πιεση χρονου, αγχος κλπ.

Ενα παραδειγμα ειναι ο δημιουργος του προγραμματος mIRC, Khaled Mardam-Bey. Δεν ξερω ομως αν εχει κερδισει χρηματα και ποσα.

Δημοσ.

Παραδείγματα απο νέους ταλαντούχους εκατομμυριούχους νυν προγραμματιστές, άφθονα! Σκέψου έξω απο το μαύρο κουτί σου και την εταιρική μηχανή του κιμά και ξεκίνα, καλή επιτυχία.

Δημοσ.

Συμφωνώ με αυτό και επαυξάνω. Μου εχει συμβεί πολλές φορές και με στεναχωρεί αλλά τινα κάνω? Όμως κάθε φορά που πηγαίνω στο γραφείο για δουλειά για μένα αποτελεί πργματικά διασκέδαση και όχι δουλειά!

Δημοσ.

καλησπερα

φιλε μου και μονο η ευχαριστηση το οτι δημιουργεις κατι φτανει .

αξιζει

υ,γ δημιουργω για την πλακα μου .ποτε δεν το εκανα και δεν προκειται να το κανω επαγγελματικα

Δημοσ.
καλησπερα

φιλε μου και μονο η ευχαριστηση το οτι δημιουργεις κατι φτανει .

αξιζει

υ,γ δημιουργω για την πλακα μου .ποτε δεν το εκανα και δεν προκειται να το κανω επαγγελματικα

Εννοειται οτι οταν δημιουργεις κατι νιωθεις ευχαριστηση, ειδικα οταν δημιουργεις κατι καλο ευκολα και γρηγορα. Η ερωτηση ειναι αν αξιζει να ασχοληθει κανεις επαγγελματικα. Το ρωταω διοτι υπαρχουν καποιοι ανθρωποι που τους αρεσει ο προγραμματισμος οι οποιοι ειναι ανεργοι ή σπουδαζουν κατι σχετικο και σκεφτονται να συνδυασουν την ευχαριστηση που προσφερει ο προγραμματιμος με την επαγγελματικη αποκατασταση και την καριερα. Βεβαια ετσι οπως καταντησε ο ιδιωτικος τομεας δεν μπορει κανεις να περιμενει πολλα.

Αποψη μου για οσους εχουν τελειωσει ΑΕΙ/ΤΕΙ πληροφορικης, χιλιες φορες καλυτερα να διοριστουν καθηγητες πληροφορικης σε σχολεια παρα να δουλευουν ως προγραμματιστες σε ιδιωτικες εταιριες οσο και αν αρεσκονται με τον προγραμματισμο.

Δημοσ.

Φίλε μου 2 πράγματα. Δεν είμαστε στο 80 να προγραμματίζουμε σε c με χρήση αρχείων. Πλέον υπάρχουν έτοιμα πακέτα λογισμικού που αυτά χρησιμοποιούν οι εταιρείες.

Κατά 2ον πως από τη στιγμή που δεν ξέρεις (αφού εσύ κάνεις την ερώτηση) προτείνεις κάποιον να εργαστεί ως καθηγητής ?

Δημοσ.
Φίλε μου 2 πράγματα. Δεν είμαστε στο 80 να προγραμματίζουμε σε c με χρήση αρχείων. Πλέον υπάρχουν έτοιμα πακέτα λογισμικού που αυτά χρησιμοποιούν οι εταιρείες.

Κατά 2ον πως από τη στιγμή που δεν ξέρεις (αφού εσύ κάνεις την ερώτηση) προτείνεις κάποιον να εργαστεί ως καθηγητής ?

1ον Επειδη εκανα την ερωτηση δεν σημαινει οτι δεν ξερω. Εχω ασχοληθει με προγραμματισμο οχι ομως επαγγελματικα και εκανα την ερωτηση για να διαβασω τις αποψεις σας.

2ον Ειπα απλως την αποψη μου (δεν γινεται ολοι να εχουμε τις ιδιες αποψεις).

Δημοσ.

Αυτά τα έτοιμα πακέτα όμως δεν έρχονται από τον θεό.... από προγραμματιστές φτιάχνονται.:P

Δημοσ.

Δεν αξίζει να αφοσιωθείς σε αυτό και μόνο,μπορείς μεν να ασχοληθείς επαγγελματικά αλλά ως δεύτερη δουλειά,κάτι σαν χόμπυ που βγάζεις έξτρα χρήμα.

Δημοσ.

Ποιος σου είπε ότι δεν προγραμματίζουμε σε C; Η C είναι μεν δύσκολη γλώσσα και είναι κυρίος για βασικά προγράμματα/λειτουργικά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιείται! Μπόρει μεν να έρθει η εκδίκηση του προγραμματιστή με το λεγόμενο Component Programming αλλά αυτά τα Components θα τα κάνουν άλλοι προγραμματιστές και θα πέρνουν και τρελά λεφτά!

Όπως είπε και ένας καθηγητής μου στο κολλέγιο:"Η C είναι για άντρες προγραμματιστές"

C, separates the men from the boys

Όσον αφορά το θέμα μας τώρα πίστευω ότι αν είσαι πολύ καλός στον προγραμματισμό και θες να ασχοληθείς επαγγελματικά ίσως να βρεις θέση σε κάπια μεγάλη εταιρεία.

Δημοσ.

Μην αγχώνεσαι. Ότι και να κάνεις αν σ'αρέσει θα το μάθεις και αν είσαι καλός αργά ή γρήγορα θα ανταμειφθείς. Η προϋπηρεσία (και το είδος της προϋπηρεσίας) είναι το βασικό προσόν για το μέλλον σου, τα πτυχία είναι για να ξεκινήσεις. Στο κάτω κάτω περνάς πάνω από τη μισή ζωή σου στο χώρο εργασίας γιατί να το ξοδεύεις σε κάτι που δεν σε ενδιαφέρει? Το μόνο κακό είναι ότι η Ελλάδα είναι λίγο περιορισμένη στους τομείς της πληροφορικής που ασχολείται. Εγώ π.χ. βρίσκω πολύ συγκεκριμένους τομείς ενδιαφέρον αλλά θα δούλευα και σε κάτι άσχετο πάνω στην πληροφορική απ'το να έκανα κάτι άλλο.

P.S. C++ rulz...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...