shadowmann Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 εδώ είναι η σύνθεση: CPU : Intel Core I7-920 (s1366, 2.66 GHz, Cache 8MB, Tray) 285,00 € Case : CoolerMaster Cosmos S - Black 228,99 € η stacker. CPU Cooler : Thermalright True Black 120 Cpu Cooler 55,99 € MoBo : Asus Rampage 2 Xtreme SVGA (1366, DDR3, X58) 387,95 € Ram : Corsair 6GB DDR3-1333 RAM Kit (3x2GB, TR3X3G1333C9G) 259,00 € HDD : Western Digital VelociRaptor HDD 150 GB 10k RPM (Sata) 165,01 € x2 για raid HDD : Western Digital 640GB HDD (16MB Cache, 7200 rpm, Sata, WD6400AAKS) 59,00 € DVD Drive : Samsung DVDRW +/- LS 223QRSMN (Sata R, B&W) 37,00 € x2 Fan : Noctua Fan 120mm NF-P12 19,99 € x2 GPU : Sapphire 4870X2 SVGA (PCI- Express, DDR5, 2GB) 446,50 € η 4870 η gtx280 οθόνη η 22 η 24 θα έχω αλλα δεν έχω κατάληξη ακόμα κάπου :/(ρίξτε και καμια πρόταση ) για αυτό έχω βάλει και τις 3 επιλογές στην GPU (και εδώ θέλω τις συμβουλές σας ;p ) και δεν έχω βάλει PSU θέλω κάτι αθόρυβο,δυνατό και να είναι και αξιόπιστο (πολλά θέλω...ε?) γενικά ότι πρότασης έχετε ρίξτε τις...εδώ είμαι ακόμα και κάποια ολοκληρωμένη σύνθεση. αυτά τα λίγα.. ευχάριστο εκ τον προτερων
Dante80 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Πετάς λεφτά στον κουβά με μερικές από αυτές τις επιλογές. Πες μας τα εξής για να σε βοηθήσουμε καλύτερα. 1> Πόσο είναι το budget σου? Υπάρχει ανώτατο ΚΑΙ κατώτατο όριο? 2> Θέλεις οθόνη/πληκτρολόγιο/ποντίκι/ηχεία/λειτουργικό μέσα? 3> Για τι δουλειά θέλεις ΑΚΡΙΒΩΣ το pc. 4> Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να εξαντλήσεις το budget σου βάζοντας ότι καλύτερο χωράει στα λεφτά σου (δλδ σε ενδιαφέρει να κτίσεις το καλύτερο μηχάνημα για τα λεφτα)? 5> Αν όχι, αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να καλύψεις τις ανάγκες σου απόλυτα, αλλά με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την τσέπη σου? 6> Σε ενδιαφέρει το Overclocking? 7> Έχεις προβλήματα χώρου στο σημείο που θα βάλεις το pc? Προτιμάς αυτό να είναι πάνω στο γραφείο σου, ή στο πάτωμα? Απάντησε μας στα παραπάνω, είναι πολύ σημαντικά. Αντίθετα με άλλα προϊόντα, στα pc δεν ισχύει το "ότι πληρώνεις παίρνεις".
N.I.C Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Θα συμφωνήσω με το προλαλήσαντα, αν και νομίζω shadowmann είχες κάνει ένα αντίστοιχο θέμα, μερικές μέρες νωρίτερα... Τελοσπάντων, πες μας το budget και τι προορίζεται να κάνει ο υπολογιστής να σου προτείνουμε κάτι...
pappous_soulis Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Για PSU θα σου πρότεινα αυτό. Όχι απαραίτητα "αθόρυβο",άλλα τουλάχιστον δυνατό κι αξιόπιστο. Για κάρτα γραφικών θα σου πρότεινα μια 4870 εκτός αν θες να έχεις το καλύτερο οπότε πας σε GTX 280. (βέβαια η διαφορά δεν είναι μεγάλη για να δικαιολογεί τη διαφορά τιμής) Δε θα σου πρότεινα με τίποτα 4870X2 λόγω stuttering και άλλων προβλημάτων,όπως συμβατότητας,κτλ. Κατα τ'άλλα το rig μια χαρά είναι άμα είσαι διατεθιμένος να τα σκάσεις.
shadowmann Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 1> 2.600euro είναι το budget. 2> αυτά είναι ψιλά πράγματα και έχω αποφασίσει.όσο για το λειτουργικό όχι δεν θέλω.επίσης οθόνη έχω την 22ari τις samsung 2232bw αλλα σκέφτομαι και για 24άρα..οποτε αν μείνω στην 22άρα δεν θέλουμε οθόνη αλλιώς ίσος ανεβεί λιγάκι και το budget ώστε να μπορέσω να παω σε 24άρα. 3> όπως δήποτε gaming και προγράμματα σχεδίασης (και κάποια αλλα προγράμματα μουσικής αλλα με τα δυο παραπάνω να κυριαρχούν δεν νομίζω να έχω πρόβλημα σε αυτό..αφού και τα αλλα θέλουν εξίσου δυνατό μηχάνημα.) 4>ναι θέλω να το εξαντλήσω. 5> --- 6>ναι σε μεγάλο βαθμό.αφού ίσος μετά από λίγο προχωρήσω και σε υδρόψυξη. 7>όχι δεν υπάρχει πρόβλημα χορού.πιστεύω κάτω θα το βάλω το pc.(αλλα εξήγησε μου τι διαφορα θα είχε αν έλεγα για πάνω στο γραφείο?) N.I.C > ναι έχεις δίκιο είχα κάνει πριν λίγες μέρες. αλλα δεν κάλυψα όλα τα ερωτήματα μου συνεπώς δεν είχε απάντησης και έτσι το thread κατέβηκε κάτω οποτε δεν ασχολιόντουσαν. συγγνώμη για οποια σύγχυση προκάλεσα pappous_soulis > ναι όντως μάλλον η 4870x2 φεύγει από επιλογή. απλά επειδή έσπρωξα το pc και αφού θα φτιάξω που θα φτιάξω pc ας τα δώσω...βεβαια αλλάζει το πράμα αν η i7 έχουν αποδειχτεί μάπα..αλλα αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο από τι στιγμή που δεν κάνω αναβάθμιση πιστεύω αξίζει. αα και όσο για τους 2 velociraptor 150GB συμφωνείτε? η να πάω στον 300GB? θα δω δηλαδή διαφορα με το raid? επίσης αυτός ο 150GB είναι ίδιος με τον 300GB σε ταχύτητα εννοώ..?(γιατί υπήρχε και ένας άλλος 150GB που ήταν ο παλιός) edit:και κάτι άλλο... βλέπω κάποια PSU ότι είναι SLI ready και κάποια αλλα crossfire ready.ti διαφορες υπάρχουν? αν ας πούμε πάρο το SLI ready και κάποια στιγμή πάω από nvidia σε ATI και θέλω να κάνω και crossfire δεν θα το υποστηρίζει?
pappous_soulis Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Καλό το RAID 0 άλλα με έναν 300άρι Velociraptor θα'χεις σχεδόν το ίδιο access time. Με RAID 0 το μόνο που κάνεις είναι να διπλασιάσεις σχεδόν το transfer rate,που σε επιδόσεις στα παιχνίδια δεν παίζει ρόλο. Κοντολογίς,με έναν 300άρι είσαι καλυμένος και με το παραπάνω.Και με τα λεφτά που γλιτώνεις απο αυτόν βάζεις και έναν δεύτερο 640άρι..
shadowmann Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 μπορεί να φάνη χαζό...αλλα δεν έχω ψάξει καθόλου το raid.. στην επεξεργασία video και μουσικής θα δω διαφορα με raid?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Αρκούν τα προηγούμενα threads σου, δεν νομίζεις; http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=267124 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=272346 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=284673 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=285769
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.