Προς το περιεχόμενο

προβλημα εγγαταστασης winxp και raid

sndev

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω 2 σκληρους WD ο ενας 320gb ο αλλος 160

μητρικη asus p5k premium

αποφασησα να τους βαλω σε raid

ολα οκ εκανα τις ρυθμησεις στο bios βαζω και τους drivers στη δισκετα

και ξεκιναω να βαλω τα xp απο την αρχη.. οταν φτανει ομως στο σημειο που λογικα πρεπει να ρωτησει σε τι partition θα κανει εγγατασταση κτλ κτλ λεει οτι δεν βρεθηκε σκληρος δισκος

(εχω πατησει f6 και εχω επιλεξει να φορτωσει τους drivers απο τη δισκετα)

ειπα οκ θα κανα μαλακια κατεβασα τους πιο νεους drivers για σατα και ξανα απο την αρχη και ξανα τα ιδια..

Οκ λεω μηπως ειναι παλιο το bios και κατι δε γινεται σωστα απο κει, κανω update και στο bios, ιδια αποτελεσματα

νταξυ δε θα κανα καμια ρυθμιση σωστη απο το bios ξεθαβω το manual αλλα ολα οκ..

λεω μπας και επειδη εχω φτιαξει τα windows με το Nlite θα χω πειραξει τπτ απο κει, ψαχνω βρισκω το καθαρο cd των windows, παλι τα ιδια

λεω ας φορτοσω drivers για τα win2000 για σατα αλλα παλι τπτ..

μετα απο ολες αυτες τις δοκιμες και πειραματα (και αλλα τοσα) σκευτομε να βαλω vista που δεν θελει drivers απο δισκετα και αν βγαλει και εκει προβλημα τοτε κατι σε hardware θα νε το προβλημα

ελα ομως που τα vista μπηκαν χωρις κανενα προβλημα :/ οποτε κατι αλλο παιζει ..

καμια ιδεα? θελω xp με raid (σε ide δεν υπαρχει κανενα προβλημα )δεν τα μπορω τα vista Μη μου πει κανεις μηνε με αυτα! :)

Δημοσ.

αν ειναι nvidia φορτωνει δυο Drivers και γραφει οτι ειναι required και τα 2.αφου ειναι asus κανε boot με το cd τις asus και φτιαξε την δισκετα για το raid απο εκει.προσεχε αν εχει 2 controllers raid για ποιος θα φτιαξεις.

Δημοσ.

σε ευχαριστω για την απαντηση αλλα ξεχασα να πω οτι το cd για καπιο λογο δεν λειτουργει

ΠΟΤΕ δεν λειτουργουσε..

το χα κανει κ αυτο αλλα για το λογο οτι δεν λειτουργει το cd (σε dos --->> drive not ready σε windows----> απλα χανετε οτι εικονιδιο απο το My computer) οτι drivers ηθελα τα χω κατεβασει απο το site asus και εχω κανει δισκετα απο εκει

Δημοσ.

δεν ξερω τι να πω απλα εχω κανει απειρες φορες διαφορα raid και παντα επαιζαν oi drivers εστω και αμα ηταν οι τελευεταοι.απλα αμα κατεβασεις απο το site θα πρεπει να τρεξεις το προγραμμα make disk και οχι απλα να τους κανεις copy

Δημοσ.

και copy τους εκανα σε μια δισκετα

και make disk εκανα σε αλλη αλλα τα ιδια ηταν! ειχα δοκιμασει τα παντα πριν ποσταρω μπας και μου ξεφευγε κατι :/

τελευταια μου λυση που σκευτομαι ειναι να αγορασω εναν ακομα σκηρο ιδιας χωρητηκοτητας (δεν ειναι ιδιοι) μπας και φταιει αυτο , δεν μπορω να σκευτω τι αλλο μπορω να κανω που δεν εχω δοκιμασει

Δημοσ.

οχι δεν φταιει οτι ειναι διαφορετικοι.αν ηταν θα ετρωγες πορτα απο τον ιδιο τον raid controller οταν κανεις build.αλλα δεν απαγορευεται να ειναι διαφορετικοι

Δημοσ.

ακολούθησα την εμπειρία σου οτι δεν φταίνε οι σκληροί

και έκανα ακόμα μια προσπάθεια φτιάχνοντας από το αυθεντικό cd μέσω nlite μια έκδοση των windows με περασμένους τους drivers του σατα στο cd ώστε να τους διαβάζει στο boot κατευθείαν από εκεί και όλα λύθηκαν.

δε ξέρω γτ αλλά από ότι φαίνεται κατά την εγγατασταση μέσω δισκέτας ενώ έδειχνε ότι τους διάβαζε δεν τους αποθήκευε στο σκληρό προφανώς και όταν έφτανε η κρίσιμη ώρα να διαβάσει την εγγατασταση από τον σκληρό έτρωγε τη φρίκη.

τωρα εχω αλλο προβλημα!! αμα γνωριζει κανεις :/

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=286150

Δημοσ.

εχεις κανει κατα πρωτον "mount" τους 2 δίσκους του raid μεσα απο την εφαρμογή του controller?το να τους συνδέσεις στο κανάλι και να πεις στο BIOS οτι bootαρει απο RAID δεν αρκεί.

σχετικά με την δισκέτα, μπορείς απλά να κάνεις τα αρχεια που χρειαζεσαι copy σε μια δισκέτα, οχι απαραίτητα όλα τα αρχεία, μονο οσα ειναι στο WINXP φακελο και ενα αρχειάκι κατιoem.txt που υπάρχει στο root της δισκέτας (φακέλου οταν κατέβασες)

Δημοσ.
εχεις κανει κατα πρωτον "mount" τους 2 δίσκους του raid μεσα απο την εφαρμογή του controller?το να τους συνδέσεις στο κανάλι και να πεις στο BIOS οτι bootαρει απο RAID δεν αρκεί.

σχετικά με την δισκέτα, μπορείς απλά να κάνεις τα αρχεια που χρειαζεσαι copy σε μια δισκέτα, οχι απαραίτητα όλα τα αρχεία, μονο οσα ειναι στο WINXP φακελο και ενα αρχειάκι κατιoem.txt που υπάρχει στο root της δισκέτας (φακέλου οταν κατέβασες)

σε ευχαριστώ Πολυ για την απάντηση

ένα Post πιο πάνω απάντησα ότι τελικά οκ μου δούλεψε εμμμ και ναι! τα χα κάνει "mount" και όλα περί δισκέτας τα χα κάνει σωστά. (ειχα φτιαξει μια δισκετα απο το makedisk

από ότι κατάλαβα στη πορεία (αν δεν κάνω λάθος) στη πράξη τους διάβαζε τους drivers από τη δισκέτα αλλά δεν τους αποθήκευε στο σκληρό με αποτέλεσμα όταν έφτανε στο σημείο να εντοπίσει τους δίσκους να μην εντόπιζε drivers στο σκληρό με αποτέλεσμα να μην βλέπει και το σκληρό

το γτ δεν το κατάλαβα βέβαια..!

Δημοσ.

κανονικα σου φορτωνει τα αρχεια σου βρισκει το raid και αφου φτιαξεις partition τοτε πριν κανει copy τα αρεια ξαναφορτωνει τα αρχεια απο την δισκεττα και τα κανει copy.στο bios toy raid απλα διαλεγεςι οτι ειναι raid και σε μερικους controllers οτι θα ειναι bootable.to makedisk της asus παντα μου εχει παιξει.ειτε μεσα απο win ειτε bootarontaw με το cd tis asus.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...