Προς το περιεχόμενο

Σοβαρό Πρόβλημα Απεικόνισης

REALZEUS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά,

Έχω έναν Intel Core 2 Duo 6600, 1 GB RAM, ATI X1950XT με Philips 190X7 19'' TFT και μέχρι σήμερα όλα δούλευαν ρολόι. Αποφάσισα όμως προληπτικά να κάνω ένα σκανάρισμα για ιούς (με NOD 32 το οποίο και δεν βρήκε τίποτα) και μετά ένα scandisk. Μόλις τελείωσε το scandisk και με ξανάβαλε στα Windows (XP Professional, SP2) παρατήρησα ότι τα χρώματα του desktop ήταν αλλοιωμένα και ότι υπήρχε έντονο τρεμόπαιγμα. Έκανα πολλές φορές επανεκκίνηση, έβγαλα το PC από το ρέυμα, το άφησα για κάμποση ώρα να κρυώσει, έκανα επανεγκατάσταση των drivers της κάρτας γραφικών αλλά τίποτα. Το πρόβλημα παραμένει και μάλιστα ελαφρά διαφορετικό σε κάθε επανεκκίνηση. Αυτό που είναι σταθερό είναι η αλλοίωση των χρωμάτων (είναι όπως όταν έχεις 16 χρώματα μόνο και τρεμοπάίζουν κάπως) όμως ενίοτε εμφανίζει και κάθετες γραμμές, άλλοτε πολύχρωμες, άλλοτε μονόχρομες, άλλες φορές συνεχόμενες, άλλες διακεκομένες. Αυτά δε εμφανίζονται παντού (desktop, φωτογραφίες, videos, games) εκτός από άσπρο background. Επανεγκατάσταση των Windows δεν έκανα καθώς δεν νομίζω οτι σχετίζεται αν και σε όλες τις οθόνες πριν από τα Windows δεν εμφανίζεται κάτι περίεργο. Θα εκτιμούσα πολύ τις γνώμες όσων υποπτεύονται κάτι. Αυτό που υποπτέυομαι εγώ πάντως είναι πρόβλημα στην κάρτα και αν είναι έτσι θα βγέι ακριβό το "μαλλί"... Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΥΓ: Θα ήθελα, αν γίνεται, μερικές γνώμες μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 20/11 γιατί έχω σκοπό να το πάω για φτιάξιμο αύριο και αν είναι κάτι απλό δεν θα ήθελα να δώσω κανένα 50άρικο μόνο για τον έλεγχο για κάτι που φτιάχνεις και μόνος σου.

Δημοσ.

Κι εμένα προς κάρτα πάει το μυαλό μου :/. Έλεγξες τις θερμοκρασίες της (μην τυχόν έπαθε τίποτα το fan της); Δοκίμασε να κουνήσεις/στερεώσεις καλύτερα το καλώδιο vga<->οθόνη. Σε safe mode κάνει τα ίδια; Bootαρε με κανα live CD να δεις πώς είναι τα πράγματα εκεί.

Δημοσ.

Αν εκανες overclock την gpu (εστω κι ελαχιστο)επανεφερε την στις αρχικες ρυθμισεις.

Κι οπως προείπαν τα παιδια κοιτα μην εχει κολησει το fan της,φυσηξε/καθαρισε το λιγο,αλλιως μαλλον πας για καρτουλα.

Και η δικια μου πριν παραδωσει το πνευμα της εβγαζε τετοια κουλα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Overclock είχα στην κάρτα αλλά με το που πέρασα ξανά τους drivers όλα πήγαν στις αρχικές τιμές χωρίς να αλλάξει κάτι. Το καλώδιο, το έβγαλα, το κοίταξα, το φύσηξα, το κούνησα... τίποτα. Νομίζω ότι δεν είναι η οθόνη γιατί δεν έχει πρόβλημα στις εισαγωγικές οθόνες των Windows. Οι θερμοκρασία της GPU είναι σε χαμηλά επίπεδα αλλά θα ανοίξω να δω και τον ανεμιστήρα καλού κακού. Όλα δείχνουν ότι τα έφτυσε η κάρτα όμως. Μήπως να έκανα καμία επανεγκατάσταση του λειτουργικού ή τσάμπα κόπος; Καμιά άλλη ιδέα; Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι.

• Moderators
Δημοσ.

Μαλλον το εφτυσε η καρτουλα, αλλα για να εισαι 100% σιγουρος ενα φορματ χρειαζεται.

(οχι τιποτ' αλλο, μη παρεις καινουρια και μετα απο καιροοοοο διαπιστωσεις οτι η παλια ηταν οκ :P )

Δημοσ.

Τελικά ήταν η οθόνη (Philips 10X7FB). Με το που απενεργοποίησα την δυναμική αντίθεση έστρωσε. Όταν όμως ενεργοποιείς κάποιο προφίλ (games, office etc) το ξανακάνει. Οπότε πάμε για αντικατάσταση εντός της εγγυήσης. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο όλων σας. :)

Δημοσ.

Εννοεί να κάνεις boot από ένα LiveCD Linux. Έτσι θα δει αν υπάρχει το πρόβλημα σε φρέσκο OS για να μην χρειαστεί format. To Live CD περιέχει ένα λειτουργικό που δεν χρειάζετε εγκατάσταση. Απλά κάνεις boot το CD (Live CD) και ξεκινάει.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ... πως φαίνεται ότι δεν έχω ασχοληθεί με linux... Όμως συνέδεσα άλλη οθόνη πάνω και έπαιξε κανονικά. Επίσης όταν έσβησα την δυναμική αντίθεση στην δικιά μου διορθώθηκε το πρόβλημα. Επικοινώνησα με Philips και θα μου στείλουνε άλλη αλλά ανακατασκευασμένη. Και ερωτώ αξίζει το ρίσκο; Μήπως είναι χειρότερα; Η δική μου δεν έχει καμμένο pixel πχ.

Δημοσ.

Να έχεις το PC αναμένο. Με το που έρθει ο Courier τον κλειδώνεις μέσα, plugαρεις την οθόνη και την ελέγχεις για pixels. Αν είναι OK τον αφήνεις να φύγει, αλλιώς του δίνεις την οθόνη πίσω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...