zagzter Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω πως (και αν γίνεται), όταν θα κάνω στον δίσκο μου format, να μην διαγράψει ένα συγκεκριμένο φάκελο από τον σκληρό μου. Γίνεται κατά την εκκίνηση του format? Btw… είμαι new στο forum , αυτό είναι το πρώτο μου post
antonl Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Για να μην πάρει παραμάζωμα κάτι που θες να κρατήσεις το format, θα πρέπει είτε να το μετακινήσεις σε κάποιο άλλο partition (αν κάνεις format στο C:, να το αντιγράψεις στο D:) είτε να το αποθηκεύσεις σε κάποιο άλλο μέσο (DVD, CD, usb stick). Υποθέτω ότι μιλάς για έγγραφα, φωτογραφίες, βίντεο κλπ κι όχι για εγκατεστημένα προγράμματα. Καλωσόρισες
zagzter Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Ναι το σκέφτηκα και αυτό και είδα πως δεν γίνεται. Ο φάκελος είναι πάνω από 100 GB και οι άλλοι μου δίσκοι είναι φουλαρισμένοι. Έχω συνολικά έναν 250GB “C:\” (όπου είναι και τα Windows), έναν 80GB D:\ (με διάφορα αρχεία και είναι “fullarismenos”) και τέλος έναν εξωτερικό 250GB F:\ (όπου επίσης είναι “fullarismenos”). Οπότε σκέφτηκα να κάνω format τον C:\ και να περάσω τα Windows στον D:\ χωρίς όμως να χαθούνε τα αρχεία, για να αδειάσει το C:\ και να περνάω εκεί τα αρχεία μου… :rolleyes:
CloudConnected Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Μετά την δημιουργία του partiton πώς θα τον μεταφέρει από το ένα στο άλλο?
teo64x Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Μπορείς να κάνεις το εξής: Αφού σκοπεύεις να κάνεις φορμάτ, αρχίζεις και διαγράφεις από το C: οτιδήποτε άχρηστο (κυρίως από το Program Files) μέχρι να αδειάσεις λίγο χώρο (π.χ. 50 GB). Όταν τον αδειάσεις, φτιάχνεις από το C: ένα νέο partition (π.χ. L:) με το χώρο που έχεις ελευθερώσει. Μεταφέρεις τα (π.χ.) 50 GB από το C: στο L: και ελευθερώνεις έτσι χώρο από το C:. Έπειτα, "μεταφέρεις" με partitioning το νέο ελεύθερο χώρο από το C: στο L: και επαναλαμβάνεις αυτήν την παράγραφο μέχρι να τα μεταφέρεις όλα. Όσο περισσότερο χώρο ελευθερώνεις κάθε φορά, τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσεις. Αν ελευθερώνεις λίγο-λίγο το χώρο, ο χρόνος που θα σου πάρει η διαδικασία θα αυξηθεί εκθετικά. Μετά format, OS installation και τέλος merge. Φυσικά, αν το παραπάνω σου φαίνεται ταλαιπωρία, μπορείς να χρησιμοποιήσεις εξωτερικό δίσκο.
zagzter Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 teo64x σ'ευχαριστώ πολύ! Αρκετά ευκολή και γρήγορη λύση. Δεν το σκέφτηκα καθόλου αυτό ... thanks anyway
micos000 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Ή πάρε έναν εξωτερικό 500άρι να σωθείς. Η λύση του teo, αν και ακούγεται απλή και εύκολη δεν είναι και πολύ ασφαλής. Με το να χωρίζεις, να μεταφέρεις και να αυξομειώνεις συνεχώς partitions σε έναν δίσκο μπορεί στο τέλος χάσεις όλα τα δεδομένα. Μετά να δεις κλάμα.
teo64x Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 micos000, έχεις εν μέρει δίκιο, αλλά νομίζω πως αν το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς για partitioning είναι αξιόπιστο, τότε δεν έχεις πρόβλημα. Όταν είχα μόνο ένα λάπτοπ και μηδέν εξωτερικούς δίσκους, είχα κάνει 4-5 format ακριβώς με αυτό τον τρόπο, χωρίς να χάσω κάτι. Βεβαίως, πάντα η καλύτερη λύση είναι απλά ένας εξωτερικός δίσκος για να κάνεις γρήγορα και εύκολα τη δουλειά σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.