Fever Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι πρόκειται για την πρώτη επαφή μου με τα Λίνουξ. Προχώρησα χθες στην εγκατάσταση της εφαρμογής Ubuntu 8.10 στο δεύτερο υπολογιστή μου. Η πρώτη μου δουλειά ήταν να "περάσω" τους driver για την κάρτα γραφικών μου! Μια NVIDIA 7600 gs! Δεν έχω συνδεμένο το συγκεκριμένο μηχάνημα στο internet και έτσι κατέβασα από το site της NVIDIA το αρχείο NVIDIA-Linux-x86-177.82.pkg1.run, το αντέγραψα στον υπολογιστή και προσπάθησα να το τρέξω! Έλα όμως που με διπλό κλικ δεν γίνεται τίποτα και όταν προσπάθησα να γράψω : sh NVIDIA-Linux-x86-177.82-pkg1.run "απάντησε ότι δεν μπορεί να το ανοίξει το αρχείο"! Μπορεί να βοηθήσιε κανείς? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 μηπως πρεπει να του δωσεις δικαιωματα εκτελέσιμου αρχείου; >chmod +x NVIDIA-Linux-x86-177.82-pkg1.run Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fever Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Έχει σχέση που θα αποθηκεύσω το αρχείο πριν το τρέξω? Αυτή τη στιγμή το έχω στην επιφάνεια εργασίας μου! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 οχι δεν εχει σημασια που ειναι διαβασε καπου εκει που το κατεβασες θα εχει και οδηγιες εγκαταστασης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδμιν Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Το Ubuntu έχει ήδη installer για τις κάρτες γραφικών, δε χρειάζεσαι αυτό της nVidia. System -> Administration -> Hardware Drivers Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takisiraklio Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 καταρχην κανε update βαλε και ta restricted extras ,συνηθως σου βγαζει πανω δεξια ενα εικονιδιο αλλιως πηγαινε system> administration >hardware drivers και αφου τους εγκαταστησεις πηγαινε και απο το system >preferenses>appearance και ενεργοποιησε και τα visual effects Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 ρε παιδια δεν εχει ιντερνετ ο ανθρωπος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fever Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα! Δεν υπάρχει ίντερνετ! Καμιά ιδέα κανείς? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδμιν Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Συγνώμη, δε το πρόσεξα. Ο nstaller της nvidia για να λειτουργείσει πρέπει να βγεις σε καθαρό terminal (να σκοτώσεις τον X) και να το τρέξεις σαν root. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Λογικά εάν κατεβάσεις όλα τα απαραίτητα πακέτα εγκατάστασης για τους οδηγούς της nvidia από άλλο μηχάνημα που τρέχει ubuntu, θα μπορείς να τα εγκαταστήσεις και σ'αυτό που δεν έχει ίντερνετ. Ποια είναι αυτά τα πακέτα και πως θα τα κατεβάσεις δε γνωρίζω. Εδώ κάτι λέει για το apt-zip: http://ubuntu.wordpress.com/2005/09/22/upgrade-install-ubuntu-on-slow-internet/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.