angacha Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Θα ήθελα ορισμένες συμβουλές σχετικά με τις δυνατότητες του Προγράμματος Corel Video Studio Pro X2 για την επεξεργασία βίντεο από ψηφιακή βιντεοκάμερα. Η βιντεοκάμερά μου (Handycam Sony) δημιουργεί αρχεία AVCHD M2TS, τα οποία επεξεργάζομαι με το Video Studio (αποκοπή και ένωση σκηνών, αφαίρεση-προσθήκη ήχου κλπ.) και το οποίο μου φαίνεται απλό στη χρήση του. Τα project που δημιουργώ αποθηκεύονται στη μορφή .VSP. Στην τελική φάση της επεξεργασίας, όταν επιλέγω την καρτέλα Share μου δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας DVD, αποθήκευσης σε μορφή HDV κ.ά. Μπορώ με την επιλογή HDV να φορτώνω πάλι το βίντεο που επεξεργάστηκα στη βιντεοκάμερά μου και γενικά σε ποια περίπτωση πρέπει να χρησιμοποιώ αυτή τη μορφή; Επίσης, για να φτιάξω ένα βίντεο-μοντάζ με τις καλύτερες λήψεις που έχω κάνει και να το προβάλλω στη συσκευή DVD και στην τηλεόραση, σε ποια μορφή είναι προτιμότερο να το αποθηκεύσω με το συγκεκριμένο πρόγραμμα για να μη χάσει σε ποιότητα; Θα ήθελα την εμπειρία σας πριν ξεκινήσω να επεξεργάζομαι τα βίντεό μου, για να μην χάσω χρόνο προς λάθος κατεύθυνση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
micos000 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Επίσης, για να φτιάξω ένα βίντεο-μοντάζ με τις καλύτερες λήψεις που έχω κάνει και να το προβάλλω στη συσκευή DVD και στην τηλεόραση, σε ποια μορφή είναι προτιμότερο να το αποθηκεύσω με το συγκεκριμένο πρόγραμμα για να μη χάσει σε ποιότητα; Θα ήθελα την εμπειρία σας πριν ξεκινήσω να επεξεργάζομαι τα βίντεό μου, για να μην χάσω χρόνο προς λάθος κατεύθυνση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Το ποιο σίγουρο είναι το DVD-PAL, 25fps, 720x576 ανάλυση για να παίζει σε όλα τα dvd players. Θα πέσεις λίγο σε ποιότητα αλλά θα έχεις συμβατότητα. Για τα υπόλοιπα φίλε μου δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί δεν ξέρω το πρόγραμμα ούτε έχω κάμερα που να κάνει λήψη σε τέτοιο φορμά. Η τελευταία μόδα όμως είναι η κωδικοποίηση σε h264, αλλά θα πρέπει να βρεις τους ανάλογους codecs που δεν είναι τζάμπα ή x264 που εγκαθίστανται με το ffdshow.
angacha Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Το Project που δημιούργησα με το VideoStudio το έγραψα μέσα από το πρόγραμμα αυτό σε DVD-PAL 720-576 (για 25 FPS ξέρω...) και λειτουργεί καλά. Το μόνο λάθος μου είναι ότι τα κεφάλαια εμφανίζονται μόλις τελειώσει η προβολή του video που έφτιαξα, δε ξέρω γιατί.
micos000 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Το Project που δημιούργησα με το VideoStudio το έγραψα μέσα από το πρόγραμμα αυτό σε DVD-PAL 720-576 (για 25 FPS ξέρω...) και λειτουργεί καλά. Το μόνο λάθος μου είναι ότι τα κεφάλαια εμφανίζονται μόλις τελειώσει η προβολή του video που έφτιαξα, δε ξέρω γιατί. Μάλλον πρέπει από κάπου να επιλέξεις σαν first play στο dvd να είναι το dvd menu και όχι να πάει κατευθείαν στον τίτλο.
angacha Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 και πάλι ευχαριστώ για τη βοήθεια. Θα δοκιμάσω να διαμορφώσω όπως πρέπει το μενού στο επόμενο dvd. Καταρχήν, όμως, θα συνεχίσω την επεξεργασία του υλικού μου σε project που χωρίς να είναι δύσκολο είναι αρκετά χρονοβόρο, ιδίως όταν έχεις συγκεντρώσει πολύ υλικό. Τα λέμε.
angacha Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2008 Πως μπορώ να κατεβάσω πάλι το Πρόγραμμα Corel Video Studio; Είχα την trial έκδοση για 30 ημέρες και τώρα που το εγκατέστησα ξανά μου βγάζει ότι έχω μηδέν μέρες. Επίσης δε μπορώ να ανοίξω τα αρχεία που ήδη δημιούργησα με αυτό. Αν το Video Studio δε δουλέψει, ξέρετε κάποιο άλλο πρόγραμμα; Θα προτιμούσα βέβαια να ξαναεγκαταστήσω το ίδιο.
parsifal Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2008 Αυτό που ζητάς είναι δυστυχώς στα όρια της νομιμότητας και των κανόνων του φόρουμ. Η σκοπιμότητα ύπαρξης των time-limited/trial εκδόσεων προγραμμάτων είναι ακριβώς αυτή: Να σε κόβει «πάνω στο καλύτερο» για να σε «αναγκάσει» να πληρώσεις το κανονικό προϊόν. Η κάμερά σου δεν ερχόταν πακέτο με κάποιο σχετικό πρόγραμμα που να μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντί του Corel Video Studio... ;
angacha Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Η κάμερά μου έχει φυλλομετρητή κι όχι πρόγραμμα επεξεργασίας. Επίσης αυτό που θέλω να κάνω είναι "κόψε ράψε" και προβολή σε συσκευή DVD. Αυτό το πρόγραμμα είναι απλό και κατάλληλο για την περίπτωση. Νομίζω ότι του έκανα και δωρεάν διαφήμιση..! Ευχαριστώ για την απάντηση. Πιστεύω να βρώ τη λύση. Καλές γιορτές!
Deftone Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 Σος-προσπαθώ να φτιάξω ένα πρότζεκτ μόνο με βίντεο. Έχω βάλει όλα τα βίντεο που θέλω για το πρότζεκτ σε μορφή avi αλλά...όταν παίζει όλα το πρότζεκτ δεν έχω ήχο καθόλου (παρόλα αυτά όταν παίζει το κάθε κλίπ φεχωριστά έχει ήχο)....ΤΙ κάνω λάθος??? Βοήθεια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.