tomasss Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Διαφωνώ. Δεν είναι έκθεση ζωγραφικής να έχει πίνακες με ωραία χρωματάκια. Αυτά τα φλωρίστικα, μαρκετινγκιστικα με τα χέρια σαν χαζογκόμενες δεν ταιριάζουν σε εκπαιδευτικό ίδρυμα. Τότε όλα τα papers που είναι ασπρόμαυρα δεν θα τα διάβαζε κανείς. Βίντεο γιατί να βάλουμε θα δούμε ταινία? Και εγώ όσες φορές μου τυχει να παρακολουθήσω τον κάθε μαλάκα που έχει βγάλει 2 λέξεις στο powerpoint και κάτι κινούμενα βίντεο με τέλιτσες πάνω στους άξονες που κινούνται δεν κατάλαβα γρι. Οι παρουσιάσεις είναι για τους ηλίθιους. Δλδ για μένα το σωστό είναι λες 5-10 πράγματα σημειώνεις κάποιους όρους στον πίνακα και αν δεν καταλάβει κάποιος κάτι τότε είσαι υποχρεωμένος να κάνεις παράδειγμα δικο σου Oταν λέω ότι μια καλή παρουσίαση είναι τέχνη, δεν εννοώ ότι είναι εικαστική τέχνη. Καθώς όμως εκ των πραγμάτων , μια παρουσίαση είναι οπτικοακουστικό υλικό, αυτό σημαίνει ότι το υλικό σου πρέπει να είναι ευχάριστα και κατανοητά δομημένο. Καλοπιστικά στοιχεία, δεν είναι ουτε εντυπωσιακά χρώματα, ούτε πολυχρωμίες, ούτε αγγελάκια. Τώρα όσον αφορά τα χέρια σου, φυσικά και πρέπει να τα χρησιμοποιήσεις. Εγώ από το γυμνάσιο θυμάμαι καθηγητές που ξεχώρισαν στην μεταδοτικότητα τους, επειδή ότι έγραφαν στον πίνακα, το υποδείκνυαν και το παρουσίαζαν με ιδιαίτερα ευχαριστο τρόπο και με μικρές δόσεις χιούμορ, πολλές φορές. Αυτό εννοώ τέχνη. Τώρα αν το μυαλό σου παει στα μπούτια της Σινιόρη, δικό σου πρόβλημα. Δες και σύγκρινε την παρουσίαση καιρού του Αρναούτογλου στην ΕΤ3 και σύγκρινε. Έπειτα, η έρευνα τί νόημα έχει, αν απευθύνεται μόνο σε επιστήμονες του ίδιου κλάδου? Για αυτό τον λόγο σε μια παρουσίαση, ζητείται να υπεραπλουστευτεί όλη η έρευνα. Να πεις με λίγα λόγια ρε αδερφέ τί έκανες και τί συμπεράσματα έβγαλες. Αυτό ενδιαφέρει τους ακροατές. Όσο για το βίντεο, εγώ σαν γνωστός μαλάκας που είμαι άλλωστε, χρησιμοποίησα για να καλύψω μέρος της παρουσίασης μου, κάνοντας οικονομία 4 διαφανειών με βαρετά bullepoints. Βέβαια το βίντεο ήταν χωρίς ήχο και μονταρισμένο έτσι ώστε να μην βαρεθείς. Και αν μια εικόνα λένε ότι μετράει όσο χίλιες λέξεις, υπολόγισε 24καρέ το δευτερόλεπτο επί λίγα λεπτά διάρκειας βίντεο, για να καταλάβεις το όφελος. Και φυσικά άλλο οι ασπρόμαυρες σελίδες της εργασίας. Αυτές θα τις διαβάσουν 2-3 καθηγητές και από εκεί και ύστερα θα τις αντιγράψουν 50 λαμόγια ελληνικών πανεπιστημίων. Βλέπεις και πάλι, η παρουσιάση μένει ξεχωριστή και μοναδική στον φοιτητή. Και αν ισχυρίζεσαι ότι οι παρουσίασεις είναι για ηλίθιους , τότε μην ξαναπατήσεις σε ιατρείο, γιατί οι γιατροί στα σεμινάρια και στα συνέδρια τους, πολύ Powerpoint χρησιμοποιούν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.