blk88memorz Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Χτες παρέλαβα το precious MB μου. Αλλά τα 160GB σκληρού είναι λίγο λίγα Οπότε σκέφτομαι για αλλαγή του με έναν WD 320GB Scorpio Black στα 7.200rpm. Αξίζει ο συγκεκριμένος δίσκος; Εσείς θα αλλάξετε σκληρό στο mac σας; Και αν ναι, τι σκέφτεστε να βάλετε;
dali13gr Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Εγώ προσωπικά δεν θα αλλάξω, αλλά εσύ να αλλάξεις Θα δεις αρκετή διαφορά στην ταχύτητα από τις 5400 --> 7200 rpm.
blk88memorz Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Ναι ναιαι τον παρήγγειλα. Λες να κάνει θόρυβο ο 7200; Επίσης, υπάρχει θέμα με τους 2,5" να μην είναι όλοι το ίδιο size; Και αν ναι, πες το γρήγορα να τον ακυρώσω.
SpyrosR Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Ο μόνος 2,5'' που δεν έχει ίδιο μέγεθος με τους απλούς notebook HDDs είναι ο WD Velociraptor. Οι υπόλοιποι έχουν standard size.
dali13gr Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Παίζει ο ένας να είναι 2.5" κι ο άλλος... 2,5" Μην ανησυχείς, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Ούτε ήχου, ούτε χώρου.
somade Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Ενδιαφέρον θΑ ήταν να δούμε αν η αυτονομία με την μπαταρία του mac ελαττωθεί και πόσο.............
dali13gr Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Η διαφορά είναι απειροελάχιστη. Μπορεί να "γυρίζει" σε περισσότερες στροφές, αυτό όμως σημαίνει ότι "διαβάζει" και πιο γρήγορα οπότε δουλεύει λιγότερη ώρα απ' ό,τι ο πιο αργός δίσκος.
iced Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Ενδιαφέρον θΑ ήταν να δούμε αν η αυτονομία με την μπαταρία του mac ελαττωθεί και πόσο............. Φημη ειναι αυτο, απλα μπαινουν οι 5400 για λογους οικονομιας
xalia Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 εγώ έχω αλλάξει και έμεινα πολύ ευχαριστημένος! ( σε παλιό macbook )
blk88memorz Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Αν είναι να μειωθεί η αυτονομία τον π**λο! Ενιγουέι, εγώ θέλω να πάω στα 320GB και η διαφορά τιμής μεταξύ των 2 ταχυτήτων είναι μικρή οπότε.. Η διαφορά είναι απειροελάχιστη. Μπορεί να "γυρίζει" σε περισσότερες στροφές, αυτό όμως σημαίνει ότι "διαβάζει" και πιο γρήγορα οπότε δουλεύει λιγότερη ώρα απ' ό,τι ο πιο αργός δίσκος. Ναι έχει μια βάση αυτό. Και κάτι off topic: Πως ανοίγω ένα link σε καινούριο tab στον firefox/safari;
dali13gr Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Στάνταρ δεν επιρρεάζει την κατανάλωση. Τι εννοείς πως ανοίγεις link σε καινούργιο tab; Με δεξί κλικ --> Open in new tab. Στο Firefox μπορείς να βάλεις το Tab Mix Plus που ρυθμίζει ΤΑ ΠΑΝΤΑ όσον αφορά τα tabs και τα link. Στο Safari μπορείς να το ρυθμίσεις ανάλογα με το ποντίκι να ανοίγει με το μεσαίο κλικ ανάλογα το ποντίκι που έχεις, από το software του ποντικιού.
blk88memorz Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Ναι οκ απλα νόμιζα οτι είχα ενεργοποήσει το δεξί κλικ κ οτι απλά δν μου δούλευε στον firefox. Λοιπόν: WD3200BEKT + WD3200BJKT Ποια η διαφορά; (Παρήγγειλα τον πρώτο).
GR1337 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Και εγώ ψήνομαι για αλλαγή στο μέλλον και ανάλογα πότε θα συμβεί αυτό και ανάλογα την τιμή των ssd θα προχωρήσω. Διαφορετικά θα πάω στις 7200.
haHa Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Χτες παρέλαβα το precious MB μου.Αλλά τα 160GB σκληρού είναι λίγο λίγα Οπότε σκέφτομαι για αλλαγή του με έναν WD 320GB Scorpio Black στα 7.200rpm. Αξίζει ο συγκεκριμένος δίσκος; Εσείς θα αλλάξετε σκληρό στο mac σας; Και αν ναι, τι σκέφτεστε να βάλετε; Να αλλαξεις , θα δεις μεγαλη διαφορα επιδοσεων! Επισης παρε και ενα τετοιο κουτι με 10 ευρω για να βαλεις τον μαμισιο σκληρο και να τον χρησιμοποιεις σαν εξωτερικο.(χωρις καν ξεχωριστο καλωδιο για ρευμα) Το συγκεκριμενο κουτι ειναι ποιοτικο, απο αλουμινιο , ενω εχει κ συνδεση esata για να πιανει διπλασιες ταχυτητες μεταφορας (σε σχεση με το usb) οταν το συνδεεις σε pc με esata θυρα. Ναι ναιαι τον παρήγγειλα.Λες να κάνει θόρυβο ο 7200; Επίσης, υπάρχει θέμα με τους 2,5" να μην είναι όλοι το ίδιο size; Και αν ναι, πες το γρήγορα να τον ακυρώσω. Υπαρχουν μερικοι 500gb 2.5" που εχουν μεγαλυτερο μεγεθος(βασικα ειναι πιο χοντροι), αλλα αυτος που θελεις δεν εχει κανενα προβλημα. Η διαφορά είναι απειροελάχιστη. Μπορεί να "γυρίζει" σε περισσότερες στροφές, αυτό όμως σημαίνει ότι "διαβάζει" και πιο γρήγορα οπότε δουλεύει λιγότερη ώρα απ' ό,τι ο πιο αργός δίσκος. +1 Αν είναι να μειωθεί η αυτονομία τον π**λο!Ενιγουέι, εγώ θέλω να πάω στα 320GB και η διαφορά τιμής μεταξύ των 2 ταχυτήτων είναι μικρή οπότε.. Ναι έχει μια βάση αυτό. Οπως ειπαμε , η αυτονομια δεν μειωνεται.. Λοιπόν: WD3200BEKT + WD3200BJKT Ποια η διαφορά; (Παρήγγειλα τον πρώτο). O δευτερος εχει κ free fall sensor. Free-fall sensor - As an added layer of protection, if the drive (or the system it's in) is dropped while in use, WD's free-fall sensor detects that the drive is falling and, in less than 200 milliseconds, parks the head to help prevent damage and data loss. Γενικοτερα ο black scorpio θεωρειται ισως ο καλυτερος 7200 για λαπτοπ. Με γεια!
georgeadams Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Τον WD3200BEKT έχω βάλει κι εγώ στο MacBook μου (όχι αλουμινένιο, το αμέσως προηγούμενο άσπρο μοντέλο). Δεν παρατήρησα καμία διαφορά σε θόρυβο, θερμότητα ή κατανάλωση ρεύματος σε σχέση με τον παλιό μου δίσκο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.