Προς το περιεχόμενο

MacBook: Θα αλλάξετε σκληρό δίσκο;

blk88memorz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 1 μήνα μετά...
  • Απαντ. 298
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ωραία όλα αυτά που λέτε, αλλά υποτιμάτε και το Disk Utility. Διαλέγετε το δίσκο και πατάτε restore. Συμπληρώνετε τα κενά source και destination από την αριστερή στήλη με απλό drag 'n' drop! Τσεκάρετε το erase destination box και πατάτε restore! Voila! Το αποτέλεσμα είναι ένα πλήρες αντίγραφο οποιουδήποτε partition θέλετε. Αν κάνετε backup το Macintosh HD εννοείται ότι θα μπορείτε να κάνετε boot και από το αντίγραφο!!!

Εκανα το ιδιο για να κλωνοποιησω τον υπαρχοντα δισκο του macbook μου και με το που εβαλα μεσα τον καινουριο δισκο (WD 500GB Scorpio Blue) οταν ανοιγω το laptop αντι για μηλαρακι εχει ενα ερωτηματικό.

Να σημειωσω οτι τον καινουριο τον φορμαρα mac os extended journaled οπως ειναι και ο αρχικος που ειχε το λαπτοπ.

Τι κάνω λά8ος??????

Δημοσ.

Εγώ έκανα αυτή τη διαδικασία σε εξωτερικό σκληρό με firewire 800 και μπορούσα να bootάρω από τον εξωτερικό κανονικότατα! Το λέω με βεβαιότητα γιατί τον εσωτερικό τον είχα σβήσει λόγω μιας λαλακίας που είχα κάνει με το partition του bootcamp. Στη συνέχεια και με την ίδια διαδικασία πέρασα τα δεδομένα από τον εξωτερικό σκληρό στον άδειο εσωτερικό και όλα πήγαν μια χαρά! Τι έχεις κάνει εσύ με τον μαμίσιο σκληρό; Πώς φόρτωσες ακριβώς τον 500άρη; Χρησιμοποίησες usb ή firewire?

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Barchetta τελικά τι έγινε με το πρόβλημά σου;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:14 ----------

Θέλω και γω να ρωτήσω κάτι ακόμα. Την αλλαγή του HDD την κάνατε μόνοι σας; Είδα ένα video στο youtube και μου φάνηκε κάπως δύσκολη και επικίνδυνη διαδικασία για το κλασσικό macbook pro. Οποιαδήποτε οδηγία ή συμβουλή θα την εκτιμούσα. Επίσης τι κουτάκι είναι αυτό που μπορεί να μετατρέψει το μαμίσιο εσωτερικό μου σε εξωτερικό; Πώς θα το ζητήσω και πώς θα ξέρω ότι κάνει για το σκληρό μου; Θα χρειάζεται και επιπλέον τροφοδοσία;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:25 ----------

Δείτε

και

Δημοσ.

Στα παλια macbook pro ειναι πιο δυσκολη η διαδικασια κ ακυρωνεται κ η εγγυηση θεωρητικα.

Εδω αναλυτικος οδηγος:

Κ εδω κουτακι για να κανεις τον μαμισιο εξωτερικο (αρκει να ειναι sata 2.5"):

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1120549&catalog=23&category=69978200 (αλουμινενιο)

κ εδω αρκετα αλλα:

http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=%C5%CE%D9%D4%C5%D1%C9%CA%C5%D3+%C8%C7%CA%C5%D3&title=2.5%27%27 (προσεξε να γραφει sata κ οχι ata)

Τροφοδοσια δεν χρειαζονται , παιρνουν ρευμα απο το usb οπου γινεται κ η μεταφορα δεδομενων.

Δημοσ.

Πολύ ωραίος φίλε haHa. Ευχαριστώ για τον οδηγό και τις υπόλοιπες πληροφορίες. Αααχ αυτή η εγγύηση είναι που με νοιάζει, άσε που φοβάμαι μην κάνω και καμμιά πατάτα με τις ταινίες που ενώνουν εκεί μέσα τα πάντα όλα χεχε!!!:lol:

Δημοσ.
Για τα Air υπάρχουν δίσκοι που να ταιριάζουν στο μέγεθος, ή όχι ακόμη?

Παιρνει 1.8".

Δισκοι υπαρχουν ,αλλα κλασσικα η apple εχει βαλει νομιζω ενα δικο της "connector"(ή τελος παντων κατι σπανιο) , οποτε δεν μπορεις να βαλεις δισκο εμποριου..

Παντως 1.8" κ 4200 στροφες θελει υπομονη.

Δημοσ.

Γενικά έτσι είχα διαβάσει για το θέμα της ταχύτητας, αλλά προς το παρόν δε με έχει ενοχλήσει καθόλου.

Αντίθετα, ο 4200 στο Vaio με κούρασε, ίσως λόγω Vista.

Δημοσ.
Γενικά έτσι είχα διαβάσει για το θέμα της ταχύτητας, αλλά προς το παρόν δε με έχει ενοχλήσει καθόλου.

Αντίθετα, ο 4200 στο Vaio με κούρασε, ίσως λόγω Vista.

Αν εξαιρεσεις το boot σε Vista που ειναι αργο με 4200 δισκο, η χρηση του σκληρου σε Vista ειναι μικροτερη απο οτι σε Xp.(εκτος αν εχει λιγη ram)

Ακομα μικροτερη βεβαια ειναι σε mac os x κ για αυτο δεν φαινεται εντονα ο πιο αργος δισκος..

Αλλα οταν ειναι πχ να ανοιξει ενας firefox με αρκετα addons-extensions ή να γινει μια εργασια ενω γινεται κ copy καποια αρχεια στον σκληρο, κανενα λειτουργικο δεν σε σωζει αν εχεις αργο δισκο..

Θελει υπομονη...

Δημοσ.

Ναι, ναι, το είχα δει το βιντεάκι και έπαθα πλάκα!

Αν ο SSD έβγαινε σε 200άρη, θα είχε νόημα η αλλαγή του, αλλά η αλλάγή από 120άρη 4200 σε 128άρη SSD είναι λίγο κάπως.

Δημοσ.

Εγώ πάλι θα περίμενα ακόμη μεγαλύτερες διαφορές!

Μπουτάρει σχεδόν στο μισό χρόνο ενώ θα περίμενα να μπουτάρει στο 1/3 του χρόνου του κλασσικού σκληρού (με βάση τα spec των ssd που πλησιάζουν τα 200MB/S read)

Κατά τα άλλα βέβαια τα μη κινούμενα μέρη και η αξιοπιστία που αυτά εξασφαλίζουν είναι priceless +μικρότερο βάρος/κατανάλωση/διάρκεια ζωής (από ότι υπόσχονται)

Βασικά απογοητεύτηκα από ένα άλλο videάκι όπου Macbook Air SSD μπουτάρει σε 30" όταν ο δικός μου λευκός Macbook με το στοκ σκληρό που επίσης υπάρχει στο videάκι μπουτάρει σε 40".

Δημοσ.
Εγώ πάλι θα περίμενα ακόμη μεγαλύτερες διαφορές!

Μπουτάρει σχεδόν στο μισό χρόνο ενώ θα περίμενα να μπουτάρει στο 1/3 του χρόνου του κλασσικού σκληρού (με βάση τα spec των ssd που πλησιάζουν τα 200MB/S read)

Βασικα ο ssd σκληρος του macbook air δεν εχει καμμια σχεση σε επιδοσεις με αυτους των 200mb/sec.

Ειναι πολυ πιο αργος/φθηνος.

Κατά τα άλλα βέβαια τα μη κινούμενα μέρη και η αξιοπιστία που αυτά εξασφαλίζουν είναι priceless +μικρότερο βάρος/κατανάλωση/διάρκεια ζωής (από ότι υπόσχονται)

Βασικά απογοητεύτηκα από ένα άλλο videάκι όπου Macbook Air SSD μπουτάρει σε 30" όταν ο δικός μου λευκός Macbook με το στοκ σκληρό που επίσης υπάρχει στο videάκι μπουτάρει σε 40".

Οι κανονικοι σκληροι εχουν ιδιο σχεδον βαρος με τους ssd.

Μα δεν ειναι μονο το boot.

Ειναι η ολη αισθηση του συστηματος..Ετσι κι αλλιως τι μας νοιαζει το boot.

Μια φορα την ημερα γινεται κ αν. Απλα δειχνει τι μπορεις να περιμενεις κ στην υπολοιπη καθημερινη χρηση.

Πχ:

http://images.appleinsider.com/macbookairpreview6/flash/videoplayer.swf

Δημοσ.
Παιρνει 1.8".

Δισκοι υπαρχουν ,αλλα κλασσικα η apple εχει βαλει νομιζω ενα δικο της "connector"(ή τελος παντων κατι σπανιο) , οποτε δεν μπορεις να βαλεις δισκο εμποριου..

Παντως 1.8" κ 4200 στροφες θελει υπομονη.

Εγώ θυμάμαι πως έχει κανονικό IDE interface. Το θέμα είναι το πάχος του δίσκου που είναι μικρότερο από αυτό των συνηθισμένων 1.8" δίσκων του εμπορίου. Αλήθεια, υπάρχουν πολλοί στο εμπόριο; Έχω την εντύπωση πως οι επιλογές είναι περιορισμένες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...