thakisn Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Τον black scorpio τον είχα βάλει στο δικό μου mbp. Εξαιρετικός δίσκος και θα καταλάβεις τη διαφορά στην ταχύτητα από το πρώτο boot κιόλας. Αλλά έχει το μειονέκτημα ότι λόγω (μάλλον) των παραπάνω rpm, προκαλεί μικροδονήσεις στο σασί του laptop και επίσης κάνει έναν απειροελάχιστο θόρυβο. Σε καμία περίπτωση δεν ενοχλεί αλλά δεν είναι το απολύτως αθόρυβο όπως με τον εργοστασιακό δίσκο. Επίσης, αναφορικά με τις δονήσεις. Αν το ακουμπήσεις σε μεταλλική επιφάνεια, ακούγεται ένα συνεχές βουητό. Ίσως χρειαστεί να τα λάβεις υπόψην σου, γι' αυτό και στα είπα.
ChaniaMania Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Παλικάρια έχει δοκιμάσει κανείς τον Momentus XT ? αξιοπιστία - θόρυβος ?
kpartsi Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Παλικάρια έχει δοκιμάσει κανείς τον Momentus XT ?αξιοπιστία - θόρυβος ? Κι εγώ γι'αυτόν σκέφτομαι.... Διαβάζω πολύ θετικά σχόλια αν και η τιμή του είναι ακόμα λίγο τσιμπημένη....
ChaniaMania Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Σύμφωνα με αυτό από τα Multirama Επιπλέον, αναγνωρίζει αλλαγές στις συνήθειες και τις προτιμήσεις του χρήστη, ώστε να αλλάζει ανάλογα και τα δεδομένα που αποθηκεύονται στο μέρος του SSD, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζει σταθερά γρήγορη ταχύτητα . Όταν μετακινούνται τα αρχεία από δίσκο σε δίσκο πάλι δεν κάνει read/write? Αν ναι τότε αυτή η "έξυπνη" λειτουργία δεν θα έχει το κομμάτι του SSD (4GB) συνέχεια στη τσίτα (όσο αφορά το write )? Αν πάλι ναι, οι SSD δεν γίνονται γιαούρτι μετά από πολλά write? Δηλαδή πιο απλά δεν είναι σαν να κάνεις μονίμως write στον SSD? Αν δε λέω βλακείες τότε τον φοβάμαι πολύ σε θέμα αξιοπιστίας ...
equi1908 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Σύμφωνα με αυτό από τα Multirama Όταν μετακινούνται τα αρχεία από δίσκο σε δίσκο πάλι δεν κάνει read/write? Αν ναι τότε αυτή η "έξυπνη" λειτουργία δεν θα έχει το κομμάτι του SSD (4GB) συνέχεια στη τσίτα (όσο αφορά το write )? Αν πάλι ναι, οι SSD δεν γίνονται γιαούρτι μετά από πολλά write? Δηλαδή πιο απλά δεν είναι σαν να κάνεις μονίμως write στον SSD? Αν δε λέω βλακείες τότε τον φοβάμαι πολύ σε θέμα αξιοπιστίας ... Τον δοκιμασε κανενας τελικα να μας πει? Ψηνομαι πολυ να τον παρω (για το mbp 15" june 2009) αλλα θελω να δω καμια γνωμη πρωτα
ChaniaMania Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Εγώ σταμάτησα να την ψάχνω τελικά ... αποφάσισα η SSD η τίποτα ... καλύτερα να περιμένω λίγο ακόμα να βγουν οι πρώτοι φθηνοί μεγάλης χωρητικότητας .. και να κερδίσω σε ταχύτητες / θερμοκρασίες / θόρυβο παρά να σκάσω 140 για άλλον ένα μηχανικό (στην ουσία) δίσκο!
StavrosD Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Θα σου πρότεινα έναν Intel X25 ή άλλον καλύτερο SSD. Σε μερικούς μήνες κυκλοφορούν τα νέα μοντέλα με διπλάσια χωρητικότητα. Για αποθήκευση πάρε έναν εξωτερικό.
daniel's_saving_grace Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Παλικάρια έχει δοκιμάσει κανείς τον Momentus XT ?αξιοπιστία - θόρυβος ? Θεωρητικά θα έλεγα ότι είναι καλή ιδέα αλλά στα forum υπάρχουν αναφορές σχετικά με πρόβλημα με το power management στα mac: http://forums.seagate.com/t5/Momentus-XT-Momentus-and/bd-p/Momentus
daniel's_saving_grace Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2010 Σε αναζήτηση τεράστιο αποθηκευτικού χώρου και καλών επιδόσεων στο γερασμένο μου macbook, του έβαλα τον πρώτο 640GB @ 7200 rpm που κυκλοφόρησε, από samsung.
haHa Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2010 Σε αναζήτηση τεράστιο αποθηκευτικού χώρου και καλών επιδόσεων στο γερασμένο μου macbook, του έβαλα τον πρώτο 640GB @ 7200 rpm που κυκλοφόρησε, από samsung. Οοο! Για πες εντυπωσεις. Αν εχεις ορεξη τρεξε και κανα benchmark,εστω και με xbench. Ποσο κοστισε?
daniel's_saving_grace Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 $90 στο newegg.com Γενικά η διαθεσιμότητά του είναι μικρή. Όταν ευκαιρήσω θα δώσω επιδόσεις!
daniel's_saving_grace Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 $90 στο newegg.com Γενικά η διαθεσιμότητά του είναι μικρή. Όταν ευκαιρήσω θα δώσω επιδόσεις!
daniel's_saving_grace Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Παρεμπιπτόντως, πλέον υπάρχουν και 750 GB στις 7200 από WD και Seagate πχ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303034
ocelotgr Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Ρε παιδια εγω εχω ενα θεμα με εναν Hitachi travelstar 7k500, 500gb. Πιο συγκεκριμενα, απο τοτε που τον εβαλα στο mbp 13 (mid 2009), δεν ξανακουσα το sms (δεν παρκαρουν οι κεφαλες, οπως θα επρεπε τουλαχιστον με αποτομη κινηση κλπ).... Με τον παλιο hitachi 160gb που φοραγε, ακουγα το κλικ ακομα κ οταν το σηκωνα απο το τραπεζι, τωρα πλεον τπτ... Το τσεκαρα κ το sms ειναι ακομα activated... Καμια βοηθεια κανεις; Οχι τπτ αλλο, αλλα δεν ξερω κ απο που να ξεκινησω το ψαξιμο. Ο δισκος σιγουρα ΔΕΝ εχει g-sensor... Μετα απο αναζητηση στον γοογλη δεν βρηκα τπτ σχετικο, με τα keywords που βαζω με βγαζει σε ασυμβατοτητες μεταξυ του sms του mbp κ των free fall sensors που εχουν οι διαφοροι δισκοι... Οποιαδηποτε αποψη ευπροσδεκτη...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.