Προς το περιεχόμενο

MacBook: Θα αλλάξετε σκληρό δίσκο;

blk88memorz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Lol! haHa μοπρείς να μας πεις που ανακάλυψες ότι το time machine είναι τόσο διαβολικό;

Ποιος ειπε οτι ειναι διαβολικο?

• Απαντ. 298
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

θελω να βαλω εναν 7200 τουλαχιστον 320 gb ... αποτι διαβαζω εδω μεσα προτεινετε seagate momentus και wd scorpio black .... τι λετε??

Δημοσ.
θελω να βαλω εναν 7200 τουλαχιστον 320 gb ... αποτι διαβαζω εδω μεσα προτεινετε seagate momentus και wd scorpio black .... τι λετε??

Πριν λίγο καιρό το είχα ψάξει πάρα πολύ για το φορητό μου. Προσωπικά θα σου πρότεινα seagate :http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301698

Δεν έχω πρόχειρα τα τεστ που είχα διαβάσει αλλά ο δίσκος αυτός είναι πάρα πολύ γρήγορος και είναι σε μια πάρα πολύ καλή χωρητικότητα.

Ο WD μπορεί να έχει 64 ευρώ και ο seagate 84 αλλά με 2- ευρώ παίρνεις 180 γιγα παραπάνω και αν όχι καλύτερες τουλάχιστον ισάξιες επιδόσεις. Ο seagate βέβαια δίνει μόνο τρία χρόνια εγγύηση και η wd 5. Tα τρία χρόνια τα θεωρώ οκ και θα πήγαινα σε seagate σιγουρα. :-)

Δημοσ.

Λιγο υπομονη να ερθουν οι υβριδικοι της seagate που θα ειναι περιπου στα ιδια λεφτα...Και πολυ πολυ ποιο γρηγοροι...

Δημοσ.
Λιγο υπομονη να ερθουν οι υβριδικοι της seagate που θα ειναι περιπου στα ιδια λεφτα...Και πολυ πολυ ποιο γρηγοροι...

δλδ ?? για πες λεπτομερειες...

Δημοσ.

Σκέφτομαι και εγω να αγοράσω έναν καινούριο σκληρό να αντικαταστήσω στο καινουριο μου mbp 13' (250gb 5400rpm).

Έχω διαβάσει όλα τα ποστ που έχουν γραφτεί επι του θέματος και εδω και σε άλλα fora και ήμουν σχεδόν έτοιμος να βάλω έναν Intel 80gb ssd g2 οπου τον έχω αυτήν την στιγμή πάνω στο pc το σταθερό αλλά δεν ξέρω ακόμη λόγο του trim και λόγο του οτι το καλοκαίρι αναμένονται οι καινούριοι ssd και γιατί οχι με trim και για mac.

Οπότε είπα να διαλέξω μια μέση λύση και να αγόραζα έναν WD Scorpio Black WD3200BJKT. Το θεωρείται ορθή επιλογή (ισως και με περισσότερα gb θα το προτιμούσα) να επενδύσω σε εναν μηχανικό δίσκο με 7200rpm ωστε να δω καλύτερες ταχύτητες/αποθηκευτικό χώρο ή να περιμένω με τον μαμίσιο ώστε να βγούνε οι καινούριοι ssd και να παω αμέσως για έναν με μεγάλη χωρητικότητα (ή να βάλω τον υπάρχων ssd παρουσία εξωτερικού για τα libraries)???

Δημοσ.

Exει γινει σχετικη συζητηση αλλα δειτε αυτο και θα παρετε οτι πληροφοριες χρειαζεσται.. Aπλα δεν αξιζει να αλλαξετε τωρα δισκο σε λιγες βδομαδες θα ερθουν και Ελλαδα..Δειτε...Seagate momentus xt [ame]http://www.youtube.com/watch?v=Kss98VdhSj0[/ame]

Επισκέπτης
Δημοσ.

οι seagate momentus xt ειναι ήδη Ελλάδα...

οκ, σχεδόν γιατί θέλει τουλάχιστον 7 μέρες για παράδοση...

Δημοσ.
οι seagate momentus xt ειναι ήδη Ελλάδα...

οκ, σχεδόν γιατί θέλει τουλάχιστον 7 μέρες για παράδοση...

Tέλεια!!!

Απλα δεν εχουν ερθει κανονικα πιστευω αλλα ειναι θεμα μιας βδομαδας ας πουμε να το φερουν και τα αλλα καταστηματα

και πολυ πιθανον να υπαρχουν και ποιο χαμηλες τιμες..

Δημοσ.

Έχει δοκιμαστεί ο momentus xt στα macbook και στο macos?

Και το "πρόβλημα" του trimming τελικα με τον xt εχει λυθει(επειδη ουσιαστικα ειναι μηχανικος δίσκος)?

Θα έλεγα οτι θα πρέπει να "περπατήσει" λιγο αυτη η τεχνολογία της seagate για να είμαστε σίγουροι..

Δημοσ.
Έχει δοκιμαστεί ο momentus xt στα macbook και στο macos?

Και το "πρόβλημα" του trimming τελικα με τον xt εχει λυθει(επειδη ουσιαστικα ειναι μηχανικος δίσκος)?

Θα έλεγα οτι θα πρέπει να "περπατήσει" λιγο αυτη η τεχνολογία της seagate για να είμαστε σίγουροι..

Exει δοκιμαστει και δουλευει αψογα...Υπαρχουν πολλα σχετικα threads στο net

Δημοσ.

Η υβριδική λύση φαίνεται μια καλή υλοποίηση αλλά νομίζω ότι έχει μεν τα προσόντα και από τις δ'υο προσεγγίσεις αλλά ταυτόχρονα έχει και τα "κουσούρια" και των δύο κόσμων. Ειδικά για τη συμπεριφορά του σε βάθος χρόνου. Άλλωστε αυτά που λέει η εταιρία "ο κοντρολερ "βλέπει" ποια δεδομένα διαβάζονται συχνά και τα μετακινεί στις μνήμες για άμεση πρόσβαση" με 4 γιγα μόνο χώρο ίσως και ολόκληρο το λειτουργικό να μην χωράει.

Εγώ είμαι της απόψης "ή το ένα ή το άλλο". Έναν κλασσικό 7200 για σιγουριά και αρκετά καλή ταχύτητα ή έναν κλασσικό ssd για καταιγιστικές επιδόσεις και με όποια ανασφάλεια κρύβει αυτός για την πολύχρονη χρήση.

Άλλωστε τα τεστ πάντοτε όλα "τέλεια και φοβερά" τα παρουσιάζουν συνήθως. Λίγα είναι αυτά που πάνε σε βάθος. Ο τελικός χρήστης είναι συνήθως αυτός που τρώει την πατάτα (αν υπάρχει φυσικά τέτοια). :)

Δημοσ.

Απλα η επόμενη κίνηση απο τις εταιριες είναι υβριδικος με 8 gb πχ ssd κοματι..

Τωρα τι κουσουρια θα προκύψουν αν προκύψουν με την συγκεκριμενη τεχνολογια ειναι νωρις να το ξερουμε

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...