Προς το περιεχόμενο

MacBook: Θα αλλάξετε σκληρό δίσκο;

blk88memorz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 298
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Λοιπόν την έκανα πλούσια την Crucial....8GB ram και 256GB SSD σε MBP 17" 2,8Ghz (2009).Διαφορες ελαχιστες. Bootime mac αλλα και windows 7 ultimate 64bit σε 18-19 δευτερολεπτα.Αν κάνω clean install στα mac ισως πάνε και γρηγοροτερα αλλα δε βαριέσαι κόντρες θα κάνουμε?

Εντυπωση μου κανει! Καλα, περα απο το boot, το μηχανημα δεν παει πολυ ταχυτερα?

Δημοσ.
Εντυπωση μου κανει! Καλα, περα απο το boot, το μηχανημα δεν παει πολυ ταχυτερα?

Ελάχιστες "αντιληπτές" διαφορές για έναν μέσο χρήστη οπως εγώ.Βέβαια όταν το χρειάστηκα σε video editing εκεί που ήθελα μία ώρα το έκανα 30-40 λεπτα!Περισσότερο τον SSD τον πήρα για την κατανάλωση μπαταρίας και την απροβλημάτιστη λειτουργία στους κραδασμους, δηλαδή για ξεγνοιασιά.Τώρα πια νώθω πιο ανετα να τον κουβαλάω και δεν φοβάμαι μην τυχόν καποιος τον κουνήσει απότομα και τον δίσκο να κάνει θόρυβο. Αν έχει κάποιος το macbook σαν σταθερό και δεν τον ενδιαφέρει να τρέχει εφαρμογές επεξεργασίας μεγάλου μεγέθους αρχεία, με ram είναι απόλυτα καλυμένος.Αλλα σε όσους τον έχουν πραγματικά για φορητό τότε ναι αξίζει και ο SSD. Βέβαια θα πάρει καιρό μέχρι να συνιδητοποιήσεις ότι δεν έχεις πια πρόβλημα από τους κραδασμους και θα φοβάσαι πάντα μη σου γλιστρίσει ή κουνηθεί...:shock:

• 4 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

παίδες καλημέρα. έχω αλλάξει τον σκληρό μου στο macbook μου με εναν 80αρη ssd εδώ και 4 μήνες περίπου. το μηχάνημα έγινε αθόρυβο αλλά έχω ένα θεματάκι. όταν το μηχάνημα ειναι idle ακούω ένα τρίξιμο από τον επεξεργαστή για να είμαι πιο ακριβής ακούω κάτι σαν αυτό (όχι τόσο δυνατό σε ένταση)

[ame]

[/ame]

όταν όμως ανοίξω κάποιο άλλο πρόγραμμα πχ το photo booth ησυχάζει. πήρα την document και μου είπαν ότι η αλλαγή του σκληρού είναι εκτός εγγυοδοσίας. Από πότε η αλλαγή του σκληρού και της ραμ είναι εκτός εγγύησης??

Δημοσ.

Ποιο ακριβως μοντελ εχεις? Το pro ή το απλο και ποιας χρονολογιας?

Γιατι για τα macbook pro early 2008 και πριν, νομιζω πως πραγματι η εγγυηση χανεται.

Για τα υπολοιπα ομως δεν χανεται και εσυ λογικα εχεις καινουριο, μιας και εισαι εντος χρονου οριου εγγυησης.

Τελος, ο θορυβος αυτος που ακουγεται ειναι απο πυκνωτες.

CPU Whine ειχαν πολυ συχνα τα πρωτα macbook/macbook pro, εσυ απλα εισαι ατυχος..

Δημοσ.

macbook aluminum στα 2ghz εχω.το πρώτο αλουμινένιο. πολύ φοβάμαι ότι είναι πυκνωτής.δεν κάνει τόσο θόρυβο όπως στο βίντεο προς θεού. κάνει τόσο θόρυβο όσο κάνει ένας εξωτερικός σκληρός

Δημοσ.
macbook aluminum στα 2ghz εχω.το πρώτο αλουμινένιο. πολύ φοβάμαι ότι είναι πυκνωτής.δεν κάνει τόσο θόρυβο όπως στο βίντεο προς θεού. κάνει τόσο θόρυβο όσο κάνει ένας εξωτερικός σκληρός

Μπορεί να είναι σκόνη που έχει καθήσει στο κύκλωμα αλλα αν δεν το δει κάποιος στο service δεν ξερεις τι μπορεί να είναι.

Δημοσ.
Ελάχιστες "αντιληπτές" διαφορές για έναν μέσο χρήστη οπως εγώ.Βέβαια όταν το χρειάστηκα σε video editing εκεί που ήθελα μία ώρα το έκανα 30-40 λεπτα!Περισσότερο τον SSD τον πήρα για την κατανάλωση μπαταρίας και την απροβλημάτιστη λειτουργία στους κραδασμους, δηλαδή για ξεγνοιασιά.Τώρα πια νώθω πιο ανετα να τον κουβαλάω και δεν φοβάμαι μην τυχόν καποιος τον κουνήσει απότομα και τον δίσκο να κάνει θόρυβο. Αν έχει κάποιος το macbook σαν σταθερό και δεν τον ενδιαφέρει να τρέχει εφαρμογές επεξεργασίας μεγάλου μεγέθους αρχεία, με ram είναι απόλυτα καλυμένος.Αλλα σε όσους τον έχουν πραγματικά για φορητό τότε ναι αξίζει και ο SSD. Βέβαια θα πάρει καιρό μέχρι να συνιδητοποιήσεις ότι δεν έχεις πια πρόβλημα από τους κραδασμους και θα φοβάσαι πάντα μη σου γλιστρίσει ή κουνηθεί...:shock:

Μήπως είσαι λίγο υπερβολικός με τα κουνήματα; Έχω το Macbook 3 χρόνια χωρίς ssd, δεν το κλείνω ποτέ, το έχω= πάντα μαζί μου (ποδήλατο καθημερινά) και το ανοίγω όπου σταθώ κι όπου βρεθώ. Κανένα πρόβλημα. Εκτός του ότι από τη μάνα του έχει motion sensor και δεν παίζει πρόβλημα ποτέ των ποτών, εγώ προσωπικά τον έχω αντικαταστήσει το δίσκο με έναν που δεν έχει τον αισθητήρα και πάλι δεν παίζει πρόβλημα.

Δημοσ.

Το cpu whine σε idle ειναι 99% απο πυκνωτες της motherboard.

Ειναι αρκετα ενοχλητικος ακομα και οταν δεν ειναι δυνατο σε ενταση , γιατι ειναι καπως υψισυχνο. Δεν λεγεται τσαμπα whine(=κλαμα)! :-)

Τωρα για το μοντελο σου, σου λενε μ@λ@κιες. Επιτρεπεται κανονικα και με το νομο να αλλαξεις σκληρος χωρις να χανεται η εγγυηση.

Πιεσε τους και κανε κατι γρηγορα, γιατι φανταζομαι οτι συντομα θα ληγει και η εγγυηση σου.

Δημοσ.

ΗαΗα έχω δύο θέματα 1. μένω επαρχία 2. τον χρειάζομαι γιατί θα πάω αγγλία την άλλη εβδομάδα. μήπως ξέρεις ποιος έχει το πιο γρήγορο σέρβις ή και οι τρεις στην αθήνα είναι τα ίδια χάλια?Την επέκταση εγγύησης θα την τσιμπήσω σίγουρα

Δημοσ.

H systemgraph εχει σχετικα ικανοποιητικους χρονους (~1 εβδομαδα).

Το θεμα βεβαια ειναι αν θα δεκτουν οτι πραγματι ειναι προβλημα το whine.

Μπορουν να ισχυριστουν οτι αφου δεν εχει καποιο λειτουργικο προβλημα, τοτε δεν ειναι προβλημα..

Δημοσ.

πλάκα πλάκα μήπως να το πάω στην αγγλία? θα τους πάρω αύριο τηλ και θα τους ρωτήσω χύμα.παίζει να με καλύψετε ή θα πάρω τα @@ μου? αυτό που φοβάμαι είναι ότι θα μου πουν αφού δεν είναι λειτουργικό το θέμα τι σε καίει?

Δημοσ.
ΗαΗα έχω δύο θέματα 1. μένω επαρχία 2. τον χρειάζομαι γιατί θα πάω αγγλία την άλλη εβδομάδα. μήπως ξέρεις ποιος έχει το πιο γρήγορο σέρβις ή και οι τρεις στην αθήνα είναι τα ίδια χάλια?Την επέκταση εγγύησης θα την τσιμπήσω σίγουρα

Αφού θα πας Αγγλία, κοίτα αν υπάρχει Apple Store κάπου κοντά στο μέρος που θα πας. Θα έχεις καλύτερη και πιο γρήγορη εξυπηρέτηση.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
Η ελειψη του trim support απο το osx, οσον αφορα τους ssd, μπορει να αντιμετωπιστει εν μερει, αφηνοντας συνειδητα αρκετα gb στο δισκο μας ελευθερα? Πχ. για εναν 160αρι ssd, να αφησεις 30gb ελευθερα.

Θα βοηθησει αυτο να μην πεσει η αποδοση και να μη γινει corrupt ο δισκος, λογω ελλειψης trim support απο το osx, ή οχι?

Συγγνώμη ξέρεις τι λες;;;;;;;:shock: Δλδ από πότε γίνεται corrupted ένας σκληρός επειδή γέμισε; Και το trim τι περιμένεις να σου κάνει; Ευχέλαιο;

---------- Προσθήκη στις 19:08 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:54 ----------

Ναι? Περιεργο τοτε να μην δεις ακαλυτερο boot time. (φανταζομαι δεν εκανες μετα time machine για τις εφαρμογες κλπ, παρα μονο για τα data σου. )

Lol! haHa μοπρείς να μας πεις που ανακάλυψες ότι το time machine είναι τόσο διαβολικό;

---------- Προσθήκη στις 19:11 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:08 ----------

μα reinstall έκανα! Είμαι ενάντια του clone!

Ααα ρε xalia! Μαντάρα έκανες 2 βαθύτατες τεχνολογικές αναλύσεις! Σα δεν ντρέπεσαι! Ήταν ανάγκη να πεις και συ την αλήθεια; :lol::lol::lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...