Προς το περιεχόμενο

MacBook: Θα αλλάξετε σκληρό δίσκο;

blk88memorz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 298
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

μετά από ένα iphone 3gs και μία δολοφονική επίσκεψη στο golden hall άφησα τα σχέδια μου για ssd δίσκο, και λέω να επικεντρωθώ σε ένα μεγάλο 7200.

Αυτή τη στιγμή ο top είναι ο SEAGATE MOMENTUS 7200.4 ST9500420ASG 500GB SATA2 ή κάνω λάθος?

Δημοσ.

Όλοι οι SSD είναι συμβατοί στα Macbook Pro; πήγα μερικές σελίδες πίσω αλλά δεν μπόρεσα να διασταυρώσω...

Θα ήθελα έναν μεγαλύτερης χωρητικότητας από 80... καμιά πρόταση; εκτός κι αν είναι όλοι συμβατοί, οπότε πάμε για οτι νάναι... πάντως, έχω βάλει εδώ και αρκετό καιρό έναν 7200άρη αλλά δεν μου αρέσει γενικά λόγω θερμοκρασίας, κατανάλωσης, θορύβου κλπ... γι' αυτό λέω να πάω για SSD... τον έχει ένας φίλος μου σε καινούργιο MBP 13άρι και φυσάει!

Δημοσ.

Στα macbook pro με nvidia mobo (αυτα δηλαδη που εχουν 9400 ή 9600 καρτα γραφικων) εχουν ακουστει οτι δεν παιζουν ολοι οι ssd σωστα.. Οι intel σιγουρα δεν εχουν προβλημα.

Δημοσ.

η αλήθεια είναι ότι στο mb pro δεν είδα - ένιωσα τη διαφορά μετά από ταυτόχρονο upgrade ram και δίσκου. Γενικά το boot καθυστερεί "αρκετά" εκεί που γυρνάει αυτό το whatever!

anyway δε το δούλεψα και αρκετά, οπότε μπορεί να είναι και αρνητικό placebo!

Δημοσ.
η αλήθεια είναι ότι στο mb pro δεν είδα - ένιωσα τη διαφορά μετά από ταυτόχρονο upgrade ram και δίσκου. Γενικά το boot καθυστερεί "αρκετά" εκεί που γυρνάει αυτό το whatever!

anyway δε το δούλεψα και αρκετά, οπότε μπορεί να είναι και αρνητικό placebo!

Για να δεις διαφορα στο boot, επιβαλλεται το reinstall και οχι το clone..

Εδω γνωστος μου που πηγε σε ssd , το boot time του μειωθηκε ελαχιστα απο 5400 σε ssd , επειδη δεν εκανε καθαρη εγκατασταση. Στην υπολοιπη χρηση βεβαια την καταλαβαινε την διαφορα..

Και αυτο γιατι , μετα απο clone/restore απο time machine , τα δεδομενα στο νεο δισκο δεν γραφονται παντα με την "σωστη" σειρα.(και ετσι ο καινουριος δισκος τρελαινεται στο πηγαινε-ελα(access time) και κουραζεται περισσοτερο απο τον πλαιο που τα ειχε στην "σωστη" σειρα)

Με την ram δεν προκεται να καταλαβεις διαφορα, παρα μονο σε πραγματικα απαιτητικες εφαρμογες .

Δημοσ.
Και αυτο γιατι , μετα απο clone-restore απο time machine , τα δεδομενα στο νεο δισκο δεν γραφονται παντα με την "σωστη" σειρα.

Ασε haHa υπάρχει αυτη η ηλιθια φήμη οτι ειναι το ιδιο και δεν χρειαζεται φορματ και ολα σερνονται...Καλα κανεις και το επισημαινεις Επισης και το mac αν το πειραζεις θελει φορματ αλλα με πολυ πιο αργο ρυθμό

Γενικα σε unixoειδη δεν θα δειτε την τοση μεγαλη διαφορα με ssd, δεν τον χρειαζονται τοσο τον δισκο. Αλλα εκει που χρειαζεται σαφως και παει σφαίρα

Δημοσ.
Για να δεις διαφορα στο boot, επιβαλλεται το reinstall και οχι το clone..

μα reinstall έκανα! Είμαι ενάντια του clone!

Δημοσ.
μα reinstall έκανα! Είμαι ενάντια του clone!

Ναι? Περιεργο τοτε να μην δεις ακαλυτερο boot time. (φανταζομαι δεν εκανες μετα time machine για τις εφαρμογες κλπ, παρα μονο για τα data σου. )

Δημοσ.

Λοιπόν την έκανα πλούσια την Crucial....8GB ram και 256GB SSD σε MBP 17" 2,8Ghz (2009).Διαφορες ελαχιστες. Bootime mac αλλα και windows 7 ultimate 64bit σε 18-19 δευτερολεπτα.Αν κάνω clean install στα mac ισως πάνε και γρηγοροτερα αλλα δε βαριέσαι κόντρες θα κάνουμε?

Δημοσ.

haHa ακόμα δεν έχω ανοίξει καν το time capsule! Εκεί που γυρνάει αυτό το περίεργο κυκλάκι τι ακριβώς κάνει ?!

Δημοσ.
haHa ακόμα δεν έχω ανοίξει καν το time capsule! Εκεί που γυρνάει αυτό το περίεργο κυκλάκι τι ακριβώς κάνει ?!

To time capsule ειναι συσκευή,το timemachine προγραμμα.Αν δεν εχεις ανοιξει το timecapsule τοτε το timemachine σε κάποιον εξωτερικό σκληρο κανει backup :-D

Sorρy νομιζα οτι έλεγες το κυκλακι του timemachine με το ρολοΐ..

Δημοσ.

Πριν γυρισει το κυκλακι, ειναι το initialization , efi κλπ και δεν εχει καμμια σχεση με τον σκληρο.

Οταν αρχισει να γυρναει το κυκλακι, τοτε αρχιζει να διαβαζει απο τον σκληρο και να κανει boot το λειτουργικο..

Κανονικα , ο χρονος αυτος μειωνεται με εναν πιο γρηγορο σκληρο.

Περιεργο παντως που δεν ειδες διαφορα με τον σκληρο. Ουτε καν στη γενικη αισθηση του μηχανηματος ?

Η περισσοτερη ram δεν επιφερει σχεδον καμμια αλλαγη σε αυτο , παρα μονο σε απαιτητικες εφαρμογες ή heavy multitsking.

Δημοσ.

atheatos όπως το έγραψα ούτε εγώ βγάζω νόημα!

Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι ακόμα δεν έχει μπει σε λειτουργία το time machine ( το έχω στο off) γιατί το time capsule δεν το έχω ανοίξει.

haHa γράφω από το μικρό macbook, το pro δεν το δούλεψα. 2-3 boot έκανα μόνο. Θυμάμαι τη τεράστια διαφορά που είχα δει στο macbook απο την ίδια αλλαγή και δεν τη είδα στο pro, ακόμα τουλάχιστον. Γι αυτό αναφέρω και το ανάποδο placebo.

Αυτό το κυκλάκι πολύ γυρνάει πάντως!!!

Δημοσ.

haHa γράφω από το μικρό macbook, το pro δεν το δούλεψα. 2-3 boot έκανα μόνο. Θυμάμαι τη τεράστια διαφορά που είχα δει στο macbook απο την ίδια αλλαγή και δεν τη είδα στο pro, ακόμα τουλάχιστον. Γι αυτό αναφέρω και το ανάποδο placebo.

Αυτό το κυκλάκι πολύ γυρνάει πάντως!!!

Να πω παντως και την αισθηση που εχω και εγω και ισως μοιαζει καπως με την δικη σου:

οτι στα macbook pro unibody με κανονικους σκληρους (οχι ssd) , το boot αργει παραπανω σε σχεση με παλιοτερα macbook pro ή παλιοτερα macbook.

Ισως να πρεπει να φορτωσει περισσοτερα πραγματα/drivers κλπ, αλλα η αισθηση που εχω ειναι οτι πχ ενα macbook pro unibody 2.4Ghz αργει να φορτωσει παραπανω απο ενα macbook ασπρο διετιας 2.0GHz.

Οπως λες, γυρναει πολυ αυτο το κυκλακι.

Απο την αλλη ομως ,μην τρελαινομαστε με το boot time. Το ολο θεμα ειναι η γενικοτερη αισθηση ταχυτητας που δινει ενας πιο γρηγορος σκληρος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...