Προς το περιεχόμενο

MacBook: Θα αλλάξετε σκληρό δίσκο;

blk88memorz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν με κατάλαβες.... το boot αφ ής βγει το μηλαράκι στη boot screen γινεται σε περίπου 20 δεύτερα.

Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι αργεί να βγεί το μηλαράκι...................... και να ξεκινήσει το bootάρισμα (?).

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:16 ----------

όταν από system preferences -->start up disk επιλέγω το σκληρό..... το μηλαράκι βγαίνει κανονικά άμεσα και το boot m;exri to login screen θέλει 15 (!!!!!!!!!!) δέυτερα...... έχω μείνει μαμακας...!!!!!!! Είναι απίστευτα γρήγορο!!!!!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:20 ----------

Παίδες άκυρο .... μετά από 3-4 boots πλεόν ξεκινάει κανονικά.....

ΔΕΝ το πιστέυω πάντως από τον ήχο έναρξης μέχρι τη login screen κάνει 19-20 δεύτερα.... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Απαντ. 298
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Η εγχείρηση δεν ξέρω αν πέτυχε... ο ασθενής πάντως ζεί και βασιλέυει

του έβαλα wd scorpio black 320gb 7200 rpm.

μέχρι στιγμής όλα καλά.... μου φαίνεται ότι είναι και λίγο πιο γρήγορο το μηχανάκι. Τώρα placebo είναι? Θα δείξει...

Ολο το Ηράκλειο γύρισα για να βρώ torx t6.... αι σιχτιρ βραδυάτικο... στο μαρινόπουλο τελικά τα βρήκα....

Πρόσεξες κανένα τριγμό με τον scorpio black; Μόνο σε εμένα το έκανε ή μήπως είμαι τόσο υπερευαίσθητος;

Δημοσ.
Πρόσεξες κανένα τριγμό με τον scorpio black; Μόνο σε εμένα το έκανε ή μήπως είμαι τόσο υπερευαίσθητος;

απολυτως τίποτα,,,, κτύπα ξύλο.

αν κολλήσω το αυτί μου τον ακούω να γυρίζει... αλλά αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό

Δημοσ.
απολυτως τίποτα,,,, κτύπα ξύλο.

αν κολλήσω το αυτί μου τον ακούω να γυρίζει... αλλά αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό

Ναι μακάρι... απλά όταν έχεις τους καρπούς σου πάνω του και γράφεις δεν τον αισθάνεσαι να γυρνάει; Λες να αγόρασα ελαττωματικό σκληρό; Τι να πω;

Δημοσ.

Τριξιμο απο τον scorpio εχουν τα περισσοτερα macbook-pro. Εχουν πολυ καλη στηριξη αλλα "ανοιγει" οταν ξεβιδωθει καΙ εχει κραδασμους

Απλα οι περισσοτεροι δεν το αναφερουν γιατι νρεπονται που εδωσαν τοσα λευτα και δεν μπορουν να τοπ χωνεψουν

Δημοσ.
Τριξιμο απο τον scorpio εχουν τα περισσοτερα macbook-pro. Εχουν πολυ καλη στηριξη αλλα "ανοιγει" οταν ξεβιδωθει καΙ εχει κραδασμους

Απλα οι περισσοτεροι δεν το αναφερουν γιατι νρεπονται που εδωσαν τοσα λευτα και δεν μπορουν να τοπ χωνεψουν[/quote]

τι να σου πώ ρε φίλε ...... έχω σκάσει από την ντροπή μου ....

Χθές έκανα την εγκατάσταση (το τι μαμημένη βροχή έφαγα για να βρω torx t6 σάββατο απόγευμα... δε λέγεται... να ναι καλα ο μαρινό-πουλος) τον σκληρό τον εβγαλα από το msi wind μου.... και είχα κυριολεκτικά ξαβρακωθεί (;);)) για να δωσω τα 70 κάτι ευρα που κόστιζε... ....

Μια χαρά τον έβαλα.... κανένα θόρυβο δεν ακούω εκτός και αν πλησιάσω (σχεδόν κολλήσω) το αυτί μου στο σασί του macbook. Όταν ακουμπήσω τα χέρια μου (παλαμες ή και δάκτυλα) Αισθάνομαι μία ανεπαίσθητη συνεχή δόνηση η οποία προέρχεται από τον σκληρό και ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ (γιατί από την ντροπή μου για τα 71 ευρώ που έδωσα για ένα scorpio black πολύ πριν βγει το unibody ως μοντέλο (είμαι και μαντης!!!!!) πάω να σκάσω):

1. ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΡΙΞΊΜΑΤΑ

2. ΔΕΝ ΈΧΩ ΚΡΑΔΑΣΜΟΥΣ

3. ΔΕΝ ΈΧΩ ΚΛΙΚΣ

4. ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ

5. ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΚΟΗ Ή ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ ΜΟΥ

και επειδή η ντροπή μου δεν έχει περάσει ακόμα... να πω επίσης

ότι η απόδοση του σκληρού μου υπερβαίνει την απόδοση 2 SSD σε RAID 0.

βρε ουρτ απο δώ......:mad::mad::mad: γαι να μην πω τιποτε άλλο βραδυατικα

Δημοσ.

Καλα χαραρωσε φιλε, μην μας κανει και καμια μυνηση!

Ειπα οι περισσοτεροι, αλλωαστε μιλαγαμε εδω μεσα για καποιους τριγμους και κλικς οταν εσυ δεν ειχες καν μακ.

Εισαι παρα πολυ τυχερος που δεν σου τριζει. Επισης αν εχεις τον "BJKT" εχεις κλικς απλα δεν το εχεις καταλαβει ακομα. Κανεις δεν ξεφευγει απο αυτο

Δημοσ.

φίλε μου ....σε ο,τι αφορά τα κλικς...

Ο θόρυβος αυτός είναι το παρκάρισμα των κεφαλών μετά από συγκεκριμένο χρόνο αδράνιας του σκληρού δίσκου.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ θέμα του scorpio black, οι περισσότεροι δίσκοι τελευταία έχουν τη ρύθμιση αυτή από τη μαμα τους, όπως οι sygate, toshiba, samsung κτλ. Είναι δυνητικά επικίνδυνη καθώς όλοι σκληροί δίσκοι έχουν ένα όριο σε load cycles και tο οποίο μπορεί να εξαντληθεί πιο γρήγορα όταν οι κεφαλές παρκάρουν συνεχώς.

Η ρύθμιση όμως αυτή εξαιρετικά έυκολο να αλάξει με μια εντολή από κονσόλα, πολύ έυκολα σε linux, ευκολα σε mac και λίγο πιο δύσκολα σε windows (θέλει εγκατάσταση ενός service compiled για windows).

Σε mac os x το αλλάζεις μέσω της hdapm (hdparm για λινουξ) με πολύ απλό τρόπο και ουσιαστικά χωρίς επίπτωση στην διάρκεια της μπαταρίας. Το είχα κάνει και στο msi wind με hackintosh και windows (στα windows το πρόβλημα ήταν εντελώς εκνευριστικό)

Θα σε παρακαλούσα λοιπόν να μην επαναλαμβάνεις συνεχως τις γενικέυσεις σου (άλλοι ντρέπονται.. το έχεις απλά αλλά δεν το έχεις καταλάβει κτλ κτλ...).

Ξέρω πολύ καλά τι λέω όταν το λέω ..... δεν έχω έρθει σε mac os από point and click νοοτροπία αλλά από το σχολείο του linux.....

Για όσους πάντως έχουν τα κλικς, τους ενοχλεί και ενδιαφέρονται να το σταματήσουν ας δουν εδω:

http://mymacfixes.blogspot.com/2009/06/how-do-i-stop-clicking-noise-from-hard.html

http://mckinlay.net.nz/hdapm/

http://www.dougitdesign.com/blogs/blog_12_08_mac-clicking-hdd-hard-drive-noise-hdapm.html

http://discussions.apple.com/thread.jspa?messageID=6498085

http://ocroquette.wordpress.com/2008/11/07/how-not-to-kill-a-brand-new-hard-disk/

ουρτ!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...