Προς το περιεχόμενο

MacBook: Θα αλλάξετε σκληρό δίσκο;

blk88memorz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Φιλε μου ετσι ειναι τα πραγματα! Στην αρχη κανενας δεν εχει προβλημα με τον 7200 και ολα ειναι τελεια, το snow leopard ειναι το πιο γρηγορο λειτουργικο και μολις περασει η τρελα του μηνα τοτε ολοι παρατηρουν κανα τριξιμο στο δισκο, παρκαρισματα κεφαλων. Aλλοι δεν θα βγαζουν ακρη με το s.l (32 bit - 64bit kernels και ιστοριες). Μετα θα βγει κανα update και θα το βουλωσουν ολοι αφου θα δουν τρομερη διαφορα και η ιστορια συνεχιζεται σε hardware και software

alex εσύ;

:P

• Απαντ. 298
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Διάβασα τα προηγούμενα ποστς, αλλά δεν έβγαλα άκρη...

Τελικά αξίζει να αλλάξει κανείς το δίσκο στο macbook? Αναφέρομαι στο late 2008.

Έλεγα για 320 ή για 500άρι.

Δεν με απασχολούν τα rpm.

Κάποια πρόταση που να μην το κάνει θορυβώδες ή να κλικάρει....?

Δημοσ.

Είχα βάλει έναν wd 500 gb 5400rpm, δεν έχω κάποιο πρόβλημα αλλά μου βγάζει να κάνω update.

This update addresses intermittent hard drive-related stalls reported by a small number of customers.

Αν το βάλω μήπως θα αποκτήσω και εγώ clicks; Υπάρχει τρόπος να γίνει uninstall μετά;

Δημοσ.
Αυτόν έχεις?

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303011

Θέλω να πάρω μέσα στην εβδομάδα, για να κάνω την "καγκουριά" να έχω OSX, ubuntu και windows xp παράλληλα... οπότε θέλω GBs...

Δεν τρίζει όπως αναφέρεται σε προηγούμενα ποστς ε?

Ναι αυτόν έχω δυο μήνες και δεν έχω ακούσει κάτι.

Δημοσ.
+1

quote for truth!

haHa έχω στο msi wind ένα WD Scorpio Black 320gb stis 7200rpm με free fall sensor.

Να τον βάλω στο macbook....?? Ακόμα διαβάζω αντικρουόμενες απόψεις στα forums.

Το Macbook μου είναι το 13 pro (mid 2009).

Τα κλικ δε με επηρεάζουν, μπορώ να το αντιμετωπίσω με την hparm.

Ποια είναι η γνώμη σου?

Δημοσ.
haHa έχω στο msi wind ένα WD Scorpio Black 320gb stis 7200rpm με free fall sensor.

Ποια είναι η γνώμη σου?

Δημήτρη, πριν 2 εβδομάδες η Apple έδωσε σε κυκλοφορία το performance update για το Snow Leopard που έλυνε αυτό το πρόβλημα....

Πιστεύω ότι σου βγήκε στο software update του MBP σου.

Με αυτό το update μπορείς να χρησιμοποιήσεις χωρίς φόβο οποιοδήποτε δίσκο 7200rpm και σίγουρα θα δεις μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις.

Δημοσ.

χμμ... ....... σκέφτομαι να το κάνω άυριο το βήμα.....

α)MSI wind --> carbon copy cloner --> στον μαμισιο του 80άρη WD.

B) Mabook -->carbon copy cloner --> στον 320 άρη του msi wind

και άθηκτο τον μαμισιο του macbook ώστε να είμαι ασφαλής,, αν πάει κάτει στραβά.

Στην περίπτωση που όλα πάνε καλα... ο μαμησιος 160άρης θα γίνει timemachine δίσκος.

Το μονο που με απασχολεί είναι η συμπεριφορά του 7200 με free fall sensor στο macbook

Δημοσ.

Ποια είναι η γνώμη σου?

Να τον βαλεις στο macbook pro, αλλη αισθηση!

Για εξωτερικο κουτακι για τον μαμισιο σκληρο προτιμω αυτο:

http://www.plaisio.gr/Peripherals/Data-Storage/HDD-Optical-Frames/Transcend-Case-2-5-Sata-Usb-Silver-TS0GSJ25S-S.htm

γιατι ειναι σε νορμαλ τιμη και ειναι και αλουμινενιο και στο χρωμα του macbook pro ωστε να ταιριαζει.

Μαλιστα ειναι και το λεπτοτερο κουτακι!

Δημοσ.

To ίδιο έχω .. στο προηγούμενο μοντέλο... χωρίς τα σχέδια πάνω και ταιριάζει περισσότερο...

Άιντε.... ας το κάνω το βήμα.... ετοιμάζομαι για εγχείρηση αύριο

ας ελπίζουμε να επιζήσει ο ασθενής καθότι είμαι και λίγο γκαντέμης

Δημοσ.

Η εγχείρηση δεν ξέρω αν πέτυχε... ο ασθενής πάντως ζεί και βασιλέυει

του έβαλα wd scorpio black 320gb 7200 rpm.

μέχρι στιγμής όλα καλά.... μου φαίνεται ότι είναι και λίγο πιο γρήγορο το μηχανάκι. Τώρα placebo είναι? Θα δείξει...

Ολο το Ηράκλειο γύρισα για να βρώ torx t6.... αι σιχτιρ βραδυάτικο... στο μαρινόπουλο τελικά τα βρήκα....

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:06 ----------

γαμώτο....!!!!

αργεί πολύ στην εκκίνηση να βγάλει το μηλαράκι.. κάνει περίπου 10-15 δεύτερα.... το βγάζει μετά και μπουτάρει γρήγορα όμως..... συμβαίνει κάτι κακό?

Έχω κάνει με to carbon copy cloner αντιγραφή του παλιού σκληρού στο νέο πριν τον βάλω μέσα.....

Έχει συμβεί και σε σας?

Λύνεται?

Δημοσ.
αργεί πολύ στην εκκίνηση να βγάλει το μηλαράκι.. κάνει περίπου 10-15 δεύτερα.... το βγάζει μετά και μπουτάρει γρήγορα όμως..... συμβαίνει κάτι κακό?

Έχω κάνει με to carbon copy cloner αντιγραφή του παλιού σκληρού στο νέο πριν τον βάλω μέσα.....

Φυσικα, μετα απο καιρο το leopard "χαλαει" οπως και τα windows στην εκκινηση. Επισης το snow leopard ειναι αργο στο boot εξ ορισμου σε σχεση με πολυκαιρισμενο leopard

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...