Προς το περιεχόμενο

Θόρυβος ψυγείου LG No-frost

birbilis_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξεθάβοντας ακόμα ένα παλιό thread, υπάρχουν κι άλλοι με παρόμοια προβλήματα:

Pitsos-Bosch-Siemens = ελλατωματικά ψυγεία. Εχω PITSOS No Frost και στα δύο χρόνια μου έβγαλε το παραπάνω πρόβλημα. Δεν ψύγει στη συντήρηση ενώ η κατάψυξη δουλεύει μια χαρά. Το έκανα απόψυξη και δούλεψε για δυο μήνες και μετά πάλι τα ίδια.

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2636032&postcount=25

Δημοσ.
Ξεθάβοντας ακόμα ένα παλιό thread, υπάρχουν κι άλλοι με παρόμοια προβλήματα:

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2636032&postcount=25

χμ μάλιστα .Θα το δοκιμάσω αύριο αυτό με την απόψυξη έτσι και αλλιώς δεν έχω τίποτα σπουδαίο μέσα :-D το δικό μου είναι γερμανική μάρκα hanseatic και δεν είχε ποτέ πρόβλημα...αλλά οκ πέρασαν τόσα χρόνια καιρός ήταν:mrgreen:

Δημοσ.
τα ποια ;;:confused:

δεν έχω ιδέα η θερμοκρασία που δείχνει δεν άλλαξε πάντος

Μήπως δεν έχεις βάλει σωστά την πάστα;

Δημοσ.

κάποια (καλά) ψυγεία έχουν ξεχωριστά μοτερ για συντήρηση και κατάψυξη, οπότε αν χαλάσει το ένα το άλλο συνεχίζει. Μπορεί να είναι αυτή η περίπτωση.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
Uber-φτυάρι!

Μπράβο, κι εμένα η θεια μου μού έλεγε να πάρω Pitsos αλλά τελικά σήμερα παρήγγειλα ένα LG GB 7143 AVHW από Saturn, να δούμε τι θα βγει...

Για πες εντυπώσεις για το ψυγείο, επειδή σκέφτομαι να το παραγγείλω και εγώ.

Δημοσ.

Μια χαρά είναι. Είναι καλή κατασκευή, μάλλον καλύτερη από κάμποσα Samsung που έχω δει. Το καλοκαίρι με βόλεψε πάρα πολύ το βρυσάκι με το δοχείο νερού. Δεν έχει βγάλει κανένα πρόβλημα. Έχει αρκετό χώρο για τα πάντα, καλή κυκλοφορία αέρα, 2 ειδικές ζώνες συντήρησης για λαχανικά και κρέατα (με LED φώτα για τα λαχανικά που κάνουν φωτοσύνθεση). Στα συν ότι έχει ροδάκια για σχετικά εύκολη μετακίνηση, αν πχ. θέλεις να σκουπίσεις γύρω από το ψυγείο. Για πάγους στην κατάψυξη δεν το συζητάω καν, ούτε για δείγμα. Έχει door alarm, freeze express, πρόγραμμα οικονομίας αν λείπεις καιρό από το σπίτι και κλείδωμα ρυθμίσεων για να μην τις σκαλίσει κάποιος κατά λάθος. Το display σβήνει μετά από λίγη ώρα για να μην ενοχλεί (σε κάποια άλλα ψυγεία που είχα δει ήταν πάντα αναμμένο).

Το μόνο μειονέκτημα που του έχω βρει είναι ότι κάνει λίιιιιιιγο θόρυβο όταν κάνει απόψυξη, ο οποιος όμως ακούγεται μόνο το βράδυ με απόλυτη ησυχία (την μέρα δεν ακούγεται με τίποτα). Το καλό είναι ότι όταν αρχίζει και σταματάει το μοτέρ δεν ακούγονται οι σπαστικοί ήχοι που κάνουν πολλά ψυγεία (πχ. κάτι περίεργα "τσικ" σαν να πέφτει ρελές ή τρέμουλο σε όλο το ψυγείο κλπ). Άλλο ένα μείον είναι ο σχετικά λίγος χώρος που έχει στην πόρτα για μπουκάλια και γάλατα. Αν βέβαια βγάλεις το δοχείο με το νερό, τότε βελτιώνεται η κατάσταση. Τέλος η σιδερένια σχάρα που έχει στη μέση δεν στερεώνεται καλά. Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει αλλά γενικά δεν με ενοχλεί, γιατί αν έχει βάρος δεν κουνιέται καθόλου.

Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος (και η γυναίκα ακόμα περισσότερο που επιτέλους έχει ψυγείο της προκοπής!) Αν θέλεις να ρωτήσεις κάτι συγκεκριμένο πες μου.

Δημοσ.

Να είσαι καλά φίλε μου για την άμεση απάντηση και τις αναλυτικότατες εντυπώσεις, σ' ευχαριστώ πολύ. Έχω καεί από ένα Bosch που έχω τώρα και δεν θέλω να την ξαναπατήσω.

Απ' ότι έχω δει έχει και παροχή πάγου σωστά; Το καλοκαίρι με τις ζέστες διατηρεί καλή θερμοκρασία η συντήρηση;

Στην αρχή σκεφτόμουν να πάρω αυτό το Whirlpool http://www.kolomvounis.gr//default.asp?pid=19&itmId=21766&catId=213&la=1 αλλά τελικά μάλλον θα καταλήξω στο lg μου φαίνεται καλύτερο αν και αρκετά πιο ακριβό.

Γενικά πάντως από προϊόντα lg είμαι ευχαριστημένος.

Σ' ευχαριστώ πολύ και πάλι.

Δημοσ.

Έχει 2 από τις κλασικές συρταρωτές παγοθήκες που τις στρίβεις με ένα μοχλό και ρίχνουν τα παγάκια τους σε ένα συρτάρι (12 η καθεμία). Τώρα αν το λένε "παροχή πάγου" ή αλλιώς δεν έχω ιδέα :P . Το χειμώνα πάντως μπορείς να βγάλεις τις θήκες και το συρτάρι (αν δεν τα χρειάζεσαι) για να κάνεις περισσότερο χώρο στην κατάψυξη. Γιατί πιάνουν περίπου το 1/3 του χώρου από το πάνω ράφι της κατάψυξης. Συνολικά έχει 3 ράφια (ή μάλλον κλειστά πλαστικά συρτάρια που ακουμπάνε σε σχάρα).

Το καλοκαίρι με τους καύσωνες είχα βάλει τη συντήρηση στους 4 βαθμούς και μου πάγωναν τα δόντια όταν έτρωγα φρούτα ή ντομάτες :P Η συντήρηση έχει ρύθμιση από 3 μέχρι 8 βαθμούς, αν θυμάμαι καλά. Όμως δεν έχει παντού την ίδια θερμοκρασία, γιατί το ψυγείο έχει ζώνες. Έχει συρτάρι για λαχανικά (με τα LED φωτάκια που είπα) και εκεί η θερμοκρασία είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη από την υπόλοιπη συντήρηση. Έχει ένα δεύτερο ράφι για λαχανικά ή κρέατα (ορίζεις τι από τα δύο θέλεις) και στην περίπτωση των κρεάτων πιάνει περίπου -1 με -2 βαθμούς.

Η κατάψυξη -18 με -20 σταθερά.

Δεν ξέρω τι τιμή έχει τώρα το LG αλλά φαντάζομαι εξακολουθεί να είναι ΠΟΛΥ ακριβότερο από το Whirlpool που είπες (το είχα πάρει γύρω στα 1150 τον Αύγουστο από Saturn).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...