Προς το περιεχόμενο

Mobile Επεξεργαστής Core 2 Duo T3400

epersidi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κοιτούσα τα specs του λάπτοπ που δίνει η Cyta (HP Compaq 6730s) και αναφέρει ότι το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει τον επεξεργαστή Core 2 Duo T3400 στα 2,16 Ghz. Όσο και αν έψαξα στο νετ δεν μπόρεσα να βρώ κάποιο review ή comparison του συγκεκριμένου επεξεργαστή. Ούτε καν στο site της Intel δεν τον αναφέρουν. Το μόνο που κατάφερα να βρω, αν και δεν ξέρω αν αληθεύει, είναι ότι διαθέτει μόνο 1 MB L2 Cache, οπότε λογικά οι επιδόσεις του θα είναι πολύ χαμηλές.

Αυτό που θέλω να μάθω είναι που κατατάσσεται σε σχέση με τους γνωστούς Core 2 Duo επεξεργαστές (π.χ. Τ5500 , Τ5600 κτλ), αν υποστηρίζει virtualization και γενικά ότι στοιχεία έχετε για αυτόν. Επίσης αν κάποιος έχει περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο λάπτοπ (π.χ. αν η ATI Mobility Radeon HD3410 διαθέτει dedicated μνήμη ή όχι) ευπρόσδεκτες.

Δημοσ.
Ρίξε μια ματιά στη θέση 77.

Βασικά είναι στη θέση 88 αλλά και πάλι δε αναφέρει πολλές λεπτομέρειες. Πάντως γράφει ότι ανήκει στην οικογένεια επεξεργαστών Pentium Dual Core και όχι στους Core 2 Duo. Στην ουσία βέβαια είναι ένας Core 2 Duo της γενιάς Merom αλλά με μόνο 1 MB L2 Cache. Κοιτώντας εδώ μπορείτε να δείτε ότι είναι καινούριος επεξεργαστής (Q4 2008) οπότε πιστεύω δε θα είναι και εντελώς σκουπίδι. Πάντως δεν ξέρω ακόμα αν ξεπερνάει σε επιδόσεις για παράδειγμα έναν Core 2 Duo T5600 στα 1.83 Ghz με 2 MB L2 Cache αν και πιστεύω ότι οι επιδόσεις τους θα είναι αρκετά κοντά λόγω του ελαφρώς μεγαλύτερου χρονισμού του ρολογιού του Τ3400 (στα 2.16 Ghz). Καλά για τους καινούριους Τ8χχ και Τ9χχ δεν το συζητώ ...

Δημοσ.

Μην "ψαρωνεις", με Pentium Dual Core κ.λπ.

Στα 2.16 Ghz, μια χαρουλα cpu θα ειναι B)

Θα βρισκεται καπου μεταξυ Ε2180 & Ε2200!

Ειμαι (σχεδον) σιγουρος οτι, αν το benchαρεις μετα,

εκει ~ θα κινειται. Το ερωτημα ειναι: αν σου φτανει?

[Ασχετο: Μηνύματα: 2.000 B)]

Δημοσ.
Μην "ψαρωνεις", με Pentium Dual Core κ.λπ.

Στα 2.16 Ghz, μια χαρουλα cpu θα ειναι B)

Θα βρισκεται καπου μεταξυ Ε2180 & Ε2200!

Ειμαι (σχεδον) σιγουρος οτι, αν το benchαρεις μετα,

εκει ~ θα κινειται. Το ερωτημα ειναι: αν σου φτανει?]

Βασικά οι επεξεργαστές που αναφέρεις είναι για Desktop οπότε δεν ξέρω αν τα μεγέθη είναι συγκρίσιμα. Και γω πιστεύω πάντως ότι θα είναι ικανοποιητική η απόδοση του. Λογικά αυτό το λαπτοπάκι θα το "χτυπήσουν" πολλοί λόγω επιδότησης από τη Cyta οπότε λίαν συντόμως θα ξέρουμε αν αξίζει ή όχι.

Δημοσ.

Το λεω, με την εμπειρια συγκρισεων / benchmarks, απο φορητα Τ2330 και Τ2390, με Ε2140 και Ε2180 :-)

"Χονδρικα", στα ιδια MHz θα δεις και ιδια αποδοση, μειον max 5% => λογω μικροτερου fsb των φορητων :shifty:

[Δεν εχω κρατησει συγκεκριμενα νουμερα, τα αποτελεσματα ομως ηταν, περαν αμφιβολιας συγκρισιμα!

Εαν το Pentium Dual Core, παραπεμπτει στους 2-πυρηνους desktop 8ΧΧ και 9ΧΧ, τοτε καμμια σχεση...]

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

βασικα αν συγκρινεις τουw επεξεργαστες με βαση 3DMark06 CPU.τοτε βρισκεται στην θεση 23 για cpu για notebooks.ειναι αναμεσα σε Intel Core 2 Duο T7400,Intel Core 2 Duo P7350 και Intel Core Duo T2600

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Aπο ταχυτητα ειναι σιγουρα καλυτερος απο t5600.

Μην δινεις ιδιαιτερη σημασια στο 1mb cache δεν κοβει και τιποτα τρομερο(max 10% σε ελαχιστες περιπτωσεις).

Μονο που δεν υποστηριζει virtualization(για να το ρωτας ισως να σου χρειαζετε).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...