accipio Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Έχω σύνδεση 2Mbit με Conn-X. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε τις τρεις τελευταίες περίπου εβδομάδες. Όταν κατεβάζω κάτι και ταυτόχρονα επιχειρώ να ανεβάσω, η ταχύτητα κατεβάσματος μειώνεται αφύσικα πολύ (κατά μέσο όρο πέφτει κατά 70%), ενώ πριν δεν συνέβαινε αυτό. Εννοείται ότι περιορίζω το upload, όπως έκανα μέχρι τώρα, αλλά ό,τι κι αν δοκίμασα, ακόμα κι αν το πάω στα 15 KB/s, δεν αλλάζει η κατάσταση. Σημερινό παράδειγμα: Ανεβάζω ένα αρχείο με max ταχύτητα 20 KB/s (αντί για περίπου 26 KB/s που είναι το μέγιστο της γραμμής). Με το που βάζω κάτι να κατεβαίνει ταυτόχρονα, η ταχύτητα downlοad περιορίζεται στα 10 KB/s ή και λιγότερο (!). Όταν τελειώνει το upload, εκτοξεύεται στα 130 KB/s... Ενημέρωσα τον ΟΤΕ δύο εβδομάδες πριν και ζήτησα έλεγχο της γραμμής, αλλά δεν με έχουν ενημερώσει ως τώρα αν έγινε κάποιος έλεγχος. Έχω το Linksys WAG200G. Όταν παρουσιάστηκε το πρόβλημα, το λειτουργούσα με το firmware 1.01.06. Τώρα πέρασα το 1.01.08 αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει; Δεν έχω άλλο ρούτερ για να το δοκιμάσω, αλλά μπορεί να ευθύνεται το Linksys; Δεν νομίζω (γιατί δεν το έκανε και πριν; ). Πιστεύω ότι κάτι συμβαίνει με τον ΟΤΕ, αλλά τι μπορεί να έχει κάνει στη γραμμή μου; Παραθέτω και τα στατιστικά από το ρούτερ: Downstream Rate: 2048 kbps Upstream Rate: 256 kbps Downstream Margin: 25 db Upstream Margin: 31 db Downstream Line Attenuation: 13 db Upstream Line Attenuation: 3 db Downstream Transmit Power: 11 db Upstream Transmit Power: 5 db
poulinos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 εμενα παντως μου φαινεται πολυ σε μια γραμμη 256 kbit να ανεβαζει με 20 οταν το max ειναι 25 στην πραξη.και με τοσο καλη γραμμη που εχεις κακως δεν πας για 24αρα.
PCharon Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Κι εμένα λογικό μου φαίνεται και όχι πρόβλημα της γραμμής. Το θέμα είναι πως το upload που δίνουν οι συνδέσεις μας είναι παντελώς γελοίο. Επ'ουδενεί δεν προσφέρεται γι upload αρχείων παρά ίσα να ικανοποιεί τις απαιτήσεις γι αμφίδρομη λήψη δεδομένων. Επίσης έχω 4MBPS/256kBPS και δυστυχώς με 30kB upload δεν μπορώ να ανεβάσω τίποτα χωρίς να έχω πρόβλημα στο download ή στο browsing όταν είναι πολλά τα requests. Πολλές φορές θα θυσίαζα ευχαρίστως το 1MBPS του download για να μου δώσει επιπλέον 256 upload, κυριολεκτικά.
accipio Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Προσέξτε όμως ότι: α. Μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν είχα πρόβλημα. Και εκείνη την περίοδο που εμφανίστηκε αυτή η συμπεριφορά, ο ΟΤΕ εκτελούσε κάποια έργα αναβάθμισης στην ευρύτερη περιοχή. Δεν είναι ύποπτο αυτό; Και δεν είναι παράλογο να πέφτει η ταχύτητα download τόσο πολύ ενώ ανεβάζω κάτι ταυτόχρονα, και μάλιστα στα 3/4 της μέγιστης ταχύτητας upload; β. Μακάρι να έδινε ο ΟΤΕ στην περιοχή μου ταχύτητα πάνω από 2 Mbit, αλλά δεν δίνει. Πέρα απ'αυτό, τηλεφώνησα χθες πάλι στον ΟΤΕ και μου είπαν ότι αυτό δεν θα έπρεπε να συμβαίνει, ότι η γραμμή μου δεν έχει πρόβλημα και ότι φταίει ο υπολογιστής μου... Δεν νομίζω ότι θα βγάλω άκρη με αυτούς, και ελπίζω να διορθωθεί κάποια στιγμή έτσι όπως εμφανίστηκε. -----Προστέθηκε 20/11/2008 στις 03 : 17 : 10----- Κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει με τη γραμμή. Κοιτάξτε τις αναφορές του ρούτερ: Α. DSL Status: Connecting DSL Modulation Mode: Not Trained DSL Path Mode: Not Trained Downstream Rate: 0 kbps Upstream Rate: 0 kbps Downstream Margin: 0 db Upstream Margin: 0 db Downstream Line Attenuation: 0 db Upstream Line Attenuation: 0 db Downstream Transmit Power: 0 db Upstream Transmit Power: 0 db Β. Μετά 30 δευτερόλεπτα. DSL Status: Connected DSL Modulation Mode: G.dmt DSL Path Mode: Fast Downstream Rate: 2048 kbps Upstream Rate: 256 kbps Downstream Margin: 31 db Upstream Margin: 31 db Downstream Line Attenuation: 13 db Upstream Line Attenuation: 3 db Downstream Transmit Power: 11 db Upstream Transmit Power: 5 db Γ. Μετά 1 λεπτό. DSL Status: Connected DSL Modulation Mode: G.dmt DSL Path Mode: Fast Downstream Rate: 0 kbps Upstream Rate: 0 kbps Downstream Margin: 31 db Upstream Margin: 31 db Downstream Line Attenuation: 13 db Upstream Line Attenuation: 3 db Downstream Transmit Power: 11 db Upstream Transmit Power: 5 db Κι αυτό το βιολί επαναλαμβάνεται συνεχώς εδώ και μισή ώρα. Συνεχώς χάνεται και επανέρχεται η γραμμή (ενώ δε φαίνεται να χάνεται η ip). Το είχα παρατηρήσει κι άλλες φορές τις τελευταίες 4-5 μέρες, αλλά ποτέ για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα έπαιξε το ρούτερ, ή δε μας τα λέει καλά ο ΟΤΕ;
poulinos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 δοκιμη με αλλο ρουτερ για αρχη.εχω up 1 mbit περιπου 110 Kilobytes και απο 60 και πανω σε torrent αμα seedaro εχω καθυστερησουλες επειδη τα torrent,p2p ανοιγουν και πολλα conections.απλα seedaro full to βραδυ
accipio Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Δοκίμασα πριν από λίγο με το ρούτερ-σκυλί που είχα δύο σχεδόν χρόνια (Speedtouch 536). Βάζω να κατεβαίνει ένα αρχείο από Rapidshare. Πήγαινε με 60 ΚΒ/s περίπου. Ετοιμάζω ένα upload σε λογαριασμό πάλι στο Rapidshare και ρυθμίζω μέγιστη ταχύτητα 10 KB/s. Με το που το αρχίζω, το download έπεσε στα 2 ΚΒ/s!!! Έμεινε εκεί για αρκετά δευτερόλεπτα, και ύστερα από λίγο άρχισε να ανεβαίνει πολύ αργά. Περίμενα μέχρι που έφτασε μετά 2 περίπου λεπτά στα 10 KB/s, δεν άντεξα άλλο να το βλέπω έτσι, και διέκοψα το τεστ... Κανένα συμπέρασμα; Εγώ πιστεύω ότι κάτι έκανε ο ΟΤΕ, αλλά δεν είμαι ειδικός για να ξέρω τι. Όταν "μπουκώνουν" τα DSLAM έτσι συμπεριφέρονται;
poulinos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 ΣΧΕΤΙκο αν εχει μπουκωσει το dslam>παιζεις Pppoa η Pppoe?δοκιμασε το αναποδο.
accipio Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Με PPPoa. Αν το βάλω PPPoE δεν συνδέεται.
poulinos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 λιγο δυσκολο να μην συνδεεται.pppoe με llc οχι pppoe me vc.
accipio Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Δοκίμασα με PPPoE/LLC και όντως συνδέθηκα. Επανέλαβα το τεστ download-upload (με το Linksys) και είχα τα ίδια απογοητευτικά αποτελέσματα. Download με 3 KB/s και όχι πάνω από 10 KB/s!!! Έλεος πια. Και δεν είναι μόνο ότι το download πάει με ρυθμό έρπην, αλλά και οι ιστοσελίδες ανοίγουν υπερβολικά αργά. Το Insmonia π.χ. σέρνεται, ενώ πριν πετούσε!
poulinos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 γραμμη οτε εμεινε.παρε κανα demo απο καμια ετερεια να δεις αν το κανει.
accipio Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Επανέρχομαι με νεότερα στο θέμα. Ήρθε τελικά τεχνικός του ΟΤΕ στο σπίτι μου (εδώ και κάτι μέρες) και έλεγξε τη γραμμή, χωρίς να βρει κανένα πρόβλημα (όπως ήταν αναμενόμενο, μια και τόσο το download όσο και το upload πάνε σφαίρα). Φαίνεται ότι για τις αποσυνδέσεις έφταιγε η έκδοση 1.01.08 του firmware που είχα περάσει στο Linksys, γιατί απ' όταν επανήλθα στην 1.01.06 δεν ξαναέκανε αποσύνδεση. Δίδαγμα: Με ΟΤΕΝΕΤ (2 Mbit στην περίπτωσή μου) το 1.01.08 δεν κάθεται και τόσο καλά. Το πρόβλημα βέβαια με την τεράστια μείωση του download όταν ταυτόχρονα κάνω και upload παραμένει, (μου φαίνεται ωστόσο ότι έχει βελτιωθεί ελαφρά η κατάσταση) και όπως φαίνεται θα μάθω να ζω μ' αυτό.
poulinos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 ηθικο διδαγμα.πριν φωναξουμε τεχνικο δοκιμαζουμε με αλλο Pc αλλο ρουτερ και αμα δεν εχουμε αλλο ρουτερ με διαφορετικες εκδοσεις firmware.επισης δοκιμαζουμε χωρις τιποτα πανω στην γραμμη παρα μονο με το ρουτερ καιεπισης παντα με ethernet.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.