Προς το περιεχόμενο

Νεο PC System Αγορα

KingSton

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους και ολες ειμαι νεος εδω μεσα noobaki ακομα αλλα μερικα πραγματα τα κατεχω και θα ηθελα μερικες γνωμες περι του Νεου συστηματος που θελω να αγορασω και να τον εχω αρκετο καιρο.Εχω διαβασει το PCW για να παρω μια τελικη προταση σε αυτα τα πραγματα τα οποια θα σας πω παρακατω.Το νεο μηχανημα το χρειαζομαι επειδη αυτη την στιγμη εχω laptop Dell XPS M170 και δεν μπορω να του φορτωσω κανενα παιχνιδακι για να σκωτωσω τον ελευθερο χρονο μου οποτε το χρειαζομαι για παιχνιδια Online μονο οπως το αγαπημενο μου παιχνιδι :evil: AirRivals :twisted: αλλα και σε αλλα πραγματα οπως MacroMedia Flash,DreamWeaver συν office

Το συστημα που θελω να αγορασω αποτελειται απο τα παρακατω:

CoolerMaster Cosmos RC-1000

Western Digital Velociraptor 300GB HDD (16MB Cashe, 10000 rpm, SWD3000HLFS)

Asus Rampage 2 Xtreme SVGA (1366, DDR3, X58)

Eizo TFT 27" Sx2761W

Intel Core I7-965 (s1366, 3.20 GHz, Cache 8MB, Tray)

Corsair 6GB DDR3-1333 RAM Kit (3x2GB, TR3X3G1333C9G) ή να παω να παρω απο το εξωτερικο τις μνημες Kingston

Asus GTX280 SVGA (PCI Express, 1GB)

Seagate 1TB HDD (32MB Buffer, 7200.11, ST31000340AS)

Cooler Master UCP Series 900W

Περιμενω Γνωμες περι του Συστηματος Ευχαριστω

Δημοσ.
Περιμενω Γνωμες περι του Συστηματος Ευχαριστω

Όπως όλες οι συνθέσεις με απολύτως κορυφαία στην κατηγορία τους components, έτσι και η δική σου σύνθεση πάσχει στο εξής απλό: Για 10-15% καλύτερες επιδόσεις, πληρώνεις 200+% παραπάνω χρήματα.

Συγκεκριμένα, τα εξαρτήματα που έχεις επιλέξει αθροιστικά κοστίζουν περίπου 4400 ευρώ. Με λιγότερα από τα μισά χρήματα, μπορείς να έχεις εξίσου επαρκές για τις ανάγκες που περιέγραψες σύστημα. Δες πρόσφατα threads σε αυτήν την ενότητα του φόρουμ για το τί μπορείς να πάρεις με περίπου 1500 ευρώ. Το μόνο που δε θα έχεις θα είναι το "wow reaction" effect, το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν κρατάει πάνω από μερικούς μήνες...

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις γνωμες σας παιδια αλλα δεν νομιζω να πιασετε το νοημα της αγορας αυτου του συστηματος.Θελω να αγορασω ενα καλο μηχανημα και να το κρατησω για περισσοτερο χρονο 7 χρονια ή παραπανω οπως μου κρατησε ο Intel Pentium 4 1,8Ghz που ειχα.Γιατι να παω να παρω PC με 1500 ευρω ή λιγοτερα και μετα απο 1 χρονο να χρειαστω να του ξανακανω Αναβαθμιση??

-----Προστέθηκε 19/11/2008 στις 11 : 35 : 58-----

Πούλησες κανά ακίνητο τελευταία και θέλεις να ξοδέψεις τα λεφτά που περίσσεψαν? :-D

Δεν πουλησα κανενα ακινητο αλλα μαζευα τα χρηματα μου για να παω να αγορασω μηχανημα που τα σπαει.Απο το 2004 μεχρι σημερα ειχα για να Μπαινω στο internet το laptop.Παιχνιδια στο laptop δεν μπορουσα να βαλω ουτε καν να παιξω φλιπερακι που εχουνε τα windows.Ανεβαινε η θερμοκρασια και εκλεινε.

-----Προστέθηκε 19/11/2008 στις 11 : 38 : 37-----

Συγκεκριμένα, τα εξαρτήματα που έχεις επιλέξει αθροιστικά κοστίζουν περίπου 4400 ευρώ.

Η τιμη που μου εβγαλε το Plaisio ειναι 4600 ευρω αλλα μπορει να το παρω απο το εξωτερικο οποτε ειμαι καλυμενος

Δημοσ.
Ευχαριστω για τις γνωμες σας παιδια αλλα δεν νομιζω να πιασετε το νοημα της αγορας αυτου του συστηματος.Θελω να αγορασω ενα καλο μηχανημα και να το κρατησω για περισσοτερο χρονο 7 χρονια ή παραπανω οπως μου κρατησε ο Intel Pentium 4 1,8Ghz που ειχα.Γιατι να παω να παρω PC με 1500 ευρω ή λιγοτερα και μετα απο 1 χρονο να χρειαστω να του ξανακανω Αναβαθμιση??

Αν ένα μηχανάκι με κόστος X και επιδόσεις Υ θα χρειαστεί να το αλλάξεις μετά από 1 χρόνο, πιστεύεις ότι αυτό που θα κοστίσει 3*Χ και θα έχει επιδόσεις 1.2*Υ θα σου πάει για 7 χρόνια; Περίεργη λογική...

Δημοσ.

Kingston, το θέμα είναι πως η αγορά σου δεν έχει νόημα, όχι τι πιάσαμε εμείς.

Σου ΕΓΓΥΩΜΑΙ προσωπικά (βάζοντας και λεφτά αν θέλεις) πως σε 2 χρόνια από τώρα ο σύστημά σου θα κοστίζει λιγότερο από τα μισά λεφτά του. Από αυτό, καταλαβαίνεις νομίζω το πόση πραγματική αξία έχουν αυτά που παίρνεις. ΜΗΔΕΝΙΚΗ.

ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΑΕΡΑ, ΟΧΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ. ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ κόστος R&D, όχι πραγματικότητα. Στα PC ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ το γνωμικό "ότι πληρώνεις παίρνεις". Και απότι φαίνεται είσαι έτοιμος να σε πιάσουν κορόιδο. Χοντρά.

Αυτά στα γράφω εντελώς καλοπροαίρετα, γιατί φαίνεσαι ψιλοάσχετος με το system building. Εδώ είμαστε λοιπόν να σε βοηθήσουμε man...

3 Ερωτήσεις

1> Οι ανάγκες που έχεις για το pc είναι αυτές στο πρώτο post, ή έχεις και άλλες?

2> Μπορείς να αγοράσεις από διαφορετικά καταστήματα και να το στήσεις, ή θέλεις τα πάντα από ένα (κακώς) και να στο στήσει το μαγαζί?

3> Ηχεία/πληκτρολόγια/ποντίκια/λειτουργικό θα χρειαστείς?

Δημοσ.

Γιατι η διαφορα στις επιδοσεις οπως σου ειπαν δεν ειναι αναλογη των χρηματων.

Νομιζεις οτι το συστημα με 1500 σε ενα χρονο θα θελει αναβαθμιση? Και οτι αμα δωσεις 4500 θα το κρατησεις 6 χρονια? Δεν παει ετσι. Καταρχην το συστημα που κανει 1500 τωρα θα κρατησει για καμια διετια ανετα. Αυτο των 4500 το πολυ πολυ να σου δωσει 1 χρονο ζωης παραπανω. Επισης, ενα συστημα παρομοιων δυνατοτητων με αυτο, σε ενα χρονο απο τωρα θα κανει περιπου 1500 ευρω το πολυ. Αρα οπως και να το δεις, μακροπροθεσμα χανεις χρηματα αγοραζοντας κορυφαια εξαρτηματα, δεν κερδιζεις.

Για να το παρουμε αλλιως:

Αν καθε 2 χρονια δινεις 1500 ευρω, στα 6 χρονια θα εχεις 3 συστηματα (τα 2 προηγουμενα μπορεις να τα πουλησεις/χαρισεις η να τα εχεις για απλες δουλειες). Θα εχεις ξοδεψει τα ιδια λεφτα και μετα την πρωτη διετια θα εχεις και καλυτερες επιδοσεις. Και εκει ειναι που μετραει γιατι στα πρωτα 2 χρονια και το συστημα των 1500 θα ανταποκρινεται τελεια ενω το ακριβο στην τριετια θα χασει τη λαμψη του και θα πρεπει παλι να κανεις περικοπες στα παιχνιδια. Στα 5 χρονια θα υπαρχουν παιχνιδια που θα αρνουνται να κανουν εγκατασταση (ποσο μαλλον να τα παιξεις καλα) στο συστημα των 4500

Δημοσ.

Σε περίπτωση που δεν πείστηκες, θα συμφωνήσω με όλους τους παραπάνω. Το μόνο υπερβολικό που ίσως να σκεφτόμουν να κρατήσω απ τη σύνθεσή σου, θα ταν η οθόνη. Αλλά λογικά δε θα το σκεφτόμουν για πολύ ώρα μιας και θα προτιμούσα μια 40άρα LCD Full-HD και μια καλή 22"+.

• Super Moderators
Δημοσ.

συμφωνώ, χίλιες φορές να φτιάξεις ένα οικονομικό και να το αναβαθμίζεις συχνά...

Δημοσ.

Ντιν ντιν ντιιιιιιιιν (αυτό που ακουγόταν παλιά στα αεροδρόμια)

Ανακοίνωση: Ο TS παρακαλείτε να ακούσει τα παιδιά, γιατί ετοιμάζεται να κάνει μ@*@κ(@. Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Όλες οι απόψεις είναι σωστές. Μην κάνεις την βλακεία να δώσεις τόσα πολλά λεφτά. Με 1500 ευρώ φτιάχνεις ένα πανίσχυρο και ποιοτικό σύστημα που θα σε κρατήσει αρκετά χρόνια και με τα υπόλοιπα λεφτά που μένουν κερνάς τον εαυτό σου και τον κολλητό σου 1 μήνα διακοπές και κρεπάλη στην Ταΐλάνδη. Το μόνο που θα χρειάζεται να αναβαθμίζεις θα είναι οι κάρτες γραφικών για παιχνίδια και όχι μόνο. Θα μπορούσα να σου προτείνω μια σύνθεση αλλά μιας και ο Dante80 είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης κατ εμε σε αυτόν τον τομέα, καλά θα κάνεις να τον συμβουλευτείς και δεν θα χάσεις.

Δημοσ.

Φίλε μην κάνεις το λάθος και δώσεις πάνω από 2000 για υπολογιστή. Έλεος.

Πεταμένα λεφτά είναι μετά. Με 1500-1700 ευρώ κάνεις τρομερό μηχάνημα.

Αν τα έχεις τόσα πολλά τότε δεν με πέφτει λόγος.

Δεν ξέρω προσωπικά κάποιο άτομο στα τόσα χρόνια που δουλεύω σε καταστήματα Πληροφορικής να έχουν κάνει τέτοιο σύστημα στα 3500-4000.

Το καλύτερο που έχω κάνει ειναι στα 3000 ευρώ σε κάποια παιδάκια του μπαμπά που δεν ξέρουν τι έχουνε οπότε τα δικαιολογώ.

Δημοσ.

Συφμωνω απολυτα με τους προλαλλησαντες....αλλα απο την αλλη παρατηρω οτι ενώ ζητας να εχεις επιδοσεις στα παιχνιδια για τα επομενα χρονια...... εχεις δωσει βαρος στην συνθεση σου στον επεξεργαστη...στην οθονη....κτλ....χωρις να εχεις δωσει βαρος στα γραφικα οπου εχεις βαλει μονο μια GTX280.....και δεν ξερω αλλα μου φαινεται περιεργο σκεπτικο...

Καλυτερα πχ να επερνες μια 22αρα οθονη με καλη αντιθεση....με πολυ λιγοτερα χρηματα....τον 920 αντι του 965....που αν δεν ασχολεισαι με overclocking....παει αχρηστος.....να παρεις μια πιο φτηνη board...πχ την Gigabyte ΕΧ58-UD5....αντι της Rampage 2....και να τσακωσεις δυο GTX280.....και εχεις συστημα που φυσαει.......και με πολυ λιγοτερα χρηματα.....;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...