seventh_son Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Καλησπέρα σε όλους. Έχω ένα ανεξήγητο πρόβλημα και ελπίζω να υπάρξει εδώ κάποιος για να μου δώσει τα φώτα του μπας και βρω καμιά άκρη. Έχω το εξής σύστημα: CPU : AMD Athlon X2 4200+ Mobo : Abit KN8 SLI VGA : MSI Nvidia 7900GS 512MB Ram Sound : Creative Soundblaster Audigy 4 Memory : 2 x 1 GB DDR 400MHz Transcend HDD 1 : Seagate sata II 500gB HDD 2 : Seagate Sata II 320gb DVD : Asus DVD-rom DVDRW : LG DVD-RW PSU : Chieftech 750W OS : Windows XP SP3 Σήμερα το πρωί που ξύπνησα βρήκα το pc με μια ωραία blue screen που ενημέρωνε απλά ότι υπάρχει system error χωρίς να δίνει αριθμό και το pc πρέπει να κλείσει. Έκανα restart και δεν μπορούσε να bootarei το σύστημα. Σαν boot disk o HDD1, ο οποίος αγοράστηκε την προηγούμενη βδομάδα. Τον βγάζω τον τεστάρω σε άλλο pc με το HD Tune Pro, kai to checkdisk των Windows και ο δίσκος βγαίνει 100 % λειτουργικός, και σε άριστη κατάσταση. Λέω ωραία μάλλον οι μνήμες βαρέσαν μπιέλα. Βάζω memtest τις τσεκάρω για 3 ωρίτσες περνάνε επιτυχώς 2 φορές όλα τα τεστ. Λέω το τροφοδοτικό βάρεσε μπιέλες. Πάω λοιπόν σήμερα, σκάω 90 ευρώ και παίρνω το chieftech 750w. Τα ίδια παντελάκη μου τα ίδια παντελή μου. Σε ανύποπτες στιγμές τρώω freeze. Και όταν λέμε freeze εννοώ κολλάνε όλα. Ποντίκι, πληκτρολόγιο δεν αποκρίνονται και όταν κάνω reset, ανιχνεύει τις μνήμες, ανιχνεύει τα οπτικά και κολλάει στην ανίχνευση των δίσκων. Αν το κλείσω από το ρεύμα και το ξανανοίξω, τότε ξεκινάει κανονικά, μπουτάρει κανονικά windows και δουλεύει κανονικά μέχρι το επόμενο freeze. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι θέμα windows, γιατί στό σύστημα έγινε format πριν καμιά βδομάδα και μέχρι και χτές όλα λειτουργούσαν απρόσκοπτα. Καμιά ιδέα πριν το σπάσω ; Παρέδωσε πνεύμα η μητρική ;
CloudConnected Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι θέμα windows, γιατί στό σύστημα έγινε format πριν καμιά βδομάδα και μέχρι και χτές όλα λειτουργούσαν απρόσκοπτα. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου ξημερώσει. Λοιπόν, άμα κάνεις restart από το κουμπί επανέρχεται κανονικά ή μόνο αν το κλείσεις από το ρεύμα και το ξανανοίξεις, όπως λες? Έχω πάθει κάτι παρόμοιο, γι'αυτό σε ρωτώ.
seventh_son Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου ξημερώσει. Λοιπόν, άμα κάνεις restart από το κουμπί επανέρχεται κανονικά ή μόνο αν το κλείσεις από το ρεύμα και το ξανανοίξεις, όπως λες? Έχω πάθει κάτι παρόμοιο, γι'αυτό σε ρωτώ. οχι δεν επανέρχεται μετά το freeze. κολλάει στην ανίχνευση δίσκων. Πρέπει να το κλείσω από το ρεύμα για να δουλέψει.
CloudConnected Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Κοίταξε να δεις, εμένα freezαρε πολύ συχνά και έκανα reset και έμπαινε κανονικά μέχρι το επόμενο freeze. Το πήγα σε τεχνικό, το έλεγξε, δεν βρήκε κάτι παρόλο που το ξεψάχνισε και αναγκάστηκα από την απελπισία μου να κάνω format. Από τότε μου έχει παγώσει μόνο μία φορά αν θυμάμαι καλά (κούφια η ώρα που τ'ακούει) και εδώ και 2 μήνες είναι μια χαρά. Το περίεργο ήταν ότι τελικά δεν υπήρχε θέμα hardware όπως κι εσύ πιστεύεις αλλά software! Δηλαδή αν πατήσεις το reset φορτώνει bios αλλά δεν εντοπίζει windows?
111111 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Κοίταξε να δεις, εμένα freezαρε πολύ συχνά και έκανα reset και έμπαινε κανονικά μέχρι το επόμενο freeze. Το πήγα σε τεχνικό, το έλεγξε, δεν βρήκε κάτι παρόλο που το ξεψάχνισε και αναγκάστηκα από την απελπισία μου να κάνω format. Από τότε μου έχει παγώσει μόνο μία φορά αν θυμάμαι καλά (κούφια η ώρα που τ'ακούει) και εδώ και 2 μήνες είναι μια χαρά. Το περίεργο ήταν ότι τελικά δεν υπήρχε θέμα hardware όπως κι εσύ πιστεύεις αλλά software! Δηλαδή αν πατήσεις το reset φορτώνει bios αλλά δεν εντοπίζει windows? Ανάλογα προβλήματα αντιμετώπισα σε σύστημα με amd 4800. Κολλήματα μετά από μία-δύο ώρες χρήση, έκανα restart και δεν ξεκίναγε, ούτε καν εγκατάσταση των windows γινότανε. Την άλλη ημέρα δούλευε κανονικά μέχρι να ξανακολήσει. Τα τσέκαρα όλα, update το bios , δούλευε ένα διάστημα, ξανά τα ίδια. Προχτές είχα την φαεινή ιδέα να αλλάξω καλώδιο sata στον σκληρό, δύο ημέρες τώρα κανονικά. Δοκίμασε και μια έκδοση linux live cd, (η οποία παίζει από τη μνήμη), να δεις αν τρέχει κανονικά και χωρίς προβλήματα για ώρα.
CloudConnected Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Για μέρες δοκίμασέ το καλύτερα. Υπήρξε διάστημα και πάνω από βδομάδα μέχρι να μου ξανακολλήσει.
million_voices Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 κατ αρχας τσεκαρε μηπως ανεβαζει θερμοκρασιες μετα μπες με ενα Linux liveCD για να δουμε αν ειναι θεμα windows η οχι
seventh_son Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Θερμοκρασίες αποκλείεται. Σαν ελικόπτερο κάνει από τα ανεμιστηράκια. 40 βαθμούς είμαι. Μια χαρά. Παραδόξως από χτες δε μου έχει κολλήσει μη το ματιάσω. Και το μόνο που έκανα ήταν να αναβαθμίσω μια έκδοση του Perfect Disk. Να μου την έκανε αυτό άραγε ; Αλλά και πάλι θεωρητικά με το restart δεν έπρεπε να φτιάξει ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.