koutoulas Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Γεια σας, Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα και θα ήθελα την βοήθεια σας.... Λοιπόν, Έχω ενα PC με δύο σκληρούς πάνω. O κάθε σκληρος έχει δυο partition 1) ο πρωτος σκληρός ntfs έχει το διαμέρισμα C και το διαμέρισμα D στον C υπάρχουν windows xp pro 2)ο δευτερος σκληρός fat32 έχει το διαμέρισμα Η και το διαμέρισμα Ι στον Η υπάρχουν windows 98 Τι πρέπει να κάνω για να μπορώ όταν ξεκινάει ο υπολογιστής μου να μου εμφανίζει ένα μενού και να επιλέγω σε πιο λειτουργικό συστημα θέλω να μπώ;;;;; Αν αλλάζω το first boot device(απο hard disk0 σε hard disk1 και αντίθετα) μέσα απο το bios το πετυχαίνω αυτο αλλα δεν είναι και ότι πιο εύκολο για να το κανει κάποιος αρχάριος που κάθεται σε αυτό τον υπολογιστή.......
TechFind Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Μ'ένα μικρό πρόγραμμα από εδώ : http://www.masterbooter.com . Αλλιώς δες εδώ : http://www.google.gr/search?hl=el&q=boot.ini&meta=
koutoulas Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Μ'ένα μικρό πρόγραμμα από εδώ : http://www.masterbooter.com .Αλλιώς δες εδώ : http://www.google.gr/search?hl=el&q=boot.ini&meta= Σε ευχαριστώ πολύ φίλε, έγινε η δουλειά που ήθελα με αυτό το πρόγραμμα.... Το μόνο προβληματάκι που έχει είναι ότι όταν πατάω να κάνει boot τα windows xp κολλάει στην αμέσως επόμενη μαύρη σελίδα μέχρι να πατήσω enter και μετά ξεκινάει και δείχνει την μπάρα των windows xp και μπαίνει κανονικά μέσα.... Μήπως ξέρει κανείς τι πρέπει να γράψω στο boot.ini των windows xp για να μου κάνει boot τα δύο λειτουργικά χωρίς να χρησιμοποιήσω boot Manager;;;; Είχα δοκιμάσει τα παρακάτω αλλά δεν δούλεψαν..... >[boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect Είχα Γράψει αυτό multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows 98" /noexecute=optin /fastdetect ή αυτό αλλά δεν έγινε τίποτα... Η:\WINDOWS="Microsoft Windows 98"
antonl Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Πάει καιρός που ασχολήθηκα αλλά αυτό: "multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows 98" /noexecute=optin /fastdetect" νομίζω ότι δεν παίζει με Win9x / WinME. Επίσης έχω την εντύπωση πως μπορεί να βλέπεις το partition που χεις τα 98 σαν "H" μέσα απ τα Windows αλλά δε σημαίνει πώς το ίδιο πιστεύουν κι αυτά. Δοκίμασες με "C:\WINDOWS="Microsoft Windows 98";
koutoulas Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Πάει καιρός που ασχολήθηκα αλλά αυτό:"multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows 98" /noexecute=optin /fastdetect" νομίζω ότι δεν παίζει με Win9x / WinME. Επίσης έχω την εντύπωση πως μπορεί να βλέπεις το partition που χεις τα 98 σαν "H" μέσα απ τα Windows αλλά δε σημαίνει πώς το ίδιο πιστεύουν κι αυτά. Δοκίμασες με "C:\WINDOWS="Microsoft Windows 98"; Το είχα δοκιμάσει και το παραπάνω αλλά έκανε boot τα windows xp αν και το label θα έγραφε Microsoft Windows 98 και αυτό γιατί multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows xp" /noexecute=optin /fastdetect" είναι το ίδιο με το να πούμε C:\WINDOWS="και ότι θέλουμε εδώ"
TechFind Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Μάλλον έτσι είναι το σωστό boot.ini : [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect Η:\="Microsoft Windows 98" ΥΓ. Όπου H το γράμμα του partition όπως φαίνεται απο τα XP.
antonl Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Μάλλον έτσι είναι το σωστό boot.ini : [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect Η:\="Microsoft Windows 98" ΥΓ. Όπου H το γράμμα του partition όπως φαίνεται απο τα XP. Αφού είπες πως αυτό δεν του δούλεψε...
TechFind Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Αφού είπες πως αυτό δεν του δούλεψε... Δεν είπα, είπε... Το Η:\WINDOWS="Microsoft Windows 98" δεν είναι ίδιο με το Η:\="Microsoft Windows 98". ΥΓ. Τι θα γίνει φίλε, θα απαντάς και θα απαντάω. Πες την άποψη σου, να πω τη δικιά μου και τέλος.
alkisg Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Τα 98 δεν μπορούν να μπουτάρουν από τον δεύτερο δίσκο χωρίς "βοήθεια", και ο boot manager των XP δεν μπορεί να τους δώσει αυτή τη βοήθεια. Βοήθεια = αλλαγή των σκληρών από το BIOS. Δεν είναι απαραίτητο να γίνεται από το BIOS, και αρκετοί boot managers μπορούν να κάνουν map τον δεύτερο σκληρό στον πρώτο και ανάποδα. Επομένως, 1) ή χρησιμοποιείς άλλον boot manager και όχι τον ενσωματωμένο των Windows, 2) ή βάζεις μόνιμα στο BIOS να μπουτάρει από το δεύτερο σκληρό, και εγκαθιστείς εκεί τον boot manager των XP. Η εγκατάσταση του boot manager των XP στον δεύτερο δίσκο όμως δεν είναι απλή υπόθεση, δεν φτάνουν copy ntldr / fixboot / fixmbr κτλ γιατί είναι fat32, χρειάζεται λοιπόν ειδικό utility (ή ξαναξεκίνημα της εγκατάστασης των xp και διακοπής της στη μέση).
koutoulas Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Γειά σας παιδιά, Αυτό που έκανα χωρίς να πειράξω το boot.ini και δούλεψε έγινε με την χρήση του προγράμματος masterbooter που είπε ο TechFind.... Αλλα θα ήθελα να μάθω πως γίνεται να το κάνω και με επεξεργασία του boot.ini Με Acronis OS Selector δοκίμασες; Φίλε μου δεν το δοκίμασα αυτό το πρόγραμμα αλλά σίγουρα θα γίνεται με προγράμματα είδους Boot Manager οπως και το masterbooter Δεν είπα, είπε...Το Η:\WINDOWS="Microsoft Windows 98" δεν είναι ίδιο με το Η:\="Microsoft Windows 98". Φίλε, Αυτό δεν δούλεψε Η:\WINDOWS="Microsoft Windows 98" αν είναι θα δοκιμάσω να δώ αν θα δουλέψει αυτό που έγραψες Η:\="Microsoft Windows 98"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.