Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για αποβολή

kostetos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σημερα ηταν σχολικο πρωταθλημα μπακσετ αγοριων-κοριτσιων..Εγω μπορω να παρω μερος μονο σε ενα αθλημα και επελεξα το βολευ..Σημερα που ηταν λοιπον οι αγωνες μπασκετ φυγαμε 30 παιδια και πηγαμε στο γηπεδο 3 τελευταιες ωρες να υποστηριξουμε την ομαδα..Με το που βλεπει εμενα και καποια αλλα παιδια της ομαδας βολευ ο γυμναστης που συγκεκριμενα ειναι και υποδιευθηντης μας λεει οτι τον ενημερωσε ο διευθηντης να παρουν ολοι αποβολη οσοι εφυγαν δηλαδη και οι 30 και μας ειπε ο προπονητης οτι οσοι ειναι στο βολευ δεν θα παιξουν αυριο στον αγωνα βολευ(αυριο ειναι οι αγωνες βολευ).Απο τους 30 οι 6 ειναι παιχτες της ομαδα και 4 βασικοι μαζι με μενα..επισης μας ειπε να φερουμε τις φανελες να παιξουν αλλα παιδια..Θελω να σας ρωτησω κατα ποσο γινεται να λειπει οι μιση ομαδα αυριο και αν γινεται να παρουν μερος παδια χωρις χαρτι γιατρου και χωρις να ειναι δηλωμενοι..Α και επισης αν μπορει να βαλει αποβολη ο διευθηντης επειδη πηγαμε στον αγωνα εν γνωση των γονιων μας..Απο οτι ξερω αν ρωτησει ο διευθηντης τους γονεις μας αν το γνωριζουν και αυτοι πουνε ναι τοτε απλως χρεωνομαστε τις απουσιες..Λενε οτι αν μας βαλουν τις αποβολες το σχολειο οδευει για καταληψη..Αν ξερετε τιποτα επι του θεματος και για τους νομους που σχετιζονται με το θεμα θα σας ευγνωμονουσα και ειδικα ρωταω τον paredwse που εισαι δικηγορος και ξερεις απο αυτα..Το παιχνιδι δεν θελω να το χασω με τιποτα ειναι ημιτελικος..:cry::cry::cry:

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δε νομίζω να ορίζονται όλα όσα ρωτάς από κάποιους νόμους. Πιστεύω ότι πολλά θέματα είναι στην ευχέρεια του διευθυντή πώς θα τα χειριστεί.

Δημοσ.

Ο παρεδώσε είναι νεαρός ακόμα και δεν έχει κάνει μεταδιδακτορικό οπότε δύσκολα θα σε διαφωτίσει. Πρέπει να μιλήσεις σε κανά αρεοπαγίτη αν και δεν είμαι σίγουρος αν ξέρει. Πολύ προχωρημένα αυτά που ζητάς.

Αποβολή ο διευθυντής μπορεί να σου δώσει για οποιοδήποτε λόγο θέλει. Οι γονείς τι σχέση έχουν? Μεγάλωσε πια δεν είσαι παιδί. και μου φαίνετε ότι δεν είστε και πανέξυπνα παιδιά γιατί σε αντίστοιχες περιπτώσεις έφευγε όλο το σχολείο με μηχανάκια όχι 10 νοματαίοι μόνο. Οταν πάιζαμε με τπτ Πεύκες και Φιλοθέες και γειτονικά σχολεία ερχόντουσαν. Α επίσης μπορείς να είσαι σε όσα αθλήματα θέλεις. Εγώ (και πολλοί άλλοι) ήμουνα μπάλα, μπάσκετ, στίβο τέννις άσχετο αν έπαιζα μόνο στο μπάσκετ.

Δημοσ.
Ο παρεδώσε είναι νεαρός ακόμα και δεν έχει κάνει μεταδιδακτορικό οπότε δύσκολα θα σε διαφωτίσει. Πρέπει να μιλήσεις σε κανά αρεοπαγίτη αν και δεν είμαι σίγουρος αν ξέρει. Πολύ προχωρημένα αυτά που ζητάς.

Αποβολή ο διευθυντής μπορεί να σου δώσει για οποιοδήποτε λόγο θέλει. Οι γονείς τι σχέση έχουν? Μεγάλωσε πια δεν είσαι παιδί. και μου φαίνετε ότι δεν είστε και πανέξυπνα παιδιά γιατί σε αντίστοιχες περιπτώσεις έφευγε όλο το σχολείο με μηχανάκια όχι 10 νοματαίοι μόνο. Οταν πάιζαμε με τπτ Πεύκες και Φιλοθέες και γειτονικά σχολεία ερχόντουσαν. Α επίσης μπορείς να είσαι σε όσα αθλήματα θέλεις. Εγώ (και πολλοί άλλοι) ήμουνα μπάλα, μπάσκετ, στίβο τέννις άσχετο αν έπαιζα μόνο στο μπάσκετ.

Ρε φιλε ηρεμησε λιγο δηλαδη ησουν καλυτερο στην ηλικια μου ε?ποιο εξυπνος,μπραβο ρε μαγκια το μηχανακι ε??οτι πιστευει ο καθενας καλο ειναι!!!:P

Α και αν ειναι να λες κατι να το ψαχνεις πρωτα μπορει στην εποχη σου να ηταν αλλιως τα πραγματα αλλα τωρα στο συγκεκριμενο νησι που μενω μπορω να παω μονο ενα αθλημα..Τι θες τωρα?Εγω μια ερωτηση εκανα..Στην τελικη αν δεν σε ενδιαφερει μην γραφεις και χανεις και το χρονο σου..Πω πω το οτι γραφεις κατι μονμο για να την πεις στον αλλον μου σπαει τα νευρα!!:mad::mad::mad:

Δημοσ.

Καλός ρουφιάνος ο γυμναστής. Αντί να σας υποστηρίξει που πήγατε να στηρίξετε την ομάδα, σας έδωσε στο διευθυντή, σας έκοψε από το βόλει, φάγατε και μονοήμερη;

set the school afire....

Δημοσ.

Κοστετσο ακου πως έχουν τα πράγματα. Σου μιλάω ως γιος πρώην διευθυντή γυμνασίου.

Η κοπάνα θεωρείται σοβαρότατο "αδίκημα", γιατί αν συμβεί κάτι κακό στον ανήλικο μαθητή την ώρα που υποτίθεται οτι είναι στο σχολείο, υπεύθυνος θεωρείται ο διευθυντής μαζί με όλο το σύλλογο των καθηγητών. Δεν θεωρείται κοπάνα, μόνο αν έρθει ο κηδεμόνας και παραλάβει το μαθητή από το σχολείο, ή αν επικοινωνήσει με το διευθυντή και δώσει την άδειά του να φύγει ο μαθητής.

Γενικά οι κοπάνες είναι αποδεκτές, σε λογικά πλαίσια, και οι καθηγητές, άνθρωποι είναι όχι δεσμοφύλακες, ε κάνουν τα στραβά μάτια (εν γνώση τους όμως οτι παίζουν τον κώλο τους κορόνα-γράμματα αν συμβεί κάτι).

Αλλά τώρα εσείς δε φύγατε 1-2 παιδιά, αλλά 30 (δηλαδή ολόκληρο τμήμα σχεδόν), και οχι για 1 ώρα, αλλά για 3 ολόκληρες. Αυτό δεν ήταν απλή κοπάνα , ήταν η μεγάλη απόδραση να πούμε.

Οπότε πιθανόν η αυστηρή τιμωρία σας (μονοήμερη και αποκλεισμός από το άθλημα) να έγινε για εκφοβισμό, για να μην ξαναγίνουν στο μέλλον τέτοια.

Το σωστό από εσάς, θα ήταν εξαρχής: να βρείτε ένα καθηγητή να σας συνοδεύσει, να πάρετε την άδεια και από μερικούς γονείς που θα επικοινωνούσαν με το διευθυντή, και να πάτε στο διευθυντή και στο γυμναστή και να πείτε οτι θέλουμε να πάμε να υποστηρίξουμε την ομάδα. Και αν δέχονταν, καλώς (χλωμό βέβαια γιατί είναι μια φάση που ειναι λίγο ανεξέλεγκτα τα πράγματα).

Από τη στιγμή όμως που την κάνατε αυθαίρετα, με άδεια από τη σημαία, ο διευθυντής έχει το δικαίωμα να σας επιβάλλει όποια τιμωρία νομίζει.

Τώρα εσείς, εκ των υστέρων, το μόνο που μπορείτε να κάνετε, είναι φασαρία. Να φέρετε γονείς, να πείτε οτι είχατε άδεια, να απειλήσετε μέσω του 15μελούς για κατάληψη, να επέμβει ο σύλλογος γονέων κλπ.

Η μονοήμερη οκ, την αξίζατε, αλλά πάντως είναι κρίμα να χάσετε τον αγώνα, ειδικά αν είναι τελικοί. Τουλάχιστον πιέστε το το θέμα, για να σας αφήσουν να παίξετε.

Εχετε αρκετές πιθανότητες να τη γλιτώσετε, μιας και είναι τελικοι σχολικού πρωταθλήματος, κάτι που σημαίνει δόξα και τιμή για το σχολείο αν κερδίσετε.

• Super Moderators
Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι οι ενέργειες του Διευθυντή του σχολείου δεν μπορούν να χαρακτηριστούν παράνομες υπό την έννοια ότι παραβαίνουν τον νόμο. Υποψιάζομαι ότι οι διατάξεις περί Μέσης Εκπαίδευσης αφήνουν τα μέτρα ελέγχου της σχολικής μονάδας στη διακριτική ευχέρεια του Διευθύνοντος - αρκεί να μην εκφεύγουν των νομίμων ορίων (πχ χειροδικία κατά μαθητή).

Κατά τα λοιπά θεωρώ ότι δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Αν θες πραγματικά να το τραβήξεις, η αποβολή, ως ατομική διοικητική πράξη, μπορεί να προσβληθεί στα Διοικητικά Δικαστήρια (είτε Διοικητικό Εφετείο είτε ΣτΕ).

Αλλά δυστυχώς αυτό δεν θα φέρει λύση μέχρι αύριο.

Οπότε... κατάληψη.

Δημοσ.

Σαφέστατα και μπορεί ο διευθυντής να δώσει αποβολή για κάτι τέτοιο. Και στην προκειμένη περίπτωση κρίνω πως πολύ καλά έκανε, ιδίως αν δεν είχατε ζητήσει άδεια από τον ίδιο ή από τους καθηγητές σας. Τον λόγο στον εξήγησε ο freedubus. Εμείς όταν το σκάγαμε χωρίς να ρωτήσουμε κανέναν για να πάμε να δούμε την ομάδα μας τρώγαμε στάνταρ αποβολή, ενώ αν απλά ρωτούσαμε τον καθηγητή μας ή τον γυμναστή chances are πως όχι μόνο θα μας έστελνε στο γήπεδο, αλλά και χωρίς απουσίες.

Στα των αθλητικών τώρα, είναι ανάλογα με το πρωτάθλημα. Θα πρέπει να κοιτάξεις τον κανονισμό (αν υπάρχει κάτι τέτοιο) για να σιγουρευτείς. Αν πρόκειται για επίσημη διοργάνωση, όπως είναι π.χ. το πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, χρειάζονται τουλάχιστον εξετάσεις και δελτία παικτών. Αν μιλάμε για πρωτάθλημα μικρότερης κλίμακας τότε λογικό είναι, όπως και σχεδόν σε όλα τα ενδοσχολικά πρωταθλήματα, να μην υφίστανται καν δελτία.

Όσο για την κατάληψη, imho ασχολίαστο.

Δημοσ.
Έχω την εντύπωση ότι οι ενέργειες του Διευθυντή του σχολείου δεν μπορούν να χαρακτηριστούν παράνομες υπό την έννοια ότι παραβαίνουν τον νόμο. Υποψιάζομαι ότι οι διατάξεις περί Μέσης Εκπαίδευσης αφήνουν τα μέτρα ελέγχου της σχολικής μονάδας στη διακριτική ευχέρεια του Διευθύνοντος - αρκεί να μην εκφεύγουν των νομίμων ορίων (πχ χειροδικία κατά μαθητή).

Κατά τα λοιπά θεωρώ ότι δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Αν θες πραγματικά να το τραβήξεις, η αποβολή, ως ατομική διοικητική πράξη, μπορεί να προσβληθεί στα Διοικητικά Δικαστήρια (είτε Διοικητικό Εφετείο είτε ΣτΕ).

Αλλά δυστυχώς αυτό δεν θα φέρει λύση μέχρι αύριο.

Οπότε... κατάληψη.

:lol::lol::lol::lol::lol::lol: με πεθανες με αυτο.

προς τοπικ σταρτερ ο free εχει δικιο. και σταματηστε να κανετε σαν μωρακια. το ηξερες ο μπαμπας οτι θα φυγω κτλ.... δεν θες να σου απαντησω οπως αρμοζει σε τετοια περιπτωση:P. κανατε βλακεια και τωρα λουστητε τα. την επομενη φορα φροντιστε να ενημερωθουν αυτοι που πρεπει απο αυτους που πρεπει

Δημοσ.

Απο που κι ως που θα δώσει αποβολή;

Δηλαδή αν του λεγε ο πατέρας του έλα σπίτι στις 10 ο άλλος θα του 'ριχνε αποβολή;

Μέγας κόπανος ο διευθυνταράς που την είδε εξουσία.

Πάντως αν τελικά σας αλλάξουν και παίξουν παιδιά χωρίς να έχουν περάσει απο ιατρικές εξετάσεις πράγμα επικίνδυνο κάντε καταγγελία μπας και γίνει δάσκαλος στη Λήμνο και ησυχάσετε.

Δημοσ.
Ρε φιλε ηρεμησε λιγο δηλαδη ησουν καλυτερο στην ηλικια μου ε?ποιο εξυπνος,μπραβο ρε μαγκια το μηχανακι ε??οτι πιστευει ο καθενας καλο ειναι!!!:P

Α και αν ειναι να λες κατι να το ψαχνεις πρωτα μπορει στην εποχη σου να ηταν αλλιως τα πραγματα αλλα τωρα στο συγκεκριμενο νησι που μενω μπορω να παω μονο ενα αθλημα..Τι θες τωρα?Εγω μια ερωτηση εκανα..Στην τελικη αν δεν σε ενδιαφερει μην γραφεις και χανεις και το χρονο σου..Πω πω το οτι γραφεις κατι μονμο για να την πεις στον αλλον μου σπαει τα νευρα!!:mad::mad::mad:

H εποχή μου είναι 5 χρόνια πριν. Αν τώρα εσύ δν ξέρεις τι κουμάσι είναι ο διευθυντής σου δε σου φταίει κανείς. Και ναι ο διευθυντής μπορεί να δώσει αποβολή για οποιονδήποτε λόγο γουστάρει. Από κοπάνα μέχρι γιατί έκανες γκράφφιτι. Και σου ξαναλέω μπορείς να παίξεις όσα αθλήματα θέλεις και να πατάς στο σχολείο όποτε θέλεις. Αλλά αυτά δεν μπορούν να τα κάνουν όλοι, μόνο όσοι έχουν τα κότσια

Δημοσ.
Απο που κι ως που θα δώσει αποβολή;

Δηλαδή αν του λεγε ο πατέρας του έλα σπίτι στις 10 ο άλλος θα του 'ριχνε αποβολή;

Μέγας κόπανος ο διευθυνταράς που την είδε εξουσία.

Αχεμ. Ο πατέρας του θα το έλεγε στον διευθυντή και όχι μόνο στον ίδιο. Σου υπενθυμίζω πως μιλάμε για ανήλικο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Έχεις ιδέα σε τι μπελάδες μπορεί να βρεθεί όλο το σχολείο αν χτύπα ξύλο κάποιος από τους 30 πάθαινε κάτι;

Πριν αρχίσουμε να παραπονιόμαστε για εξουσίες ας μάθουμε πρώτα που σταματάνε τα δικαιώματα και που αρχίζουν οι υποχρεώσεις μας.

Δημοσ.

Mεταξυ μας τωρα χεστηκ@ γιασ την αποβολη..Ο αγωνας με νοιαζει..Και οσο αναφορα το πρωταθλημα ειναι για το σχολικο πρωταθλημα..Παντως ελπιζω να επηρεασει την αποφαση και η καλη μαθητικη συμπεριφορα και αποδοση μαθητων δηλαδη του 19 και του 20(οπως εγω:-D)αλλα δεν ειναι λιγο παρατραβηγμενο να βαλει στα 2/3 της β αποβολη?Παντως οι κνητες το ξεκαθαρισαν πως με αποβολη αρχιζει η καταληψη αν και δεν πιστευω πως ειναι η σωστη αντιδραση μπορει να τοθ το πουνε για εκφοβισμο..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...