epivitor Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Γεια σε ολους , σκεφτομαι να αγορασω αυτον το σκληρο αλλα απ'ο,τι βλεπω ειναι SATA II ενω η μητρικη μου υποστηριζει SATA I. Θα υπαρξει προβλημα με τον συγκεκριμενο δισκο ?
antonl Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Είτε θα χει jumperάκι για να τον ορίσεις σαν SATA-I (αν και τον έχω δεν το χω ψάξει) είτε θα αναγνωρίζεται αυτόματα απ τη μητρική. Δεν έχω ακούσει ποτέ για κάποιο τέτοιο πρόβλημα.
SwAToNeR Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 αν δεν έχει jumperaki του βάζεις εσύ. Όλοι οι σκληροί έχουν επιλογή να γίνουν sata1 με την τοποθέτηση jumper στη σωστή θέση. Κοιτάς σελίδα κατασκευαστή για οδιγίες ή πάνω στον σκληρό.
caution Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Όλοι οι σκληροί έχουν επιλογή να γίνουν sata1 με την τοποθέτηση jumper στη σωστή θέση Μικρή διόρθωση: Μερικοί δεν χρειάζονται jumper
SwAToNeR Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Μπορεί να κάνω λάθος, άνθρωπος είμαι. Όσους έχω πετύχει πάντωε θέλουν jumper.
epivitor Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Δηλαδη δεν θα υπαρξει προβλημα λετε , οποτε προχωραω. Κατα τ'αλλα ειναι καλος σκληρος ή εχετε να προτεινετε κατι αλλο? Μιλαμε οχι για μικροτερη χωριτικοτητα και σε τιμη κοντινη.
antonl Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Εδώ κι αρκετό καιρό αποτελεί την σταθερή και σχεδόν ομόφωνη πρόταση της κοινότητας του insomnia, οπότε με γεια :>
caution Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 @SwAToNeR Καλά, δεν στην είπα Για την ιστορία το ανέφερα... Για παράδειγμα ο Seagate ST3500320AS σε δύο περιπτώσεις SATA1 μητρικών δούλεψε χωρίς jumper με την μία
SwAToNeR Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Ναι ρε δεν είπα οτι μου την είπες . Φιλικά μιλάω. Απλά επειδή δυστυχώς γράφω λίγο κοφτά λόγο τεμπελιάς, παρεξηγούμε οτι το παίζω ξερόλας και για να μην.... μπλα μπλα μπλα μπλα μπλαααα...
oneofthem Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 τώρα μπορεί να κάνω λάθος αλλά συμπερασματικά το jumper υπάρχει για να τον συνδέσεις κάπου που παίρνει sataII και εσύ θέλεις να δουλέψει ως sataΙ το αντίστροφο δλδ να βάλεις sataII δίσκο κάπου που υποστηρίζει μόνο sataI λογικά γίνεται χωρίς πρόβλημα και δεν χρειάζεται jumper περίπτωση ο sataIΙ δίσκος να παίξει ως sataII σε μητρική που υποστηρίζει μέχρι sataΙ δεν υπάρχει, άρα το jumper μάλλον δεν έχει σημασία εκτός αν κάποιος το έχει κάνει και δεν δούλεψε αλλά δεν έχω ακούσει κάτι
antonl Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 τώρα μπορεί να κάνω λάθος αλλά συμπερασματικάτο jumper υπάρχει για να τον συνδέσεις κάπου που παίρνει sataII και εσύ θέλεις να δουλέψει ως sataΙ [...] Ούτε εγώ είμαι 100% βέβαιος ότι τα θυμάμαι καλά αλλά τι νόημα θα είχε κάτι τέτοιο; Το jumper είναι για να ορίζεις κάποιον Sata-II να λειτουργήσει σαν Sata-I. edit: Given the importance of backward compatibility between SATA 1.5 Gbit/s controllers and SATA 3.0 Gbit/s devices, SATA/300's autonegotiation sequence is designed to fall back to SATA/150 speed (1.5 Gbit/s rate) when in communication with such devices. In practice, some older SATA controllers do not properly implement SATA speed negotiation. Affected systems require the user to set the SATA 3.0 Gbit/s peripherals to 1.5 Gbit/s mode, generally through the use of a jumper[5], however some drives lack this jumper. Chipsets known to have this fault include the VIA VT8237 and VT8237R Southbridges, and the VIA VT6420 and VT6421L standalone SATA controllers.[6] SiS's 760 and 964 chipsets also initially exhibited this problem, though it can be rectified with an updated SATA controller ROM. wiki
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.