Προς το περιεχόμενο

Διαφορά τιμών internet/καταστημάτων

o_magazatoras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Ποιός στο απαγορεύει παιδάκι μου να του ρίξω ένα infraction νάναι όλο καταδικό του;Και ποιός μίλησε για πολιτική;:P v

Χαριτωμένο.

Ο σύννεφος δεν στην έπεσε,μπορούσες να ήσουν καταδεκτικώτερος,κουβέντα κάνουμε απλώνοντας τα εσώψυχά μας,άσχετα αν κάποιοι από μας έχουν δεμένη σιδερόμπαλα.

Είπα εγώ ότι μου την έπεσε; Απαράδεκτο έκρινα τον χαρακτηρισμό του στο παράδειγμα (διαχρονικό, κατά την άποψή μου) του πόσο κοντόφθαλμα μάχονται ορισμένοι της εξέλιξη γιατί τους χαλάει τη βολή τους. Στη θέση του σαμαρά του 60 βάλτε τον βιβλιοπώλη του 09 που θέλει να μην αγοράζουμε βιβλία από έξω γιατί του χαλάμε τη μανέστρα. Ίδιες αράχνες στα μυαλά. Οι λεκτικές ακροβασίες περί "καραμέλας" και "καραμελά" με τις οποίες πήγε να πει (τι; ποιος ξέρει...) δε νομίζω ότι αξίζουν να σχολιαστούν περισσότερο.

Τώρα για το κλάμα του πτωχού προγραμματιστού,όταν αγοράζω ένα άγραφο DVD με θεωρούν εν δυνάμει κλέφτη και πληρώνω την κλεπταποδοχή μου πάνω στο προϊόν και καμία ανάγκη δεν τον έχω γιατί τον πλήρωσα.

Άρες.

Ο ίδιος μου δίνει τη δυνατότητα να τον κλέψω,τη στιγμή που μου προσφέρει DVD-RW και άγραφα cdιά,τη δε προστασία του έναντι των αντιγράφων αυτός την έχει απενεργοποιήσει,για να πέσουν όλοι πάνω στα προγραμματάκια του και να μάθουν,ούτως ώστε όταν έρθει η ώρα να δουλέψουν,να έχει ο εργοδότης πληθώρα επιλογών απ' το εργατικό δυναμικό κι όχι δυο-τρεις κι αυτοί καμμένοι σπασίκληδες.

Μάρες.

Ας πούμε το autocad και το archicad.Πόσοι έχουνε γίνει μάγκες απ' το πρώτο και τί κάνανε οι δημιουργοί του δεύτερου να πλησιάσουν τους χρήστες;Να σου πω.Όταν με ένα Norton Commander έπαιρνες back-up στο Autocad και έτρεχε ακόμη και σε έναν 386Sx χωρίς hard cooperation (βάζαμε soft emu τότε,θυμάσαι ; ),ενώ τα hard κλειδώματα του archicad δεν σπάγανε ούτε με όλα τα εργοστάσια του Silicon Valley,τί νόμισες ότι παίχτηκε;Έβγαλε η εταιρεία patchάκι,δήθεν για εκπαιδευτικούς λόγους (το πουλάγανε μάλιστα 60.000 δρχ),όπου με ένα click ακόμη και ο leechaράς τόσμπρωχνε από δω κι από κει.

Ας μη μιλήσω για το 95% της αγοράς των λειτουργικών ποιός την έφτασε εκεί που είναι,έναντι των άλλων,ακόμη και των τζαμπέ.

Κουκουνάρες. Για να βγάλω κι εγώ χαριτωμένα τα σώψυχά μου, μη σας αφήσω εργολαβία τη χαριτωμενιά. Λέω, λοιπόν, το εξής απλό: όταν έχεις ένα σύστημα που σου επιτρέπει να κλέβεις τον κόπο του άλλου, γιατί έτσι γουστάρεις, και διαμαρτύρεσαι γιατί ο άλλος δραστηριοποιείται νόμιμα σε εμπορικό αντικείμενο με το ίδιο αυτό μέσο, δε σου φταίει η ύπαρξη του συστήματος. Τη σοβαρότητα του επιχειρήματος περί μέσων εγγραφής DVD την προσπερνώ ασχολίαστη. Ελπίζω, μόνο, να μην την πέσουν στους κλειδαράδες ως εν δυνάμει προαγωγούς των διαρρήξεων...

Εν κατακλείδι, εγώ έθεσα συγκεκριμένα ερωτήματα και αντί για απαντήσεις λαμβάνω γενικόλογα ευχολόγια ή αναθέματα, ιστορίες για Ινδονησίες και τα λοιπά.

Έχω ένα σύστημα που μου επιτρέπει να αγοράζω εύκολα, γρήγορα, αξιόπιστα. Έστω ότι λαθεύω στην κρίση μου (με επιχειρήματα, όχι όπως κάνει η @@sos@@, βρήκε δυο άτομα που συμφωνούν αοριστολογώντας με την ιδεολογία της και βγήκε να πει κι αυτή "τι καλά που τα λέτε και τι άστοχο το παράδειγμα"). Επιχειρήματα. Λάθος; Μάλιστα. Πείτε πρόταση.

• Απαντ. 200
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

Συγνώμη, αλλά τη διαμαρτυρία όχι σε εμένα. Επιχείρησα να κάνω διάλογο και βρίσκομαι αντιμέτωπος με ευχολόγια, θεωρίες πως η ύπαρξη επανεγγράψιμων DVD αποτελλεί ουσιαστικά "άδεια" για πειρατία και άλλα τερπνά.

Οπότε, τι να λέμε. Βάλε κι άλλες εικόνες, αντί επιχειρημάτων.

• Super Moderators
Δημοσ.

Νομίζεις, ειλικρινά, ότι με ενδιαφέρει;

Αν είχε πέσει εικόνα μετά τις θεωρίες περί πειρατών και DVD-εισιτηρίων στον κόσμο της κλοπής, να δεχόμουν ό,τι ήθελες να ποστάρεις για τη NIKE. Επιλεκτικό θίξιμο για "ρίξιμο του επιπέδου", όμως, τη στιγμή που το αν προσπάθησα να μιλήσω συγκεκριμένα το βλέπει όποιος κάνει τον κόπο να διαβάσει τις δύο προηγούμενες σελίδες, λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να το πάρω στα σοβαρά.

Δημοσ.

Έχω ένα σύστημα που μου επιτρέπει να αγοράζω εύκολα, γρήγορα, αξιόπιστα. Επιχειρήματα. Λάθος; Μάλιστα. Πείτε πρόταση.

Mπορείς να γίνεις πιο σαφής για να μην απλωθώ ως προς την επιχειρηματολογία μου ;

Eύκολα σε σχέση με τι ;

Γρήγορα σε σχέση ταχύτητας με ποιό;

Aξιόπιστα με ποιά κριτήρια;

Tιμή σε σχέση με ποιά τιμή ;

• Super Moderators
Δημοσ.

Όχι, λυπάμαι, δεν μπορώ. Ειλικρινά. Αν χρειάζεται να κάνεις όλες αυτές τις ερωτήσεις μετά από όσα έχω γράψει, δεν σώζεται η κατάσταση.

Δημοσ.

...αν δεν σ' ενδιαφέρει, αναρωτιέμαι γιατί το πρότεινες....αλλά τεσπα :

Θεωρώ 2 πράγματα :

Η οπτική/ερμηνεία των πραγμάτων, από τον μαγαζάτορα, αν και δεν είναι κάτι που με καλύπτει, μια φορά ρίξιμο επιπέδου, υπό πάσα έννοια, ΔΕΝ είναι. Ρίξιμο του επιπέδου θα έλεγα πως είναι ο αφορισμός δια 3ων λέξεων.

Προτρέπεις την ανάγνωση των προηγουμένων, μ' έναν τρόπο που ειλικρινά με κάνει ν' αναρωτιέμαι αν εσύ καν τα διάβασες. Αν δεν τα διάβασες, τσιμπάς κίτρινη. Αν τα διάβασες, πως είναι δυνατόν να γενικεύεις απλά με χαρακτηρισμούς;

(Εγώ πχ, αλλού συμφώνησα, αλλού διαχώρισα τη θέση μου, αλλού επεξήγησα. Και ξέρω πολύ καλά το είδος και την "ποιότητα" των επιχειρημάτων μου, για ν' αποδεχτώ τους εν λόγω χαρακτηρισμούς)

Να που είναι όμως, πράγμα που σημαίνει πως στην ουσία λες "με σας θ' ασχολιέμαι";

Γι' αυτό και μόλις πριν έγραψα, με τη σειρά μου, αν πιστεύεις ειλικρινά πως "θα βάλω κι άλλες εικόνες"...

Σ' αφήνω στην ησυχία σου.

Δημοσ.
Mπορείς να γίνεις πιο σαφής για να μην απλωθώ ως προς την επιχειρηματολογία μου ;

Eύκολα σε σχέση με τι ;

Καθαρά από περιέργεια, έχεις αγοράσει ποτέ κάτι μέσω του internet; Κάτι απλό, κάτι που μπορείς να βρεις κι εδώ σε μαγαζιά και το κουβαλάς με το ένα χέρι ας πούμε.

Δημοσ.

Eύκολα σε σχέση με τι ;

Σε σχέση με το να σηκωθείς να πάς να ψάξεις 10 μαγαζιά, να κάνεις σύγκριση τιμών σε όλα αυτά και μετά να πάς να βγάλεις $ $ απο την τράπεζα για να αγοράσεις.

Παραγγέλνω κάτι που θέλω ΤΩΡΑ (τώρα) και σε 2-3 μέρες είναι στην πόρτα μου. Δεν κουνάω ούτε βλέφαρο. Όταν μιλάμε για τεχνολογικά προιόντα (συνήθως) δεν καιγόμαστε για κάτι. Αν καιγόμαστε τραβάμε στο mediamarket που είναι μέση λύση. Και φυσικά αυτό που λέω παραπάνω για ΑΜΕΣΗ σύγκριση τιμών/διαθεσιμότητα.

Paypal και PowerSeller reputation. Μεγάλη υπόθεση...

Αστειάκι. Απλά αστειάκι. Οι δικοί μας αγιογδύτες βαράνε στο κεφάλι είτε λόγω μεσαζόντων είτε λόγω ελληνικής καταγωγής και τάσης προς αισχροκέρδεια. Είναι ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ κάποιος που δεν έχει έξοδα προσωπικού/βιτρίνας/ενοικίου κτλ να μπορεί να πουλήσει φθηνότερα. Όμως τα αγαπητά ελληνικά μας ε-καταστήματα πρωτοπωρούν και εδώ και πουλάνε ακόμα και έτσι ακριβά.

Πραγματικά αμφιβάλλω αν έχεις κάνει ποτέ αγορά απο ίντερνετ.

Εξέλιξη.. Μεγάλη υπόθεση.

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές νομίζω (σημείωση: να μετρήσω τα ποστ μου που ξεκινάνε με τη φράση "σε γενικές γραμμές") πως η "διαφωνία" έγκειται κυρίως στα απτά επιχειρήματα που εκπροσωπεί ο σνούμπας και που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την πρόοδο, την εξέλιξη κτλ και την πιο φιλοσοφική και ανθρωπιστική στη βάση της προσέγγιση που εκπροσωπεί η σος, ο γουως και ο μαγαζάτωρ (ο οποίος οκ, έχω πάψει να κοιτάω αν με βρίσκει σύμφωνο, παίζει σε δικό του γήπεδο εξ' ορισμού και αισθητικά σκίζει). Ο μεν λέει "παιδιά, με συμφέρει σε νόμιμα πλαίσια και έτσι γινόταν πάντα, γιο, εξέλιξη yaknow" και οι μεν ρωτάνε "είναι όμως θεμιτές οι θυσίες στο βωμό της προόδου;"

Προφανώς συνασπίζομαι με τον σνουμπ, καθώς δεν έκλαψα ποτέ για το ντόντο και τους δεινόσαυρους και δε σκοπεύω να κλάψω για τον τσαγκάρη, τον ελευθερουδάκη και τον τσουγκρανά που τους έφαγε η νάηκ, το Play.com και το τρακτέρ.

Δημοσ.

Η alternative προσέγγιση είναι και καλοδεχούμενη (πολύ μάλιστα) όταν έχει κάποια βάση. Από τη στιγμή που παρουσιάζεται μέσω 9 -περίπου- αφελών ερωτήσεων και συμπληρώνεται με προτάσεις - γαρνιτούρα θυμίζει πιο πολύ νούμερο stand up μάλλον. Ως προς το αποτέλεσμα, όχι τη βαρύτητα.

Δημοσ.
Ο μεν λέει "παιδιά, με συμφέρει σε νόμιμα πλαίσια και έτσι γινόταν πάντα, γιο, εξέλιξη yaknow" και οι μεν ρωτάνε "είναι όμως θεμιτές οι θυσίες στο βωμό της προόδου;"

Η ανθρωποκεντρική προσέγγιση που και σ' εμένα αρέσει να διαβάζω, παρόλο που τη θεωρώ βαρέως οfftopic στο συγκεκριμένο νήμα, δεν κατάλαβα τι θέλει να πει. Ότι θα έπρεπε να ήταν ίσες οι τιμές internet-καταστημάτων για να μην στραφεί ο κόσμος στο ιντερνετ και χάσει ο πωλητής την δουλειά του, να μην υπάρχουν καθόλου διαδικτυακά καταστήματα ή παραβλέποντας τον τίτλο του θέματος κάνουμε απλά μια σεντονοκατάθεση ψυχής να βρίσκεται?

Δεν ειρωνεύομαι αλλά αυτά τα αόριστα ό,τι λάχει υπαρξιακά όταν αντιπαραβάλλονται σε ρεαλιστική συζήτηση με επιχειρήματα ποτέ μου δεν κατάλαβα το λόγο ύπαρξης τους.

Μπλα-Μπλα --> Νέο Θέμα --> Τίτλος: Μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση για την έρμη την σημερινή κοινωνία.

Τε σπα να πω κι εγώ το αυτονόητο τεχνοκρατικό μου post.

Μπλα μπλα σήμερα τον μέσο εργαζόμενο/υπάλληλο εξυπηρετεί καλύτερα μπλα μπλα η παρουσία online καταστημάτων μπλα μπλα καλύτερες τιμές προσφέρει μπλα ταχύτητα για να μην χρειάζεται ο εργάτης (!) να χάνει απογεύματα από τον ελεύθερο του χρόνο μπλα μπλα μεροκάματο για να αποκτήσει ένα καταναλωτικό (φτου κακά) αγαθό που χρειάζεται μπλα μπλα.

Κόστος ευκαιρίας είναι μια έννοια που βρίσκει πολλές εφαρμογές σε παρόμοια θέματα.

Το παραπάνω αποτελεί μια υπόθεση το πως θα διαβαστεί το ποστ από κάποιον που απλά θέλει να πει στο τέλος τέλος για τα παιδάκια στην Αφρική που πεινάνε. Να κάνω κι εγώ την ανθρωποκεντρική σκέψη μου και να πω πως οι διαδικτυακές αγορές όταν και αν τυχόν αλλάξει ποτέ ο κόσμος θα ωφελήσουν πολλαπλάσια την κοινωνία απ' ότι αν μέναμε διαρκώς στάσιμοι στο παραδοσιακό shopping υπομένωντας καρτερικά μέεεχρι "να αλλάξουν τα πράγματα".

Οπότε προσωπικά καλύτερα αυτή η εξέλιξη ή "εξέλιξη" και στην πορεία θα έρθουν και τα υπόλοιπα, παρά το άραγμα στη δεκαετία του '60 με το μυστρί το πηλοφώρι και τις φιλοσοφίες για το πως θα ήταν ο κόσμος αν...

Για να πω την αμαρτία μου όμως, οι αποπάνω δηλώσεις έγιναν έχοντας επίγνωση και πλήρως συνειδητοποιήσει ότι εαν τυχόν και βρισκόμουν από την άλλη μεριά του χάσματος θα ζητούσα να σταματήσει το καράβι εδώ και τώρα, να αλλάξει ρότα και όχι να αρμενίζουμε κουτουρου ελπίζοντας να πετύχουμε την γη της επαγγελίας στα τυφλά. Αυτό όμως δεν θα σήμαινε απαραιτήτως ότι θα είχα δίκιο (ή άδικο).

• Super Moderators
Δημοσ.

Να πω κάτι ακόμη: δεν σημαίνει απαράταιτητα ότι οι διαδικτυακές πωλήσεις σκοτώνουν την επαφή με τους ανθρώπους (ποια ουσιώδη επαφή είχα εγώ με τον υπάλληλο του μαγαζιού που τον έβλεπα μια στο τόσο και μου έδινε βαριεστημένα κάτι που του ζητούσα, άλλη ιστορία και καλύτερα να μην σχολιάσω τη βαρύτητα του επιχειρήματος αυτού). Συμμετείχα στο beta testing μικρής εταιρίας pc games, γνωριστήκαμε διαδικτυακά και φτάσαμε να γνωριστούμε και από κοντά. Δε συμβαίνει συχνά, αλλά συμβαίνει. Κι από κάτι "διαπροσωπικές επαφές" ανούσιες, προτιμώ να γνωρίζω δύο σωστούς ανθρώπους μια στο τόσο.

Επειδή αναφέρθηκα στα pc games: το ηλεκτρονικό εμπόριο έδωσε τη δυνατότητα σε μικρές ομάδες να βγάλουν τη δουλειά τους προς τα έξω, σε καλή τιμή και παρακάμπτωντας όχι μόνο το κόστος των διαφόρων μεσαζόντων, αλλά και την πνευματική δυσκαμψία τους (κοινώς, οι παραγωγοί για να εξασφαλίσουν τα λεφτά τους προτιμούν τα "σίγουρα" και τις καινοτόμες ιδέες τις απορρίπτουν). Παραδείγματα εδώ (μέσω μικρής σχετικά πλατφόρμας) κι εδώ (μέσω εδραιωμένης μεγάλης πλατφόρμας).

Αντίστοιχα, το ηλεκτρονικό εμπόριο επέτρεψε την επιστροφή στη νόμιμη αγορά (που σημαίνει ότι οι δημιουργοί παίρνουν μερίδιο από τα κέρδη, σε αντίθεση με την "δημοκρατική" πειρατεία και το δήθεν abandonware όπου βολεύεται ο κλέφτης και ο δημιουργός μένει χωρίς αμοιβή) τίτλων πολύ αξιόλογων αλλά τόσο παλιών ώστε δεν υπήρχε καμία περίπτωση να αναλλάβει ο οποιοσδήποτε τη διάθεσή τους μέσω κλασικών οδών (συσκευασία, αποθήκευση, διάθεση μέσω καταστημάτων). Παράδειγμα αξιολογότατο εδώ, όπου οι άνθρωποι όχι μόνο ανέσυραν στην επιφάνεια ξεχασμένους τίτλους, αλλά τους έκαναν και συμβατούς με τα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα.

Τα παραπάνω δε σημαίνουν ότι όλα είναι ρόδινα. Σπάνια, όμως (και συνήθως υπό την επίρροια υπερέκρισης εγκεφαλικών ουσιών ή εισπνοής προϊόντων καύσης συγκεκριμένων φυτών) είναι όλα ρόδινα. Ή πολύχρωμα.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις πάντοτε στερούσαν τη δουλειά από κάποιους. Η τυπογραφία έφαγε το ψωμί των αντιγραφέων χειρογράφων, το τρακτέρ αχρήστευσε τους σκαφτιάδες, ο τηλέγραφος έβγαλε στην ανεργία το πόνι εξπρές. Μια σκέψη θα ήταν, έχοντας το πλεονέκτημα της αποδεδειγμένης γνώσης ότι η κοινωνία δεν κατέρρευσε και η ανθρωπότητα δεν οδηγήθηκε στο χάος οσάκις η τεχνολογία κατέστησε παρωχημένα κάποια επαγγέλματα, αντί να βλέπουμε μπαμπούλες, να σκεφτούμε πώς μπορούμε να εκμεταλευτούμε καλύτερα τη νέα αυτή δυνατότητα.

Και μια καραμέλα για το τέλος.

Η εταιρία όπου δούλευε η γυναίκα μου, νόμιζε πως άπαξ και "εδραιώθηκε", βολεύτηκε διά βίου -των ιδιοκτητών της. Προσλάμβανε ανθρώπους αλόγιστα, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή για να τους κρατήσει να τους παγώσει τις αμοιβές και μετά να τους "αφήσει να φύγουν". Σήμερα, χάρη στο ηλεκτρονικό εμπόριο, δύο από εκείνους τους υπαλλήλους έχουν δική τους εταιρία και δίνουν δουλειά σε πρώην συναδέλφους τους -ανάμεσά τους και η γυναίκα μου. Γιατί; Γιατί δουλεύουν για τους εαυτούς τους και στις τιμές τους δε μπαίνει καπέλο για να ζει τη dolce vita ο άφαντος ιδιοκτήτης της προηγούμενης εταιρίας. Θα ήθελα, λοιπόν, για να μπορέσω να φτύσω την καραμέλα, να μάθω πώς, ακριβώς, ζημιώθηκαν οι μικροί της υπόθεσης αυτής και πώς είναι ντροπή που ο πελάτης χαίρεται επειδή πληρώνει λιγότερο για την ίδια υπηρεσία.

Δημοσ.

@Γουώς:Κάποτε θα μας τη λέγανε,έβαλα και γω τη γαλαρία του Μάπετ σε γρηαδερφίστικη mode (sic),να γουστάρουνε οι άντρηδες.Τόσο απλά,κάτι σε slfsrcsm...Υπ' όψι ότι έχω δηλώσει (εξαπανέκαθεν) ομοφοβικός,έτσι;lol

@:Σνούμπη,αντρούλη,δεν περίμενα κάτι άλλο από προσβολές (στόχω επισημάνει παλαιόθεν αυτό...),έχεις δείξει στους ανωτέρους σου ότι το κατέχεις το άθλημα,οπότε και συ σιγά-σιγά πρέπει να σταματήσεις τις νοητικές αντιπαραθέσεις με τη πλέμπα,γιατί μόνος σου το λες ότι έχεις κόλλημα να αναλύσεις,άσχετα αν το θέμα που πάω να διελευκάνω ζητώντας τη γνώμη των άλλων είναι κοινωνικό και όχι πολιτικό,όπως το βάφτισες για να βγάλεις την ουρά σου απ' όξω.

@:Λούσυ,καρντιά μου και γω σ'αγαπάω,αλλά κρατιέμαι (κοινώς θέλ' η πουτάνα να κρυφτεί αλλ' η χαρά δεν την αφήνει).

@:all.To θέμα μου είναι ότι έχει καταστρατηγηθεί το νόημα του υγιούς εμπορίου (επένδυση/αντισταθμιστικά οφέλη),τη στιγμή που στα αμπάρια έχει μαύρους,στην οθόνη botάκια και στη τράπεζα μόνο νούμερα.

Είσαι στο ρημαδοπλαίσιο και του λες "να σε γλυτώσω απ' τα κουβαλητικά και απ' τα αποθήκευτρα,δώστο μου τώρα,πάρε χαρτί" και μου λέει "όχι,να πας στο ιντερνέ".

Και πολλοί από μας χαίρονται που με ένα click το έχουν στη πόρτα τους.

Αυτό προσπαθώ να καταλάβω ρε παιδιά,πως γίνεται να βάφουν αυγά με πορδές και να μας αρέσει κι όλας.

Γμτη σύνταξή μου μέσα,αργεί...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...