Προς το περιεχόμενο

Διαφορά τιμών internet/καταστημάτων

o_magazatoras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 200
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
αγαπητέ pournaras, θα ήταν ωραία να μιλούσαμε για ποσοστό κέρδους 50%, καθαρό όμως. δλδ, στο παράδειγμα που έχουμε, τα 13 ευρώ να μπαίνουν στην τσέπη του. Εκεί ναι, θα ήμασταν όλοι ευχαριστημένοι.

επίσης, το γεγονός ότι αγοράζεις ένα κομμάτι και σου κάνουν δώρο τα μεταφορικά, δεν έχει καμιά σχέση με τον έμπορα - εισαγωγέα που θα αγοράσει ποσότητα και τα μεταφορικά θα τα πληρώσει από την τσέπη του.

Το φ.π.α δεν το παίρνει πίσω αν είναι ο ίδιος αγοραστής - πωλητής. μάλλον το πληρώνει δυο φορές.

Μιλάς για περιορισμένο αριθμό κομματιών, και εγώ σου παρέθεσα το ένα σε σύγκριση με τα 1000.

Στον έμπορο που θα αγοράσει ποσότητα θα πουλήσει λιγότερο. όμως ο έμπορος που αγοράζει ποσότητα, για να στο φέρει, πληρώνει κι άλλα κερατιάτικα.

btw, η τελική τιμή που πλήρωσες για την μπαταρία είναι 27 ευρώ; (εννοώ μετά που έφτασε ελλάδα)

Μωρε δεν εχεις αδικο, ωραιο θα ηταν να μιλαμε και για κερδος 100% και για κερδος 200%, το οποιο θα μπαινει ολο στην τσεπη. Αλλα αυτο δεν ειναι εφικτο απο πολλες πλευρες.

Πρωτον γιατι ετσι εχει συνηθιστει, το κερδος να μετριεται κατα την πωληση, και οχι αφου ξεκαθαρισει απο αυτο τα παγια εξοδα κλπ. Σαν παραδειγμα θα μπορουσες πχ να σκεφτεις 3 καταστηματα υπολογιστων, κοντα το ενα με το αλλο, στα ιδια τετραγωνικα, το ενα να ειναι ιδιοκτητο, το αλλο να εχει ενοικιο 1000 ευρω (ευκαιρια), το δε τριτο να εχει ενοικιο 2000ευρω και παραπανω. Αυτα θα επρεπε να βαλουν τα προιοντα τους πιο φτηνα-ακριβα αναλογα με το ενοικιο τους;

Δευτερον σε μια "ελευθερη" οικονομια, αφου ο μαγαζατορας εχει το δικαιωμα να ανεβασει οσο θελει το ποσοστο του, εχω κι εγω το δικαιωμα να μην τον προτιμησω. Παλι αυτος χαμενος θα βγει, για αυτο μιλησα για ενεστωτα χρονο και οχι τι γινοταν πριν 20-30 χρονια, διοτι τωρα εχεις ενημερωση, εχεις επιλογες κατευθειαν απο το εξωτερικο, πολλοι πλεον αγοραζουν μεχρι και τα ρουχα τους μεσω ιντερνετ. Θα βγει χαμενος λοιπον και η θα εναρμονιστει (πολυ ακουγεται η λεξη τελευταια), η θα το κλεισει να παει σπιτι του.

Τελος σου ειπα οσον αφορα το φπα και τα μεταφορικα, ολοι θα αγορασουν 1-2 κομματια νομιμα με τιμολογιο, και μετα θα φερουν αλλα 10-20 με τον τροπο του ιδιωτη (αν τους συμφερει), διοτι, παντα σε ολες τις συναλλαγες ενας που θα αγορασει 1000 κομματια θα πετυχει καλυτερη συμφωνια απο καποιον που θα αγορασει ενα, κι αυτο δεν καταλαβαινω γιατι το θετεις ως παραδειγμα που κανει κακο στο μαγαζατορα (οχι τον δικο μας).

Εδω ειναι το ελληνικο καταστημα, δεν βρηκα αλλο, μονο σε ενα τη βρηκα (δεν εψαξα και πολυ να πω την αληθεια), κι εδω ειναι αυτη που παραγγειλα. Ναι ειναι μονο 27 τελικη, μεταφορικα δεν εχει.

Δημοσ.

Πατριώτ,έχω κανα δυο απείραχτες μπαταριούλες απ' το ebay.Ενώ όλα τα τυπογραφικά στοιχεία είναι τα ίδια στην ταμπέλα και ταιριάζουν απόλυτα στη θέση των προς αντικατάσταση,εν τούτοις δεν αναγνωρίζονται και είναι σαν να μην υπάρχειο μπαταρία πάνω.

Δεν τις αγόρασα εγώ,μου μείνανε από κάποια τράμπα...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

σας αφήνω οριστικά να ...ησυχάσετε :-)

Λέω να δώσω ακόμα μια ευκαιρία...:P

Στον μόνο που νιώθω πως χρωστάω μία απάντηση είναι στον pretorianos...

Γιατί αυτά τα στοιχεία παίρνουν σαν δεδομένα τις ψευδείς δηλώσεις μεγαλογιατρών στο Κολωνάκι με εισοδήματα των 300 ευρώ/χρόνο.

Κατάλαβες τώρα?

Eγώ το κατάλαβα ...αλλά και το 1984 οι γιατροί ήταν το ίδιο "γαλαντόμοι" ως προς την συνέπεια τους ;)

Αυτά :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...