status Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Μιας και εκεί που το είχα βάλει σαν (offtopic είναι αλήθεια,το είχα επισημάνει αυτό...) παρατήρηση ατύχησε και πήρε την άγουσα,λέω μήπως εδώ τύχει καλύτερης αντιμετώπισης. Oύτε των πολιτικών πεποιθήσεων άπτεται,ούτε τις θρησκευτικές δοξασίες preγελάει,αλλά ούτε οι bannerοδιαφημιζόμενοι κινδυνεύουν απ' το trolling,συνεπώς η μετεξέλισή του σε thread ήταν εκ των ουκ άνευ: Έλεγα λοιπόν,ότι τώρα τελευταία έχει μεγαλώσει η ψαλίδα των τιμών των μαγαζιών και του internet,ακόμα και μέσα στο ίδιο ιδιοκτησιακό καθεστώς.Αυτό προδιαθέτει την πορεία της κοινωνίας,με άμεσα (ελαχιστοποίηση θέσεων εργασίας) και έμμεσα (αποξένωση ανθρώπου από άνθρωπο,μιας και όλα θα γίνονται απ' την ίδια θέση) αποτελέσματα. Μπορεί να κρατηθεί συζήτηση; Παίρνουμε ως δεδομένο ότι οι εταιρίες πληροφορικής δεν έχουν της ίδιες προσφορές από τους προμηθευτές τους και άλλοι είναι φθηνοί π.χ. στα μελάνια κ άλλοι στα περιφερειακά (είπα π.χ; είπα!). Hence η ψαλίδα που λες. Ο απώτερος σκοπός είναι η ελάττωση του εργατικού δυναμικού στη θέση του πωλητή (σε μερικές περιπτώσεις ευτυχώς.). Όσο για την ανθρώπινη επαφή, τη σημασία έχει σαν πως θα ακούσεις ή θα πάρεις τόσο σοβαρά ένα πωλητή που έχει σκοπό να πιάσει στον στόχο που του έδωσε η εταιρία του; Ή ότι είναι τόσο αξιόπιστος που ότι πει είναι κ σωστό. Από την δικιά μου σκοπιά ο καλύτερος πωλητής είναι ο τεχνικός ασυζήτητη. Όσες φορές έκανε προσφορά πωλητής αντί για τον τεχνικό όλα πήγαν χάλια (για να μην πω τίποτε χειρότερο.).
Moderators Malthador Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Νιώθω πολύ μικρός για να κάνω ανάλυση κανονική, καθώς τα σημαντικότερα επιχειρήματα αμφότερων πλευρών αναλύθηκαν ήδη και μάλιστα με αρκετά εκτενή τρόπο. Έχω, όμως, μια απορία βασισμένη στο εξής quote: ...είχα "δηλώσει" "κάπου" ότι δεν θα συνεχίσω στο θέμα,,,,αλλά : Να σχολιάσω έστω τώρα; Να σχολιάσω : ΤΟΤΕ "που ήρθαν τα τρακτέρ", ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, άρα εκεί ΟΝΤΩΣ αλλάξανε πόστα οι εργάτες. Και ΟΠΟΥ τα τρακτέρ κόψανε δουλειές, υπήρχε ΕΣΤΩ η περίπτωση να καταφύγουν σε κάποιο μεγάλο αστικό κέντρο οι άνεργοι. Σήμερα;;; Ξέρεις εσύ σήμερα να είναι το "εύκολο" που ήταν κάποτε, το φευγιό σε μεγάλο αστικό κέντρο.....; Ή θεωρείς την τεχνολογική επίτευξη του τρακτέρ, το ίδιο με την ΧΡΗΣΗ του διαδικτύου για να κάνουν οικονομία; Παρήγαγαν τρακτέρ, διέθεταν τρακτέρ, αυξανόταν έστω κι η παραγωγή. Με την ΧΡΗΣΗ του διαδικτύου, ΤΙ ακριβώς παράγουνε; ΠΩΣ ακριβώς επεκτείνονται; ΠΩΣ μετακινούνε αναλόγως με τους τότε τσαπάδες, τους σημερινούς υπαλλήλους εξυπηρέτησης; Αυτό είναι ένα αρκετά "φορεμένο" επιχείρημα των "αντι-τεχνοκρατών". Και η απορία μου είναι η εξής: Ναι μεν, "χτυπιόνται" κάποια επαγγέλματα (στην προκειμένη περίπτωση οι πωλητές κ.λ.π.), αλλά από την άλλη δεν δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας (στην προκειμένη περίπτωση θα χρειαστούν αποθηκάριοι, τηλεφωνήτριες, άτομα σε υπολογιστές κ.λ.π.); Πώς είστε τόσο σίγουροι ότι θα είναι τόσο μεγάλο το κένο στις θέσεις εργασίας; Υπάρχει κάποια μελέτη όπου το αποδεικνύει; Δηλαδή το play.com αν αντί για online κατάστημα είχε φυσική μορφή θα απασχολούσε σημαντικά περισσότερα άτομα;
o_magazatoras Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Και η απορία μου είναι η εξής: Ναι μεν, "χτυπιόνται" κάποια επαγγέλματα (στην προκειμένη περίπτωση οι πωλητές κ.λ.π.), αλλά από την άλλη δεν δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας (στην προκειμένη περίπτωση θα χρειαστούν αποθηκάριοι, τηλεφωνήτριες, άτομα σε υπολογιστές κ.λ.π.); Πώς είστε τόσο σίγουροι ότι θα είναι τόσο μεγάλο το κένο στις θέσεις εργασίας; Υπάρχει κάποια μελέτη όπου το αποδεικνύει; Δηλαδή το play.com αν αντί για online κατάστημα είχε φυσική μορφή θα απασχολούσε σημαντικά περισσότερα άτομα; Σε σχέση με τον όγκο των αντικειμένων που διακινείται με την εικονική πώληση,θα χρειαζόταν μεγέθη πολλαπλάσιας αντίστοιχης φυσικής παρουσίας,δεν γνωρίζω τα οικονομικά,αλλά το κόβω αλυσίδα του στυλ εκατό μαγαζιά στο εκατομύριο (πληθισμιακά),γιατί όλοι χρειάζονται τέτοια παπαράκια...
Super Moderators Snoob Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Μα, πώς κάνουν οικονομία; Περιορίζοντας τον αριθμό των ατόμων που έχουν για την παροχή μιας υπηρεσίας. Ε, αυτή την παροχή υπηρεσίας την κάνουν απασχολώντας άτομα σε άλλες θέσεις. Δεν είναι θέμα παραγωγής. Όχι μόνο αυτό, αλλά άνθρωποι που την παροχή υπηρεσίας δε θα μπορούσαν καν να τη διανοηθούν λόγω απαγορευτικού κόστους (ενοικίαση επαγγελματικής στέγης, λ.χ.) μπορούν να προσφέρουν ανταγωνιστικές προτάσεις μέσω του διαδικτύου. Θα έλεγα μάλιστα, ότι για μια κοινωνία όπως η Ελληνική, όπου σε επίπεδο παραγωγής είμαστε υπανάπτυκτοι, οι εξελίξεις στον τομέα της παροχής υπηρεσιών μέσω διαδικτύου είναι ακόμη πιο θετικές από ό,τι σε μια χώρα με βιομηχανική παραγωγή. Και τα είπαμε ήδη: ο μικρός θα κάνει αυτό που έκανε ιστορικά ο μικρός. Εξειδίκευση (λ.χ. δεν πάω να χτυπήσω το Metropolis σε "πραγματικό" κατάστημα ή το play.com σε ηλεκτρονικό, αλλά επικεντρώνομαι στη jazz, π.χ.), ένωση δυνάμεων με άλλους μικρούς (Independent Games Festival) ή αλλαγή αντικειμένου. Προσέχω τον πελάτη, του δείχνω να καταλάβει ότι σε εμένα θα έχει προσωπική εξυπηρέτηση, του βρίσκω κάτι που ο μεγάλος δεν θα ασχοληθεί καν και θα πιπιλίσει το "αυτό έχουμε, αν θέλεις", παίζω με τα πλεονεκτήματα που έχει η θέση μου. Πήγα χθες σε μεγάλο κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών. Ανέβηκα στα Pc Games. Τραγωδία. Κάτι λίστες ευπώλητων της πλάκας, τίτλοι ριγμένοι όπου λάχει, προσωπικό που δεν ήξερε τι του γινόταν. Τιμές, χάλια. Σκέφτηκα, ειλικρινά, να βρω δυο ανθρώπους που μιλάμε στο sub-forum των PC Games, λιανική να αγοράζουμε από έξω, λιανική μα τον Βούδα, με τις γνώσεις που έχουμε ο καθένας στον τομέα του, τους είχαμε σκίσει τους μεγάλους που νομίζουν πως έπιασαν τον ταύρο από τα κέρατα, μην πω από πουθενά αλλού. Όταν, όμως, ο μικρός από όπου αγόραζα στη Στουρνάρη παιχνίδια άραζε μπροστά στο PC του και έπαιζε, τον ρωτούσα τι καινούργιο έφερνε και βαριόταν να μου μιλήσει, γιατί να εκπλαγώ που το έκλεισε το ρημάδι; Άμα είσαι απρόσωπος σαν τον μεγάλο, πού θα τον χτυπήσεις; Και μου φταίει το internet γι' αυτό; Ναι, δεν είναι ευχάριστα αυτά που γράφω, αλλά είναι η πραγματικότητα. Έτσι γινόταν πάντοτε. Το ότι αυτά που διαβάζαμε στα βιβλία της ιστορίας (όσοι τα διαβάζαμε και, πολύ περισσότερο, όσοι καταλαβαίναμε τι διαβάζαμε) συμβαίνουν τώρα σε εμάς μπορεί να κάνουν την πραγματικότητα περισσότερο δυσάρεστη, αλλά δεν παύει να είναι πραγματικότητα. Και συγγνώμη αν αυτό είναι εριστικότητα, αλλά να ρωτάμε πράγματα που έχουν απαντηθεί ήδη. Και δεν έχουν απαντηθεί με κατασκευασμένα ψευτοδιλήμματα και οικειοποιήσιμες συμπεριφορές, έχουν απαντηθεί σε απλά Ελληνικά, βασισμένα στο τι συμβαίνει στις ανθρώπινες κοινωνίες διαχρονικά.
o_magazatoras Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Kαλύτερα τώρα. Είναι γνωστή τακτική αυτά που λες για τις κινήσεις που κάνουμε εμείς οι μικροί για "να κερδίσουμε πελάτες εις βάρος των μεγάλων"(αν και το πρόβλημά μου δεν είναι στη διαφοροποίηση μικρών-μεγάλων) αλλά ξέροντάς με (ή έχοντας ακούσει για μένα) θα μπορούσες να συμπεράνεις ότι το μαγαζάκι μου είναι η ορατή κορυφή του παγόβουνου,συνεπώς συντάσσομαι με την άποψή σου,πως θα κινηθούμε δηλαδή... Για πε. btw,ελπίζω να τσιμπήσεις στην παγίδα που σου στήνω και να με επιβεβαιώσεις,μιας και θεωρείς αφανισμό των μικροκαταστημάτων την τεμπελιά των μαγαζατόρων και εγώ απ' τη μεριά μου οδύρομαι για την έλλειψη ανθρωπιάς στο δικτυακό αλισβερίσι.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Τι να πω; Βρισκόμαστε σε περίοδο κοσμογονικών αλλαγών, κι αυτό δεν είναι καραμέλα, είναι πραγματικότητα. Εκεί που κάποτε τα βιβλία ήταν χειρόγραφα, ήρθε ο Γουτεμβέργιος και άλλαξε τα πάντα. Σήμερα πάμε στα ψηφιακά. Δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες ή χιλιάδες βιβλία σε μια συσκευή. Κι όχι ψηφιακά στον υπολογιστή, στα κινητά μας. Τα έγραφε αυτά ο μακαρίτης ο Δερτούζος προ δεκαετίας και τον έλεγαν ούφο. Λογικό είναι να έχει σαστίσει πολύς κόσμος. Αλλά, πέρα από το νομοτελειακό (κατ' εμένα) της εξέλιξης, είναι και θέμα αντιπρότασης. Που, πέρα από το "σταματήστε το τρένο να κατέβω", δε βλέπω να υπάρχει. Ρεαλιστική αντιπρόταση: όχι, "είμαστε όλοι ίσοι, σχηματίζουμε ελεύθερες ομοσπονδίες και μοιραζόμαστε τα πάντα". Για ανθρώπους μιλάμε, όχι για ρομπότ. Για το θέμα της δουλειάς και των μικρών που λες: Τι δουλειά κάνεις δεν ξέρω. Ακριβώς γι' αυτό, δε θέλω ούτε κακός, ούτε είρωνας να γίνω, αλλά δεν ξέρω καν αν αυτό που εμπορεύεσαι έχει μέλλον. Αν θέλεις, παράδειγμα, να βγάλεις το ψωμί σου πουλώντας CD, τη στιγμή που κυκλοφορούν USB sticks, λυπάμαι που το λέω, αλλά έχεις πρόβλημα λόγω εξελίξεων. Δε φταίει κανένα οικονομικό μοντέλο εδώ, πόσω μάλλον το internet. Εγώ βλέπω γύρω μου φίλους να ανοίγουν επιχειρήσεις δύο-τριών ατόμων και να κάνουν τους μεγάλους να ιδρώνουν. Βλέπω studio των δύο ατόμων να βγάζουν τη δουλειά τους κατευθείαν στον αγοραστή. Δουλειές που οι μεγάλοι θα τις έβρισκαν "ακραίες", "ξεπερασμένες" ή "αντί-εμπορικές" έγιναν επιτυχίες. Η Activision (τεράστιος παραγωγός games) μια εποχή είχε εφαρμόσει την πολιτική των 2 patch. Μετά, τράβα καταναλωτή να κουρευτείς. Την εγκατέλειψαν κάποια studio, πήγαν σε πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου και γέμισε ο τόπος patch. Χωρίς το ηλεκτρονικό εμπόριο όλοι αυτοί θα ήταν δέσμιοι των διαθέσεων των μεγάλων. Και το έχω γράψει εδώ και δέκα σελίδες: δε λέω πως είναι όλα ρόδινα. Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ και το "είμαστε σκλάβοι και ως σκλάβοι επιλογή μας είναι η επανάσταση ή ο θάνατος". Συγγνώμη, αλλά και το μελό έχει τα όριά του. Όταν γράφω τη γνώμη μου ελεύθερα, βρίσκω ανθρώπους που διαφωνούν ή συμφωνούν μαζί μου, όταν κάθομαι μαζί με έναν Αμερικανό καρτουνίστα και σχεδιάζουμε λούτρινα κουκλάκια που φτάνουν στα χέρια της κόρης φίλων στο Λονδίνο, εγώ αισιοδοξία αντλώ από αυτό, όχι φόβο. Και, υπόψη, είμαι σε δουλειά όπου οι υπολογιστές ανασαίνουν στο σβέρκο μας: τι Trados, τι βάσεις δεδομένων, τι αυτόματοι μεταφραστές. Να ακούς δικηγορικό γραφείο να σου λέω "θα περάσω το δικόγραφο από το -τάδε πρόγραμμα, μην κάνω και δυσφήμιση- να καταλάβω στο περίπου" και να φρίττεις. Αλλά, έτσι είναι. Έχει τη δυνατότητα, την εκμεταλεύεται. Αφού η Στουρνάρη είναι γεμάτη πινακίδες του στυλ "φωτοτυπίες, δακτυλογραφήσεις, μεταφράσεις, ζεστές τυρόπιτες", τι να γίνει; Τι θα πω: κάφτε το machine translation γιατί εγώ αποφάσισα να γίνω μεταφραστής και έχει η κοινωνία υποχρέωση να με αφήσει να κάνω αυτό που θέλω;
o_magazatoras Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 @Γουώς:Tι είχε το computer σου; Μη κάνεις καμια μλκια και πεις ότι απόψε δεν έχει σεντόνι λόγω hardware,μαύρο φίδι που σ' έφαγε. Κακομοίρη μου.
washcloud Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Τί σεντόνια λες ρε culoγερε (που λέει κι ο Achilles!)........ Mετά απ' το χθεσινό (υπ' όψιν, ένα παρόμοιο είχα γράψει μετ' εμποδίων, BSODs, εκατομμυρίων restarts, checkdisks, defrags και λοιπών ΑΡΓΟδακτυλουργιών και προχθές, μέχρι που απ' την αγανάχτιση το παράτησα), σήμερα μου πήρε 5 λεπτά για να πω καλημέρα στη μάνα μου (όχι 5' για ν' αποφασίσω ν' ανοίξω το στόμα μου, 5' για να να την πω αφού το άνοιξα...). * δεν καθόταν καλά μια RAM τελικά
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Όταν, όμως, ο μικρός από όπου αγόραζα στη Στουρνάρη παιχνίδια άραζε μπροστά στο PC του και έπαιζε, τον ρωτούσα τι καινούργιο έφερνε και βαριόταν να μου μιλήσει, γιατί να εκπλαγώ που το έκλεισε το ρημάδι; Άμα είσαι απρόσωπος σαν τον μεγάλο, πού θα τον χτυπήσεις; Και μου φταίει το internet γι' αυτό; εννοείς το γωνιακό γαμάτο μαγαζάκι στη Στουρνάρη με τις μινιατούρες στην βιτρίνα? πράγματι ο συγκεκριμένος έλιωνε στα games και μας έγραφε κανονικότατα κάθε φορά που μπαίναμε να ρωτήσουμε κάτι,θυμάμαι το pc του το οποίο έχει πιάσει τρελή μπίχλα
Praetorianos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 ...ε αφού δεν έχεις ...πως κρίνεις τα δικά μου αναξιόπιστα ;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Επειδή αυτό το μπρος πίσω και στη μέση πραγματικά με κούρασε μερικά λόγια μόνο. Η πηγή των στοιχείων σου είναι της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, μιας πηγής που εγώ προσωπικά δεν μπαίνω καν στον κόπο να διαβάσω και ξέρω και άλλους σοβαρούς ελληνικούς οργανισμούς που προτιμούν να δανειστούν στοιχεία από ευρωπαϊκά κέντρα, παρά από Ινστιτούτα Εργασίας. Στο είπε και η black_widow αλλά αδυνατείς να το καταλάβεις, ότι αυτά τα στοιχεία τα κάνουν ότι θέλουν γι' αυτό και δεν τα παίρνει κανείς στα σοβαρά. Γιατί αυτά τα στοιχεία παίρνουν σαν δεδομένα τις ψευδείς δηλώσεις μεγαλογιατρών στο Κολωνάκι με εισοδήματα των 300 ευρώ/χρόνο. Γι' αυτό και: Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ερωτηθείς για τη Eurostat είπε πως θα υπάρξει κάποιο πόρισμα, ενώ αναφέρθηκε και σε αλληλογραφία της Eurostat με την ΕΣΥΕ, που αντιφάσκει με τις άλλες επίσημες αλληλογραφίες. Διευκρίνισε δε ότι στην ΕΣΥΕ θα τοποθετηθεί τις προσεχείς ημέρες ένας μεταβατικός γενικός γραμματέας, μέχρι να ανεξαρτητοποιηθεί η υπηρεσία. Κατάλαβες τώρα? Η Eurostat μας ζητάει εξηγήσεις γιατί τα στοιχεία αντιφάσκουν. Δεν μπορεί σοβαρά στοιχεία να δέχονται εισοδήματα μεγαλογιατρών στο Κολωνάκι 300 ευρώ. Μετά από αυτό αν κάνεις έστω και νύξη για να υποστηρίξεις το κωλόχαρτο που παρέθεσες θα έχω την αμετάπειστη εντύπωση ότι μιλάω σε ντουβάρι. Επειδή σίγουρα μάλιστα θα προσπαθήσεις να βγάλεις και τις δικές μου πηγές άχρηστες εφόσον δεν μπορείς να βγάλεις τις δικές σου αξιόπιστες, θα μου παραθέσεις links ότι και της Eurostat τα στοιχεία μαγειρεύονται όπως με την αναθεώρηση του ΑΕΠ 25% που υποτίθεται ότι γινόμασταν πλουσιότεροι χωρίς να είμαστε στην πραγματικότητα. Μην το κάνεις. Γιατί θα δεις ότι δεν αρκούνται σε άρθρα του Βήματος όταν πρόκειται να μιλήσουν σοβαρά μερικοί. Ενδεικτικά: Έτσι,η Eurostat,η Ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, ίσως άλλη μια …ασήμαντη υπηρεσία, διερεύνησε τη δική της αλήθεια και ενέκρινε την αναθεώρηση του ΑΕΠ μόνο κατά ποσοστό 9,6% απορρίπτοντας την κατά 25,7% αναθεώρηση του ΑΕΠ που είχε προτείνει η κυβέρνηση. Όπως ανακοίνωσε χθες η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΣΥΕ), η αύξηση του ΑΕΠ που ενέκρινε η Eurostat περιορίζεται στο 9,6% για την περίοδο 2002-2006. Παρότι δεν δόθηκαν λεπτομέρειες από την ΕΣΥΕ για την απόφαση της Eurostat (θα μάθουμε περισσότερα στα τέλη Οκτωβρίου), είναι σαφές ότι οι Βρυξέλλες αμφισβήτησαν ένα μέρος της μεθοδολογίας που ακολουθήθηκε από ελληνικής πλευράς Κι άλλα πολλά. η προφανής απάντηση είναι ότι θα συμφωνούσε (αλλά και πάλι θα το γύριζε σ' ένα σύστημα που θα τον συνέφερε)πάμε στο 3. Ωπα εδώ stop. Δυστυχώς . ...όταν και αν συμφωνήσουμε ότι πρέπει να αλλάξει τα ξαναλέμε , προς το παρόν ...μένουμε στο 2 ..και ...βλέπουμε Λο + Λα = Λόλα. Αντιθέτως του τι πιστεύεις δεν γεννήθηκα, ούτε είμαι βιτσιόζος. Ο sugata σωστά υπέθεσε, δεν μου αρέσει το σημερινό σύστημα. Έχεις να πεις κάτι επι της ουσίας? Αποχωρώ προς το παρόν, συνέχισε να αναπτύσσεις τι σκέψεις σου..
washcloud Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Ωσότου να επιστρέψεις ρε συ Πρετοριανέ, δεν αναθεωρείς κομμάτι προς το ευγενικότερο και το πώς να εκφράζεσαι απευθυνόμενος σε άτομο που ανεξάρτητα με τις ιδέες του και τα στοιχεία που παραθέτει, δεν έχει προσβάλλει κανέναν αναλόγως, όσο καιρό τα εκφράζει;
@@sos@@ Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 @ washcloud Τω καιρώ εκείνω, ο Zίνη Μαρκέ , παρλαπίπας , πήγε επίσημη επίσκεψη στα Ένα Γιανν . Βρέθηκε μια πίσσακατράμιτόσομαύρηόσοπουθεναστοσύμπαν άμαξα, ιδιοκτήτης της οποίας ήταν ένας αμαξάς ονόματι Μπλα Σαράς. Ξεκίνησαν με την άμαξα να πάνε τον παρλαπίπα στο ονειροδρόμιο . Περνώντας από την οδό Ποτέδενήρθεηανεξαρτησίας (την παλιά μεγάλη αγορά των Ένα Γιαννων, σήμερα κατεστραμμένη από μια βλακώδη τσιμεντοποίηση τύπου Κύπρου και Πατησίων) είχε μαζευτεί κόσμος να δει τον παρλαπίπα να περνάει. Ξαφνικά, ένας Ένα Γιάννης , ονόματι Τσά Κάνος, πετάγεται μπροστά στην άμαξα και σηκώνει τα χέρια ψηλά, φωνάζοντας "παρλαπίπα παρλαπίπα ". Σταματάει η άμαξα . Κατεβάζει ο Zίνη Μαρκέ το παραπέτι και ρωτάει τον άνθρωπο τι τρέχει. Λίγο καιρό νωρίτερα είχε αρχίσει να πουλά το εργοστάσιο καραμελοποιίας καραμέλες στις καλούμενες κουτοχορταδικές περιοχές του νομού της Πειρουή, με αποτέλεσμα να πέσει κάθετα η δουλειά των μαζευτών και των εμπόρων σπόρου (δρεπάνια, τσουγκράνες, ψαλίδια κτλ). Ο Τσά Κάνος, λοιπόν, ήταν δοκιμαστήςποιότητας κουτόχορτου. "Μας κατέστρεψες, παρλαπίπα. Πουλάτε καραμέλες στα χωριά και τώρα τι θα κάνουμε εμείς;" "Ξέρεις να πιπιλάς ;" τον ρωτάει ο Zίνη Μαρκέ . Πού να ήξερε Ο Τσά Κάνος. Ούτε να γλύφει. "Πήγαινε να μάθεις", του λέει ο υπουργός, "πάρε και την κάρτα μου και όταν μάθεις έλα στην Να η Θα, να σου δώσω κατ' εξαίρεση άδεια δοκιμαστή σε γραμμή παραγωγής ". Τον κοίταζε ο Τσά Κάνος, απορημένος. Αυτός δεν ήθελε να μάθει να πιπιλά, να γυρίσει πίσω ο χρόνος ήθελε. "Να ξέρεις, όμως, ένα πράγμα" του είπε ο Zίνη Μαρκέ. "Την πρόοδο και την εξέλιξη, δεν την σταμάτησε κανείς". Αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας του παραπάνω περιστατικού ο τριτοξάδελφοκουμπάρος μου γνωστός για την εκτίμηση του και στα δύο προιόντα. Η φανταστική αυτή ιστορία καταδεικνύει πως στο πέρασμα των χρόνων ο Zίνη Μαρκέ ελάθεψε και αυτό διότι κάποιοι και κουτόχορτο τρώνε και κουτόχορτο ταίζουν αλλά συμβαίνει κάτι μαγικό ... μετά ξερνάνε χολή . ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:13 ---------- Θα συνεχίσω πάω να φάω κάτι(...ρύζι ...) και επανέρχομαι
Super Moderators Snoob Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Μου αρέσουν αυτοί που διαμαρτύρονται και στέλνουν report επειδή τους αλλοίωσαν το μήνυμα και μετά κάνουν ακριβώς το ίδιο. "Εγώ δε θα το έκανα ποτέ". Υποκρισία. Αλλά, όταν δεν έχεις τι να πεις, το ξαναέγραψα, από τα μαλλιά σου θα πιαστείς. Λόγια, λόγια, λόγια.
@@sos@@ Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Ρεζουμέ για το 2 Ναι για κάποιους είναι δύσκολο να αφήσουν την βολή τους(..όσο και να "τα φέρνουν δύσκολα " μέσα στην καθημερινή τους πραγματικότητα...)για κάτι άλλο που δεν έχουν δει να μετουσιώνεται μπροστά τους,να βαδίσουν σε αγεωγράφητες περιοχές χωρίς να το ξέρουν έστω και εμπειρικά. Το να το αλλάξουμε το σύστημα προυποθέτει να το αλλάξουμε όλοι και παντού γιατί το κυρίαρχο σύστημα τώρα είναι παντού. εισαγωγή για το 3 Ας πάμε από τον πλανήτη σε μια χώρα για χάρη ευκολίας στην κατανόηση. 3 Η αλλαγή αυτή θα συμβεί : A) μέσα από την οικονομική ανάπτυξη της κοινωνίας μας που σχεδιάζει και εκτελεί το κράτος ή Β) μέσα από την οικονομική ανάπτυξη της κοινωνίας μας χωρίς κράτος; 'Οποιος/α πιστεύει πως εκτός από το Α ή το Β υπάρχει και άλλη λύση ας την προτείνει .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.