Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση κάρτας γραφικών...(μάλλον)...:)

oasisAthens

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλοι μου...Θέλω την βοήθειά σας...Άρχισα να βλέπω ότι το σύστημά μου ψηλοσέρνεται και έχω αρχίσει να τα παίρνω...Προσπάθησα να παίξω το Red Alert 3 με όλα full και έχω κολλήματα...Ελπίζω να οφείλεται στην κάρτα γραφικών μου...Το pc μου είναι ένας Quad Q6600, 4 GB RAM, ATI HD2900XT. Σκέφτομαι να βάλω Crossfire 2 4850 ή μια GTX260. Τι μου προτείνετε και εσείς ;

Υ.Γ. Θα δω σίγουρα διαφορά έτσι ; Δεν νομίζω ότι υστερεί το PC μου σε κάποιο άλλο τομέα για τα σημερινά παιχνίδια να τα παίζω σε full ανάλυση...Τι λέτε ;

Δημοσ.

Φίλτατε σε τι ανάλυση παίζεις; Υπάρχει περιορισμός στον προϋπολογισμό σου; Το τροφοδοτικό σου σηκώνει 2 κάρτες σε crossfire? Η μητρική σου είναι crossfire?

Δημοσ.
Φίλτατε σε τι ανάλυση παίζεις; Υπάρχει περιορισμός στον προϋπολογισμό σου; Το τροφοδοτικό σου σηκώνει 2 κάρτες σε crossfire? Η μητρική σου είναι crossfire?

1680 x 1050 το συγκεκριμένο παιχνίδι. Λέω μέχρι 300 Ε. Ναι το τροφοδοτικό σηκώνει 2 κάρτες είναι 750 W και εγκεκριμένο για Crossfire. Η μητρική μου είναι crossfire είναι η GIGABYTE X48-DQ6

Δημοσ.

Ειδικών αποστολών κάρτα...^^

GAINWARD 9597 HD4870 GOLDEN SAMPLE 1GB PCI-E RETAIL

Μακριά από Xfire, sli και διπλές κάρτες, σχεδόν ποτέ το scaling δεν είναι αντίστοιχο της κατανάλωσης/θερμοκρασίας/κόστους που πληρώνεις.

Αν δεν θες να αγοράσεις από το e-shop, ρίξε μια ματιά σε αυτή:

Sapphire 4870 SVGA (PCI-Εxpress, 1GB, DDR5)

Την στιγμή που έχεις το budget, και είσαι σε 1680x1050, πάρε το 1gb μοντέλο, αξίζει τα λεφτά του (ειδικά για το μέλλον)...icon14.gif

Δημοσ.

Δλδ η 4870 είναι καλύτερη από την GTX 260 ? Αγοράζοντας την συγκεκριμένη πως το βλέπεις με το σύστημά μου θα έχω κάποιο πρόβλημα ;

Δημοσ.

Ναι, η 4870 1gb είναι καλύτερη από την 260. Και ναι, θα σε καλύψει απόλυτα στην ανάλυση στην οποία παίζεις. Αυτό θα έλειπε άλλωστε, να δώσεις 250+ euro για κάρτα γραφικών και να μην σε καλύψει...;)

Δημοσ.

Και πάλι η 4870 τα καταφέρνει καλύτερα σε περισσότερα benches. Γενικά, ασχέτως της ποιας εταιρίας είσαι fan κτλ, στην τελευταία γενιά οι ΑΤΙ έχουν κάνει φοβερή δουλειά.

Και πάλι θα σου προτείνω την gainward πάντως, είναι σαφώς η ανώτερη υλοποίηση της 4870 παγκοσμίως. Με custom samsung μνήμες, custom 2slot σύστημα ψύξης, απλοποιημένο σύστημα τροφοδοσίας ρεύματος, και κυρίως, ελεγμένα από το εργοστάσιο κομμάτια για overclockability. Οι φίλοι της Nvidia θυμούνται καλά τι σημαίνει το Golden Sample sub-brand...:devil:

Δημοσ.

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. Είναι λίγο πιο τσιμπημένη, αλλά για 25ε περίπου διαφορά από τις άλλες κάρτες του 1γβ παίρνεις καλύτερη ψύξη μεγαλύτερα κλόκια, 3χρόνια εγγύηση (αν πάρεις από e-shop, γιατί οι άλλες έχουν 2 χρόνια από το ίδιο κατάστημα. Το πλαίσιο δίνει 3 σε όλες). Η ψυξη πρέπει να είναι σχετικά αθόρυβη, γιατί σε αυτήν (σε αντίθεση με την 4870gs 512) και οι 2 ανεμιστήρες έχουν αυτόματη ρύθμιση ταχύτητας, αλλά και διαφορετικό ανεμιστήρα (είχαν ακουστεί παράπονα για τον θόρυβο της 512, και μαλλον h gainward τα διόρθωσε). Έχω την εντύπωση οτι οι μνήμες όμως είναι της qimonda, αλλά μάλλον λεπτομέρεια είναι. Προσωπικά την έχω παραγγείλει και την περιμένω αύριο μεθάυριο, οπότε πραγματικές εντυπώσεις χωρίς θεωρίες θα έχω από βδομαδα

Δημοσ.
Σε λίγο έρχονται και οι καινούργιες GTX 280... Αν δεν σε φοβίζει οι τιμή τους...

(πάντως η 4870 είναι μια χαρά...)

Για GTX280 ούτε να το συζητάμε...Μεγάλο το κόστος και δυσανάλογη αγορά σύμφωνα με το υπόλοιπο σύστημά μου.

Δημοσ.
Μια χαρά σύστημα είναι (και εύκολα @3GHz). Αν υπονοείς bottleneck κάνεις λάθος. Τώρα τα περί τιμής... είναι σχετικά ;)

Κοίτα αρκετά χρήματα έχω επενδύσει σε αυτό το μηχάνημα και δεν δικαιολογείται να ρίξψ τόσο πολλά γι ακάρτα γραφικών μιας και ο χαρακτήρας του είναι περισσότερο 24/7 παρά GAME PC. Απλώς θέλω όταν παίζω ειδικά παιχνίδια όπως αυτό που προανέφερα να μην κάνω απολύτως καμία παραχώρηση στην ποιότητα (όλα full). Το ξέρω επίσης ότι ανεβαίνει εύκολα το συγκεκριμένο μιας και είμαι και τυχερός και έχω Stepping B Revision GO οπότε τα 3 ή 3,2 τα έχω αλλά το θέμα είναι επειδή είναι 24/7 δεν το κάνω άσε μην έχουμε καμιά ιστορία...:)

Δημοσ.

Δεν είναι ποιο πολύ ότι το έχω πάρει από φόβο αλλά το γεγονός ότι έχω διαβάσει ότι μειώνεται ο χρόνος ζωής των υποσυστημάτων και για ένα PC που λειτουργεί 24/7 εδώ και 3 χρόνια περίπου έχει επάνω 4 GB το πρώτο θέμα είναι η καλή και ομαλή λειτουργεία του.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...