Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση WD MyBook World II σε 10.4 ...

Thanaxix

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγόρασα προχθές το MyBoοκ 1tb World Edition II ο οποίος μπορεί να συνδεθεί με ethernet σε δίκτυο, ο οποίος είναι και ο λόγος επιλογής μου. Υποστηρίζει gigabit lan, το οποίο υποθετικά είναι πιο γρήγορο από firewire. Τα προβλήματά μου είναι τα εξής:

α) Τον συνδέω κανονικά κ απευθείας στο macbook, χωρίς να έχω τις αναμενόμενες ταχύτητες, γύρω στα 5-6mb/sec χρησιμοποιώντας gigabit καλώδιο. Αν τον συνδέσω στο router δεν μπορώ με τπτ να τον βρω στο δίκτυο. Ακόμα και το φωτάκι της ethernet στο πίσω μέρος του σκληρού δεν πρασινίζει όταν είναι συνδεδεμένος στο router. Τι μπορεί να φταίει είτε για τις ταχύτητες, ή για την ῾εξαφάνισή῾ του;

β) Κάθε φορά που κάνω restart πρέπει να τον συνδέω χειροκίνητα γιατί αλλάζει η ip του. Έφτιαξα με τον automator ένα scriptακι το οποίο τρέχει στο startup, αλλά τον βρίσκει μια φορά στα 3-4 restart. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να μην το κάνω χειροκίνητα γιατί θέλω να τον έχω για seeding περισσότερο παρά για αποθηκευτικό χώρο που θα τον χρησιμοποιώ μια φορά στο τόσο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο σκληρος αυτος ειναι παναθλια υλοποιηση κ οι μεγιστες ταχυτητες ειναι γυρω στα 5-6mb/sec οπως λες..

Δωστον πισω κ παρε εναν με σοβαρο ethernet (αλλα διπλασιο κοστος) ή διαφορετικα εναν με esata ή firewire 800 ή ακομα κ με usb 2.0.

haHa για lacie πήγαινα αλλά έκανε 60++ ευρώ παραπάνω. Τώρα που τα έχω δώσει το σκέφτομαι. Με τι πρόφαση να τους τον δώσω πίσω όμως; Άλλη μάρκα να προτείνεις;

Και ο lacie δεν ειναι πολυ καλυτερος..

Αναμενομενο κιολας:

ειναι ethernet αλλα εχουν τιμη usb. Αρα καποιο λακα εχει η φαβα!

Σε αυτην λοιπον την κατηγορια τιμης δεν μπορεις να βρεις δισκο με σοβαρη υλοποιηση ethernet..

Τα synology εχουν πιο αξιοπρεπεις επιδοσεις(20-25mpbs).

Αρχιζουν απο 180 ευρω χωρις τον δισκο..

Οποτε υπολογιζε αλλα 50ευρω για 500gb..

Λίγο άσχετο, αλλά στο Lacie Ethernet mini disk 500Gb που έχω, υπάρχει περίπτωση να παίξει αν βάλω έναν Seagate 7020.11 1ΤΒ μέσα, αντί για τον 500-αρη Seagate 7020.10 που έχει μέσα από τη μάνα του?

Λέτε να έχουν κανένα περίεργο κλείδωμα για να μην μπορείς να αντιακαταστήσεις σκληρό μόνος σου?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...