cyberking Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 γεια σας, ήθελα να ρωτήσω από την εμπειρία σας τι προτείνετε απο τα 2 virtual pc ή vmware και γιατί; ευχαριστώ
parsifal Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Περιορίζεσαι για κάποιο λόγο μόνο σε αυτά τα δύο; Υπάρχει και το VirtualBox, που είναι αρκετά αξιόλογο imho. Δες εδώ για περισσότερα: [[VirtualBox HOWTO]]
cyberking Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 μόνο επειδή έχω ακούσει πως είναι χρησιμοποιούνται αρκετά.έχει κάποιο ιδιαίτερο πλεονέκτημα το συγκεκριμένο;
parsifal Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 έχει κάποιο ιδιαίτερο πλεονέκτημα το συγκεκριμένο; 1. Έχει και open source έκδοση για όσους τέλος πάντων το θεωρούν κάτι σημαντικό 2. Βγαίνουν σχετικά συχνά νέες εκδόσεις με bugfixes και νέα features 3. Ικανοποιητικό επίπεδο υποστήριξης από το επίσημο forum 4. Σε δικές μου δοκιμές, φαίνεται να προσφέρει πιο ταχύ και αποκρίσιμο virtual desktop σε σχέση με τα άλλα 2. Το ίδιο αναφέρουν και άλλοι χρήστες Βέβαια, το VMware στο θέμα των features είναι βασιλιάς, δεν το συζητάμε. Ειδικά στην εμπορική έκδοση Workstation - η Server είναι freeware - που προσφέρει και εξεζητημένα πράγματα όπως DirectX 8 emulation.
Vatos_locos Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 4. ΔΕΝ υποστηρίζει 64bit OS άσχετα αν ο Host είναι 64bit οπότε Vmware το δίνουν και free
parsifal Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 4. ΔΕΝ υποστηρίζει 64bit OS άσχετα αν ο Host είναι 64bit οπότε Για το Virtualbox μιλάς εδώ;
parsifal Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Υποστηρίζει 64-bit guests από τις 4 Σεπτεμβρίου: VirtualBox changelog
StavrosD Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 To Virtual PC είναι δωρεάν. To vmware είναι επι πληρωμή, αλλά αν έχεις ήδη κάποιο image που έχει δημιουργήσει κάποιος με την πλήρη έκδοση, μπορείς να το τρέξεις με το δωρεάν vmware player.
Bspus Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 To vmware εχει φτασει σε εξωφρενικα μεγεθη. Η τελευταια εκδοση workstation ειναι 550 MB για windows (32 + 64 bit) και 380MB για linux (32 ή 64bit αλλα οχι και τα 2) Το virtualPC ειναι γυρω στα 30MB και πολυ πιο ελαφρυ. Το VMWare θελει και μονιμες virtual καρτες δικτυου και καποια processes δικα του ακομα και οταν δεν το χρησιμοποιεις. Φυσικα ειναι καλυτερο, αλλα αν δεν θες τις παραπανω δυνατοτητες δεν υπαρχει λογος να χρησιμοποιεις vmware. Το virtualbox δεν το εχω δοκιμασει ακομα.
Vatos_locos Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Υποστηρίζει 64-bit guests από τις 4 Σεπτεμβρίου: VirtualBox changelog Νοέμβριο που δοκίμασα με 64bit OS και 64bit Host έφαγα ήτα To Virtual PC είναι δωρεάν.To vmware είναι επι πληρωμή, αλλά αν έχεις ήδη κάποιο image που έχει δημιουργήσει κάποιος με την πλήρη έκδοση, μπορείς να το τρέξεις με το δωρεάν vmware player. η server έκδοση είναι free
geioannou Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 εγω για παραπανω απο 6 μηνες τρεχω μεσο vitrual pc μεχρι και 6 μηχανες (στεινω vitrual δικτυα) και μου παιζει μια χαρα. η μονη μ@κ@κι@ ειναι οτι πολλες φορες το πιανει και δεν εμφανιζετε το παραθυρο του προγραμματος, παρα μονο το εικονιδιο στο taskbar και απο εκει κανεις "δεξι click / open" δεν εχω εντοπισει ακομα το γιατι ....νομιζω οτι ειναι επειδη σε καποια μηχανη εχει παρει μεγαλη αναλυση οθονης.... κατα τα αλλα ομως μια χαρα.....
Tzimmys Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Εγ πάλι εδώ και πολύ καιρό χρησιμοποιώ το parallels. Ιδιαίτερα ελαφρύ και αν και έχει καιρό να αναβαθμιστεί, δεν έχω συναντήσει ούτε ένα bug ούτε κάποιο κόλλημα. Μιας λαι είναι μόνο 20 mb φαντάζομαι δε μπορεί να προσφέρει ότι και τα υπόλοιπα προγράμματα που αναφέρονται παραπάνω, αλλά προσωπικά δεν έχω βρει κάτι που να μη μπορώ να κάνω. Σε σχέση με το virtual pc της ms που τα είχα συγκρίνει, το θεωρώ ΠΟΛΥ ανώτερο. Θα έλεγα να το δοκιμάσετε. Α, δυστυχώς δεν είναι free.
cyberking Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 τα virtual machines είναι συμβατά μεταξύ των προγραμμάτων;δηλ. ένα virtual machine π.χ. του virtual pc είναι συμβατό με ένα virtual machine κάποιου άλλου;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.