Προς το περιεχόμενο

Υπολογιστης Κανονικός ή Server?

Laportos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεία σας,

Ψάχνω ολη μέρα το φόρουμ αλλά δεν βρίσκω τίποτα για το θέμα. Θα σας περιγράψω εν ολίγης τι θέλω να κάνω και προσπαθέιστε βοηθήστε με για την επιλογή μου.

Θέλω να εγγαταστίσω ένα server windows και ubuntu ο οπόιος θα κάνει τα εξής:

1. Ftp server για πολλούς χρήστες αλλά με πολύ μικρό traffic

2. Να μπόρουν να συνδέωνται remote 3 άτομα με πρόσβαση σε χαμηλού μεγέθους λογισμικά όπως office

3. Θα τρέχει αυτόματα scripts οποία θα κάνουν backup από το Internet.

4. Να φυλαέι μεγάλου μεγέθους αρχεία

4. Δεν θα είναι ενεργός το βράδυ

Τώρα έχω μπερδεφτεί με όλα αυτα τα xeon και server κουτία και διερωτούμε αν πραγματικά χρειάζετε να εγγαταστίσω ένα server με το νόημα της λέξης ή απλά να χτίσω ένα απλό pc με quad 9xxx, cashe >8mb, 4gb ram και να το γεμίσω με 5-6 φανς και ψύχτρες.

Πραγματικά δεν ξέρω αν θα είναι οκ στην περίπτωση μου.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

σύμφωνα με τις απαιτήσεις σου ένα pc-server χρειάζεσαι, δεν χρειάζεσαι κανονικό server πιστεύω

απλά αυτά που θα πάρεις να είναι όσο γίνεται αξιόπιστα

μια καλή ψύκτρα για καλύτερη διάρκεια ζωής και ησυχία, καλά fan και αξιόπιστους σκληρούς, μνήμες και τροφοδοτικό

επίσης τέσταρέ το όταν το φτιάξεις για να είσαι σίγουρος τι παίζει

τα συγκεκριμένα κομμάτια που θα βάλεις εξαρτόνται από τα χρήματα που διαθέτεις

πάντως μπορείς να ψάξεις σε άλλα topic, 3-4 συνθέσεις είναι αυτές που προτείνονται αυτή την εποχή απλά δεν θα υπολογίσεις κάποια πράγματα που δε χρειάζεσαι δλδ την καλή κάρτα γραφικών, το trendy κουτί κλπ

Δημοσ.

Ένα normal PC με ποιοτικά components μάλλον θα σε καλύψει, αλλά εδώ τί ακριβώς θέλεις να πεις:

2. Να μπόρουν να συνδέωνται remote 3 άτομα με πρόσβαση σε χαμηλού μεγέθους λογισμικά όπως office

... ;

Δημοσ.

ναι ταυτόχρονα 3 άτομα δεν γίνετε ή μάλλον γίνετε στα xp με ένα patch αλλά μετά είναι μπέρδεμα το όλο θέμα

αυτά για pc έναν και ένας celeron φτάνει για αυτά που θες....

Δημοσ.
Ένα normal PC με ποιοτικά components μάλλον θα σε καλύψει, αλλά εδώ τί ακριβώς θέλεις να πεις:

... ;

Μέσω remote desktop των windows ή με VNC, να έχουν πρόσβαση και να χρησιμοποιούν διάφορα λογισμικά στον υπολογιστή, όπως office, accounting, κτλ.

Ξέχασα να προσθέσω. Το pc θα χρησιμοποιήτε και σαν web test server, θα κάνει Ηosting websites διλαδή αλλά μόνο για δοκιμές.

Ok ευχαριστώ

Δημοσ.
Μέσω remote desktop των windows ή με VNC, να έχουν πρόσβαση και να χρησιμοποιούν διάφορα λογισμικά στον υπολογιστή, όπως office, accounting, κτλ.

remote desktop αν δεν κάνω λάθος τα server 2003 μπορούν να δέχονται μέχρι 2 διαφορετικά connections ταυτόχρονα.

όσο για vnc βλέπουν όλοι το ίδιο session οπότε δεν θα μπορούν να δουλεύουν ανεξάρτητα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...