Προς το περιεχόμενο

Ποιό πρόγραμμα διαχείρισης & βασικής επεξεργασίας φωτογραφιών?

ostvarivanje

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επειδή έλειπα από τον υπολογιστή μου δεν μπορούσα να αναφέρω το πρόβλημα που έχω.

Μάλλον, ο Leopard δε με... συμπάθησε και πάρα πολύ. :-)

Έχω πρόβλημα με το pixelmator.

Όποια εικόνα και να προσπαθήσω να προβάλω στον pixelmator, βλέπω ένα απέραντο μαύρο.

Δείτε και το screenshot για να καταλάβετε τι εννοώ. Τι κάνω τώρα με αυτό; Υπάρχει κάποια λύση ή να προσανατολιστώ σε άλλο πρόγραμμα;

Αν κοιτάξετε προσεκτικά, πάνω δεξιά, στα layers, στο Untitled Layer 1 φαίνεται στο τετραγωνάκι η εικόνα, αλλά γιατί δε μου παρουσιάζεται κανονικά. Κοίταξα όλα τα μενού, αλλά άκρη δε βρήκα.

Και αναγκαστικά δεν μπορώ να κάνω τίποτα με τις φωτογραφίες μου.

post-79472-129062977361_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Μάλλον κάτι τέτοιο θα κάνω. Μπορεί να το ξανακατεβάσω κιόλας. Το θέλω οπωσδήποτε γιατί τώρα δεν μπορώ να επεξεργαστώ τις φωτογραφίες μου.

Κανένα εναλλακτικό πρόγραμμα, στην περίπτωση που το pixelmator δε μου λειτουργήσει τελικά;

Μάλλον κάτι τέτοιο θα κάνω. Μπορεί να το ξανακατεβάσω κιόλας. Το θέλω οπωσδήποτε γιατί τώρα δεν μπορώ να επεξεργαστώ τις φωτογραφίες μου.

Κανένα εναλλακτικό πρόγραμμα, στην περίπτωση που το pixelmator δε μου λειτουργήσει τελικά;

για τη επεξεργασία ενδιαφέρεσαι; για απλή πάντως Crop Β&W και αλλά τετια τα κάνει και το iPhoto μέτα το πας στο πιο γνωστό photoshop =/

Πριν το ξαναβάλεις, δοκίμασε να πετάξεις στα σκουπίδια (και να αδειάσεις τον κάδο βέβαια) το com.pixelmatorteam.pixelmator.plist αρχείο του Pixelmator. Βρίσκεται User-> Library-> Preferences.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, απλά άργησα να απαντήσω γιατί έχει γίνει "κατάληψη" στο δωμάτιό μου. Να 'ναι καλά πάντως αυτοί που αφήνουν το connex ανοιχτό και μπορούμε να επικοινωνήσουμε. :lol:

@ kebinΒ: Η επεξεργασία που με ενδιαφέρει είναι απλή. Λίγο brightness, λίγη αντίθεση, δηλαδή απλά πραγματάκια που να γίνονται με δυο-τρία κλικ. Και αυτό που με ενδιαφέρει πιο πολύ είναι να κάνει crop και resize. To crop με ενδιαφέρει πάρα πολύ γιατί με το που βρω κάποια φώτο στο νετ και μου αρέσει πολύ (συνήθως τοπία), την κόβω και την περνάω στο κινητό.

@ paredwse: Έχω μία εβδομάδα περίπου που πέρασα leopard στο pc μου και ως εντελώς ανίδεος στο Leopard, άρχισα να διαβάζω ό,τι έβρισκα μπροστά μου. Το πρόγραμμα που μου προτείνεις, το έχω ξαναδεί, αλλά με το που έβλεπα στο screenshot (τις σελίδας που δίνεις), πολλά παράθυρα, μου ερχόταν στο μυαλό το gimp, το οποίο με δυσκόλευε πάρα πολύ, ή τέλος πάντων δεν ήταν αυτό που έψαχνα. Θα το δοκιμάσω (από την Κυριακή και μετά) που θα έχω πρόσβαση πάλι στον υπολογιστή μου. Καλά, αν βρω και το πρόγραμμα που ψάχνω για τις φωτογραφίες, θα μπαίνω στα vista μόνο λόγω της κάρτας τηλεόρασης :-)

@ dali13gr: Οκ, θα το κάνω και αυτό, μήπως και δω καμία άσπρη μέρα και με αυτό το πρόγραμμα, που όσο πρόλαβα να το δω, μου άρεσε πάρα πολύ.

μην ακουω βλακειες. το iphoto ειναι μακραν το χειροτερο προγραμμα που εχει κυκλοφορησει ποτε η apple και το quicktime ακολουθει δευτερο.

το iphoto δεν μπορει να κανει αλλα και αλλα πραγματα με τις φωτογραφιες(πχ να τις οργανωσει με σωστο τροπο) το edit του ελειπε.

αν θες τη συμβουλη μου καντο απεγκατασταση, ναι καλα ακουσες απεγκατασταση, πριν χασεις τιποτα γωτογραφιες και με θυμηθεις τοτε.....

μην ακουω βλακειες. το iphoto ειναι μακραν το χειροτερο προγραμμα που εχει κυκλοφορησει ποτε η apple και το quicktime ακολουθει δευτερο.

το iphoto δεν μπορει να κανει αλλα και αλλα πραγματα με τις φωτογραφιες(πχ να τις οργανωσει με σωστο τροπο) το edit του ελειπε.

αν θες τη συμβουλη μου καντο απεγκατασταση, ναι καλα ακουσες απεγκατασταση, πριν χασεις τιποτα γωτογραφιες και με θυμηθεις τοτε.....

διαβασα καλα? τι λες καλε???

• 2 εβδομάδες αργότερα...

SORRY GUYS i have forgotten this thread.

ναι το iphoto κανει μια οργανωσει με κατι events λες και η ζωη μου ειναι τηλεπαιχνιδι.

εγω θελω να τις οργανωνω τις φωτο οπως εγω θελω.

δοκιμαστε να "κρυψετε¨καποιες φωτο. αν καποιος ξερει απο μακ, κανει απλα ενα κλικ στο αντιστοιχο μενου και να μπροστα του φατσα φορα οι κρυμμενες σας φωτογραφιες.

επισης κανει βιβλιοθηκες με τις φωτογραφιες σου και μπερδευει φωτος απο διαφορετικες πηγες. πχ ωηφιακη και κινητο. οποτε το να βρεις μια φωτο ευκολα, αν δεν εχεις φαει τη ζωη σου κανοντας ταγκς, βεβαια, ειναι δυσκολο.

εγω 15 χρονια γουιντοους δεν ειχα χασει ποτε μια φωτο. πριν απο κανενα μηνα με το μακ εχασα 200 φωτος απο ενα ταξιδι στη γερμανια που εκανα. και τα πηρα.

και απο εντιτ μιλαμε τρελα πραγματα. αντιθεση και ρετους μονο...... κατι λιγο πιο εξειδικευμενο μηδεν....

οσο για το quicktime που λετε αναφερω ελλατωματα, για να επιχερηματολογησω οπως λετε.

1. κανεις διπλο κλικ και ανοιγεις ενα αρχειο. ανοιγει το quicktime και ΔΕΝ ξεκινα αυτοματα να παιζει?? ε τι το πατησες τοτε το αρχειο ετσι για πλακα??(και καλα λεω οτι αυτο το προβλημα λυνεται με ρυθμιση που εγω δεν εχω ακομη βρει)παω στο 2.

2.βλεπεις ενα βιντεο σε ανοιχτο παραθυρο. πατας ενα αλλο βιντεο και ανοιγει σε ΑΛΛΟ παραθυρο. τι ειναι πιο πιθανο. να θελει καποιος να δει 2 βιντεο το ενα πισω απο το αλλο, ή 2 βιντεο ταυτοχρονα με τον ηχο τους να καλυπτει ο ενας τον αλλο.(αντε και λεω οτι και εδω υπαρχει ρυθμιση την οποια περιεργως εγω δεν εχω βρει.οκ)

3. live streaming σε ραδιο μεσω ιντερνετ. πιασε το αυγο και κουρευτω που λενε....και αμα ακουσεις τιποτα ποτε σφυρα μου.

4. το VLC σε codecs, συμβατοτητα και ....αλαφροτητα δε το πιανει κανεις.

για να μην αναφερω οτι υπαρχει και quicktime προ. ελεος για αναπαραγωγη πολυμεσων μιλαμε, οχι για προγραμμα να βλεπεις αξονικες τομογραφιες.....

δεν εχω δικιο??????

οσο για το quicktime που λετε αναφερω ελλατωματα, για να επιχερηματολογησω οπως λετε.

1. κανεις διπλο κλικ και ανοιγεις ενα αρχειο. ανοιγει το quicktime και ΔΕΝ ξεκινα αυτοματα να παιζει?? ε τι το πατησες τοτε το αρχειο ετσι για πλακα??(και καλα λεω οτι αυτο το προβλημα λυνεται με ρυθμιση που εγω δεν εχω ακομη βρει)παω στο 2.

2.βλεπεις ενα βιντεο σε ανοιχτο παραθυρο. πατας ενα αλλο βιντεο και ανοιγει σε ΑΛΛΟ παραθυρο. τι ειναι πιο πιθανο. να θελει καποιος να δει 2 βιντεο το ενα πισω απο το αλλο, ή 2 βιντεο ταυτοχρονα με τον ηχο τους να καλυπτει ο ενας τον αλλο.(αντε και λεω οτι και εδω υπαρχει ρυθμιση την οποια περιεργως εγω δεν εχω βρει.οκ)

3. live streaming σε ραδιο μεσω ιντερνετ. πιασε το αυγο και κουρευτω που λενε....και αμα ακουσεις τιποτα ποτε σφυρα μου.

4. το VLC σε codecs, συμβατοτητα και ....αλαφροτητα δε το πιανει κανεις.

για να μην αναφερω οτι υπαρχει και quicktime προ. ελεος για αναπαραγωγη πολυμεσων μιλαμε, οχι για προγραμμα να βλεπεις αξονικες τομογραφιες.....

δεν εχω δικιο??????

Για τα 1, 2 δες την εικόνα.

Για τα 3, 4 θες να εγκαταστήσεις το perian, νομίζω θα σου λύσει τα προβλήματα που έχεις.

ΥΓ: δεν διάβασα καλά το 2, είναι στις επιλογές sound "Play sound in frontmost player only".

post-22634-129062978824_thumb.jpg

εγω 15 χρονια γουιντοους δεν ειχα χασει ποτε μια φωτο. πριν απο κανενα μηνα με το μακ εχασα 200 φωτος απο ενα ταξιδι στη γερμανια που εκανα. και τα πηρα.

Ε βέβαια, πως να χάσεις φωτογραφίες με τον Windows Explorer. Γιατί αν θυμάμαι καλά, αυτό το πρόγραμμα διαχείρισης φωτογραφιών έχουν τα Windows. :-)

και απο εντιτ μιλαμε τρελα πραγματα. αντιθεση και ρετους μονο...... κατι λιγο πιο εξειδικευμενο μηδεν....

Και πάλι, από τον Windows Explorer, παραπάνω είναι. :-) Ψάξε λίγο καλύτερα, ψάξε λίγο καλύτερα. :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...