Προς το περιεχόμενο

Ποιό πρόγραμμα διαχείρισης & βασικής επεξεργασίας φωτογραφιών?

ostvarivanje

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πάντως έχε υπόψη σου ότι σύντομα αναμένεται έκδοση του Picasa για Mac. Είναι ιδανικό γι' αυτά που το θες και πολύ εντυπωσιακό σαν πρόγραμμα. Πάρα πολλές δυνατότητες οργάνωσης φωτογραφιών και πολλά εργαλεία για βασικές διορθώσεις (όπως red eye removal, straighten, crop, color correction, και άλλα). Άσε που έχει αυτή την απλότητα που διέπει την Apple πλατφόρμα - για κάποιο λόγο πιστεύω ότι θα ταιριάξει μια χαρά με το Leopard.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Πάντως έχε υπόψη σου ότι σύντομα αναμένεται έκδοση του Picasa για Mac. Είναι ιδανικό γι' αυτά που το θες και πολύ εντυπωσιακό σαν πρόγραμμα. Πάρα πολλές δυνατότητες οργάνωσης φωτογραφιών και πολλά εργαλεία για βασικές διορθώσεις (όπως red eye removal, straighten, crop, color correction, και άλλα). Άσε που έχει αυτή την απλότητα που διέπει την Apple πλατφόρμα - για κάποιο λόγο πιστεύω ότι θα ταιριάξει μια χαρά με το Leopard.

Πάντως αυτό ήδη υπάρχει στο Leopard και λέγεται iPhoto... σόρρι για το πρήξιμο, κανείς δε το χρησιμοποιεί; Εντυπωσιάστηκα από την πρώτη στιγμή που εφαρμογές σαν αυτή και το garageband έρχονται πακέτο με το λειτουργικο. :-)

Το picasa το γνωρίζω πολύ καλά γιατί το χρησιμοποιούσα 2 χρόνια στο Linux (και ενίοτε και στα Windows που ασχολήθηκα τον τελευταίο μήνα, αλλά πλέον με κέρδισε ο Leopard). Με αυτό έκανα διάφορα adjustments, αλλά για resize και crop χρησιμοποιούσα το showfoto (είναι κομμάτι του digikam - στο Linux αναφέρομαι).

Το εγκατέστησα το pixelmator και μου φάνηκε πολύ φοβερό πρόγραμμα, με πάρα πολλές δυνατότητες. Ακόμα είμαι στη διαδικασία εκμάθησής του, αν και με παίδεψε λίγο να βρω το resize και το crop, αλλά τελικά είναι εύκολο.

@ cassidy: Αν αναφέρεσαι σε μένα, μόνο πρήξιμο δεν είναι, γιατί τώρα τον μαθαίνω τον Leopard και συνεχώς ανακαλύπτω καινούρια πράγματα. Πάντως το iphoto που μου έδειξες στο screenshot πρέπει να είναι διαφορετική έκδοση από το δικό μου. Εγώ το κατέβασα γιατί δεν έχω mac, αλλά έχω εγκατεστημένο το Leopard σε desktop.

Οι επιλογές που έχω εγώ, φαίνονται στο δικό μου screenshot.

post-79472-12906297677_thumb.jpg

Οι επιλογές που έχω εγώ, φαίνονται στο δικό μου screenshot.

Τις επιλογές στις βγάζει όταν πατάς το edit. Δοκίμασε και το full screen view, είναι αρκετά βολικό.

Τις επιλογές στις βγάζει όταν πατάς το edit. Δοκίμασε και το full screen view, είναι αρκετά βολικό.

Το full screen view δεν το βρήκα. Πάντως, προς το παρόν θα χρησιμοποιώ το pixelmator, γιατί από ό,τι είδα με βολεύει αρκετά.

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθειά σας.

Το full screen view δεν το βρήκα. Πάντως, προς το παρόν θα χρησιμοποιώ το pixelmator, γιατί από ό,τι είδα με βολεύει αρκετά.

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθειά σας.

Mπάρα μενού >>> View >>> Full Screen

Πράγματι, εκεί έπρεπε να είναι. Έχω το iLife '08, 7.1.5

Εγώ δεν κατέβασα όλο το ilife, αλλά μόνο το iphoto και όπως βλέπω είναι η version 5.0 (226).

Τι λες; Αξίζει να κατεβάσω τη νεότερη έκδοση; Αν ναι, κάνε έναν κόπο και πες μου τι έκδοση έχεις στο iphoto. Εκτός και αν το 7.1.5 που έγραψες για το ilife είναι η ίδια έκδοση και για όλα τα προγράμματά του.

Edit:

Ήδη κατεβάζω το iphoto 08. Αυτό πρέπει να είναι.

Σε ευχαριστώ πολύ και για το screenshot. Το iphoto 08 κατεβάζω τώρα (όπως προείπα). Αυτό πρέπει να είναι. Καλά η έκδοση 5 που κατέβασα, πριν πόσα χρόνια βγήκε; :-D

Τεράστια διαφορά στα μενού βλέπω.

Δεν ξέρω τις διαφορές από την έκδοση που έχεις, αλλά δεν είναι και ιδιαίτερος κόπος φαντάζομαι να το δεις μόνος σου *γκουχ*γκουχ*. Καλό θα είναι να κοιτάς και τα tutorials στη σελίδα του προϊόντος για να βλέπεις τα νέα features.

Απλά με έχει βολέψει πάρα πολύ στην αρχειοθέτηση και στη στοιχειώδη επεξεργασία φωτογραφιών, έρχεται και πακέτο με το mac οπότε δε χρειάστηκε να τα ψάξω αυτά αλλού. Θα κατεβάσω και το pixelmator για το κάτι παραπάνω πάντως... αν και πολύ σπάνια μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία.

Με παρεξήγησες, το είπα εντελώς αστειευόμενος για το πότε βγήκε η συγκεκριμένη έκδοση. Φυσικά και δεν είχα την απαίτηση να ψάξεις για κάτι τέτοιο. Απλά επειδή είδα από τα screeshots αρκετές διαφορές, για αυτό και το σχολίασα.

Με παρεξήγησες, το είπα εντελώς αστειευόμενος για το πότε βγήκε η συγκεκριμένη έκδοση. Φυσικά και δεν είχα την απαίτηση να ψάξεις για κάτι τέτοιο. Απλά επειδή είδα από τα screeshots αρκετές διαφορές, για αυτό και το σχολίασα.

Καλά έχω καεί λίγο και δεν είδα το :-D

B)

βασικά το iPhoto, σαν δεύτερη επιλογή προτείνω το PixelMator (shareware) που είναι μια πιο Light εκδοχή του Photoshop με άρκετα mac friendly interface!

για πιο επαγγελματική επεξεργασία το photoshop :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...