ostvarivanje Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Μόλις τελείωσα το διάβασμα από αυτό το πολύ ωραίο θέμα. Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο πρόγραμμα για επεξεργασία φωτογραφίας. Δε με ενδιαφέρει κάτι εξεζητημένο, κάτι απλό (sharpness, brightness, contrast κλπ.) και αν είναι δυνατόν, να γίνεται και με αυτόματο τρόπο. Επίσης αυτό που είναι πολύ σημαντικό για μένα είναι να έχει resize και crop για να περνάω κάποιες φωτογραφίες και στο κινητό μου. Τι έχετε να μου προτείνετε; Στα Windows χρησιμοποιώ το xnview, αλλά σε Leopard, δεν ξέρω, δε με βόλεψε καθόλου. Μου φάνηκε πολύ διαφορετικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cassidy Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Μόλις τελείωσα το διάβασμα από αυτό το πολύ ωραίο θέμα. Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο πρόγραμμα για επεξεργασία φωτογραφίας. Δε με ενδιαφέρει κάτι εξεζητημένο, κάτι απλό (sharpness, brightness, contrast κλπ.) και αν είναι δυνατόν, να γίνεται και με αυτόματο τρόπο. Επίσης αυτό που είναι πολύ σημαντικό για μένα είναι να έχει resize και crop για να περνάω κάποιες φωτογραφίες και στο κινητό μου.Τι έχετε να μου προτείνετε; Στα Windows χρησιμοποιώ το xnview, αλλά σε Leopard, δεν ξέρω, δε με βόλεψε καθόλου. Μου φάνηκε πολύ διαφορετικό. iPhoto έρχεται προεγκατεστημένο με το mac σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ostvarivanje Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 iPhotoέρχεται προεγκατεστημένο με το mac σου. Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Επειδή όμως δεν έχω mac (πού θα πάει, έτσι που ενθουσιάστηκα με τον Leopard, με βλέπω να παίρνω), στον υπολογιστή τον έχω εγκατεστημένο τον Leopard και δεν το είχα στα εγκατεστημένα προγράμματα, από πού το κατεβάζω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cassidy Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Είναι σε ένα ξεχωριστό πακέτο εφαρμογών που λέγεται iLife Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ostvarivanje Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Το iphoto το προσπάθησα λίγο, αλλά κάπου δε μου κόλλησε. Δε βρήκα και κάτι για resize. Υπάρχει κάποια εναλλακτική πρόταση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mercyful_Fate Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Το iPhoto είναι μόνο για διαχείριση φωτογραφιών, όχι για editing. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dali13gr Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Pixelmator. Τέλειο για τη δουλειά που το θέλεις, Βέβαια, δεν είναι free αλλά πάντα υπάρχει λύση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kpartsi Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Ωραίο φαίνεται το pixelmator. Το δοκιμάζω και εγώ. edit. Τελικά φαίνεται πολύ καλό. Ελαφρύ, γρήγορο, πρακτικό με τις βασικές λειτουργίες (και κάτι παραπάνω) για image edit χωρίς το βάρος του photoshop. Όποιος χρειάζεται βοήθεια για την εγκατάσταση pm me Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xalia Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 +1 για το pixelmator, με έχει σώσει! Παίζει και με automator! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cassidy Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Το iPhoto είναι μόνο για διαχείριση φωτογραφιών, όχι για editing. Για απλό editing μια χαρά είναι, ακριβώς αυτό που ζήτησε το παιδί. Παρακάτω τα εργαλεία που είναι διαθέσιμα. Crop και straightening τα βλέπεις στο βασικό μενού. Αλλαγή ανάλυσης από το μενού export, γίνεται και σε πολλές εικόνες ταυτόχρονα. Το αυτόματο contrast/brightness γίνεται με το "enhance". From one-click fixes to detailed editing, there are a number of tools available to you in edit view. Here are the editing tools in the toolbar: The tools appear from left to right at the bottom of the window. Rotate: Turns the photo in 90-degree increments. Crop: Lets you crop, or trim, the photo to the dimensions you prefer. Straighten: Allows you to rotate the photo up to 10 degrees in either direction. Enhance: Instantly brightens the photo or adjusts its contrast levels based on preset criteria. Red-Eye: Fixes red-eye (when a person’s eyes look red in the photo). Retouch: Removes blemishes by blending them into the background. Effects: Allows you to choose from a range of different effects, including turning your color photo into black and white or giving it a sepia tone. Adjust: Provides tools for advanced editing, such as exposure and contrast, highlights and shadows, color saturation, temperature, or tint, sharpness, noise reduction, and color balance. Done: Saves changes; leaves edit view and returns to previous view. Arrows: Saves changes; moves to previous or next photo. Size slider: Lets you zoom in or out of your photo. Zooming in makes it easier to edit a specific area of the photo; zooming out allows you to see changes you’re making to the entire image. ΥΓ: το pixelmator που λέει ότι είναι βασισμένο σε open source, εννοεί το gimp; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ostvarivanje Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Δεν έχω πολύ χρόνο, αλλά για μια γρήγορη απάντηση, έχω. Η 1.3 είναι η τελευταία έκδοση; Γιατί αυτή τώρα κατεβάζω. Πρέπει να φύγω για δουλειά, οπότε το απόγευμα θα δοκιμάσω να δω κατά πόσο με βολεύει. Επειδή όπως προανέφερα, τον Leopard, τον έχω εγκατεστημένο σε pc εδώ και 2-3 μέρες (και ήδη τον έκανα κύριο λειτουργικό), πείτε μου αν θέλετε, το automator τι είναι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cassidy Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Aυτοματοποιεί κάποιες διαδικασίες. Kάποιες ενέργειες που κάνεις με δέκα+ κλικ, μπορούν να γίνουν με ένα ή και αυτόματα. Πολύ χρήσιμο και κυρίως εύχρηστο για αυτά που υπόσχεται (με drag'n'drop κάνεις τη δουλειά). Πρέπει να το δεις για να καταλάβεις πως δουλεύει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dali13gr Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 @cassidy: Είναι βασισμένο στο ImageMagick, όχι στο GIMP. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kpartsi Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Δεν έχω πολύ χρόνο, αλλά για μια γρήγορη απάντηση, έχω. Η 1.3 είναι η τελευταία έκδοση; Γιατί αυτή τώρα κατεβάζω. Ναί, είναι η τελευταία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ostvarivanje Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Τώρα είμαι (ακόμα) στη δουλειά, οπότε δεν μπορώ να δοκιμάσω και τίποτα από όλα αυτά που μου γράψατε και σας ευχαριστώ πολύ. Θα το κάνω σε λίγο και ευχαριστώ που ασχοληθήκατε. Brightness, contrast και ζωηρά χρώματα κάνω από επεξεργασία. Δηλαδή ζητάω κάτι απλό. Με όλες αυτές τις φωτογραφίες που έχω, αν στην κάθε μία ασχολούμαι πολύ, δε θα τελειώσω ποτέ. Το resize και το crop τα χρειάζομαι μόνο για αυτές τις φωτογραφίες (τοπία κυρίως) που θα περάσω στο κινητό (για φόντο). Αυτό που κάνω (για να πάρετε μια ιδέα τη θέλω) είναι το εξής. Για παράδειγμα μια φώτο 1024Χ768, θέλω να την κάνω resize με αναλογία διαστάσεων και τη μικρότερη διάσταση να την βάλω (320Χ240 έχει το κινητό μου LG-KS20) 320, οπότε και η μεγαλύτερη γίνεται πάνω από 320, αφού διατηρώ την αναλογία διαστάσεων. Μετά στο crop, να μπορώ να επιλέξω ένα ορθογώνιο 320Χ240 και να μπορώ να το μετακινήσω μέσα στη φώτο που έχω κάνει resize, ώστε να επιλέξω τι ακριβώς θέλω να φαίνεται στη φώτο που θα δημιουργηθεί όταν την περάσω στο κινητό. Ελπίζω να καταλάβατε τι εννοώ και να μην έχω γίνει κουραστικός. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.