Προς το περιεχόμενο

Καινούργιο Pc crasharei σε άσχετο χρόνο

SwAToNeR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

μια βοήθεια γιατί το μυαλό μου δε κατεβάζει άλλες ιδέες.

Μου έφερε ένας γνωστός μου τον υπολογιστή με αιτιολογία οτι αργεί γενικά ώρες ώρες. Συγκεκριμένα ανάφερε οτι αργεί το ιντερνετ (Ρυθμίσεις utorrent ήταν αυτό :D) και τον αφήνει τη νύχτα ανοιχτό να κατεβάσει blu-ray και όταν κουνάει το ποντίκι να ανοίξει το πρωί αυτό σέρνετε γενικά.

Intel 8600, Asus P5KC, Saphire 4850 1gb, 2x1GB corsair 5400 cm2x, 1 80GB eide, 1 250GB eide, 1 sata2 500gb. Coolermaster 650 watt. 2 μηνών το πολύ να είναι το pc.

Ξεκινάω ανοίγω το μηχάνημα κάνω update που δεν είχε κάνει όλα καλά. Κατεβάζω καινούργιους drivers για την 4850 1gb που έχει (8.11) όλα μια χαρά. Το αφήνω μια μέρα ανοιχτό σε idle κανένα πρόβλημα.

Ήθελα να τραβίξω κάτι αρχεία μέσω δικτύου, ανοίγω my computer & network places, περιμένω, περιμένω.... Τέρμα κόλησε, ουτε task manager (alt+ctrl+del κατέληγε σε μαύρη οθόνη να βλέπω μόνο το mouse pointer. Δεν έκανε τίποτα. Reset.

Κοιτάω τα σφάλματα στον πίνακα ελέγχου, ένα σφάλμα για ich9 και ένα για ATI. Κατεβάζω πάλι drivers απο intel για chipset, εγκατάσταση όλα οκ. Δοκιμάσω Prime95, θερμοκρασίες μια χαρά, idle 40 max 60. το άφησα κανα 20 λέπτο χωρίς πρόβλημα το pc δούλευε μια χαρά.

Περνάω Sp1 στα Vista που δεν είχε καν, (Γιατί δε το εμφανίζει το sp1 στα updates της microsoft? αναρωτιέμαι) κολάει κατά την εγκατάσταση. Κοιτάω error log, έβγαλε πάλι την Vga error. Ξηλώνω drivers της vga. Ξανά εγκατάσταση όλα οκ. Τελειώνει κάνει επανεκίνηση ανοίγει. Δεξί click στο my computer να δώ απο περιέργια αν λέει Sp1, δεν ανοίγει, Control Panel δεν ανοίγει κάν. My computer ανοίγει όμως. ΑΑΑ τα νεύρα μου. Πάμε για format των Vista με integrated Sp1.

Bootarei, ξεκινάει την εγκατάσταση όλα οκ 50% στην "επέκταση αρχείων" (Ααα ρε αθάνατες ελληνικές μεταφράσεις των Windows) φεύγω πάω για μια δουλειά, γυρνάω κολλημένο στο 69%... ΑΑΑΑΑΑ αλλάζω Vga βάζω μια Nvidia που έχω. Ξεκινάω πάλι εγκατάσταση, πάλι κολλάει.

Τα έχω πάρει έτσι... Ξηλώνω τους extra σκληρούς και αφήνω τον 80άρι. Πάλι κολλάει μετά το 55%.

Ακόμα κάνω δοκιμές. Άλλαξα καλώδιο Eide και έβγαλα το 1 dimm μνήμης να δω τι γίνεται και βλέπουμε.

Όταν λέω κολάει, κολάει, δεν είναι οτι δεν έχω υπομονή κλπ. Δε νιώθει μία το pc, και όταν ακυρώνω φαίνοντε γκρί γραμμές πχ απο τα κουμπιά στην εγκατάσταση. άμα του ζητήσω δηλαδή να κάνει κάτι στον δίσκο πχ ή στο σύστημα εκτός απο Cpu δεν έχει πρόβλημα.

Φοβάμαι για δίσκο αλλά checkara στο SMART με το hddsentinel και ήταν 100% μόνο μου έβγαζε τον Sata ότι δεν έπαιρνε αρκετό ρεύμα ή οτι είχε πρόβλημα με την τροφοδοσία του, γιαυτό και δοκίμασα να τον βγάλω και πρώτο.

Πείτε καμιά ιδέα γιατί έχω κολήσει τελείως και θα φερθώ πολιτισμένα (θα το πετάξω απο το παράθυρο).

Δημοσ.

Οι θερμοκρασία του επεξεργαστή πόση είναι ?

Δοκίμασες να ξηλώσεις όλο το μηχάνημα και να το ξανα συνδέσεις μήπως και κάτι δεν πατάει σωστά ?

Ο σκληρός που έχει το λειτουργικό είναι 80 GB άρα πρέπει να είναι λίγο παλίος αν δοκίμαζες σε έναν άλλο σκληρό να κάνεις εγκατάσταση?

Επίσης μπορείς να πάρεις ένα δικό σου σκληρό απο τον Η/Υ σου με λειτουργίκο μέσα εννοείτε και να το κουμπώσεις στο σύστημα του φίλου σου να δεις αν όλα δουλεύουν ?

(πρέπει να έχεις απεγκαταστήσει τους drivers σου πριν τον βάλεις πάνω στο άλλο μηχάνημα)

Δημοσ.

Θερμοκρασίες είναι μια χαρά. Πρέπει να είναι θέμα mobo. Αυτές οι Hybrid με DDR2&3 μη χέσω.

Έβγαλα το ένα dimmaki και πέρασα Αγγλικά vista που δουλεύουν σίγουρα. Πέρασα και το άλλο dimm σε Dual (Μαύρα-μαύρο) άλλα slots και δεν έκανε post το pc. Σε μαύρο-κίτρινο δουλεύει μια χαρά. clean install και προσεγμένο. φοβάμαι οτι κατα τις εγκαταστάσεις δεν έκανε reboot με κάθε driver αλλα ένα γενικό, μου χει παρουσιαστεί αυτό το φαινόμενο να μη κάθοντε σωστά οι εγκαταστασείς σε mass install & μετά reboot.

Θα δοκιμάσω πάλι τα dimmakia στα μαύρα slots ή στα κίτρινα όπου παίξουν να δώ τι γίνεται.

Συνήθως το pc κόλαγε κατα τις εγκαταστάσεις.

Ο σκληρός φαίνεται να είναι μια χαρά σε chkdisk και με το hddsentinel, δε νομίζω να είναι αυτό γιατί δεν θα έκανε τώρα install.

Δημοσ.

μπορεί να μην δουλεύει σωστά το dual channel οπότε αναγκαστικά θα τα βάλεις 1 -1 επίσης δοκίμασε αν έχεις περισευούμενη μνήμη να αλλάξεις αυτές που έχει πάνω και να δοκιμάσεις με τις δικιές σου.

Δημοσ.

γνωμη μου,δοκιμασε να βγαλεις την μια ram kai checkare το παλι.βγαλε την μια,checkβγαλε την αλλη παλι check.το 2ο που θα κοιτουσα ειναι ο σκληρος...οπως ειπε και ο φιλος πιο πανω...

Δημοσ.

Βασικά μετά το format φαίνεται να δουλεύουν όλα οκ. Έβαλα τις μνήμες σε Dual και τρέχω την αξιολόγηση των vista μπας και crasharei απο εκεί αφού κάνει test το pc όλο. Μετά λέω και με 3D Mark να δω μπας και κολήσει.

Αν και πιστεύω οτι τελικά ήταν το λειτουργικό. Η δε ξέρω, έλεος δλδ.

Δημοσ.

υπάρχει περίπτωση να μην είχαν κουμπώσει καλά οι μνήμες ...(μερικές φορές ενώ δείχνουν κουμπωμένες σωστά δεν είναι)

και για αυτό να μην σου βγάζει πρόβλημα τώρα .:-)

Αν δουλεύει πάντως τότε φτύστο μη το ματιάσεις και δώσ' το στο φίλο σου:-)

Δημοσ.

Μπα δε νομίζω να μην είχαν κουμπώσει. Άλλαξα eide καλωδιο, και έκανα καινούργιο install. Εφόσον δουλεύει, πέρασε και 3d mark vantage χωρίς κόλλημα θα το δώσω να ησυχάσω.

Memtest έχω ήδη κάνει. Όπως έκανα το 1ο ποστ έκανα κατευθείαν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...