Προς το περιεχόμενο

Έχασα το post μου Στοπ.

varemarious

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γίνεται να χάθηκε το θέμα που ανοιξα ;

έγραψα στη λίστα hardware ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω με τη μητρική μου μάλλον .

Το οποίο δεν υπάρχει πια..:-(

Έψαξα μήπως και μετονομάστηκε ή μετακινήθηκε αλλά τίποτε .

Έκανα εξειδικευμένη αναζήτηση με το όνομα μου αλλά τίποτε.

Τα είχα γράψει ωραία ωραία .. τα εξηγούσα όλα όμορφα ..

Ήμουν ευγενικός ..

Είναι δυνατόν ; Είχα γράψει και ένα κατεβατό :fear:

:shifty:

• Super Moderators
Δημοσ.

Επικρατεί μία "συνήθεια", η οποία παρατηρείται στα (νεότερα συνήθως) μέλη: να ανοίγουν θέματα με άσχετους, φλύαρους ή απλώς γενικούς τίτλους. Αντί οι τίτλοι να είναι έστω και κατ' ελάχιστον περιγραφικοί του προβλήματος ή του ερωτήματος που θέτους, είναι είτε γενικοί είτε 'πιασάρικοι'.

Αληθινά παραδείγματα τέτοιων πρόσφατων τίτλων (από θέματα που εμφανίστηκαν μόνο στην ενότητα Ηardware Γενικά και μόνο τον τελευταίο μήνα):

- Τι μπορεί να φταίει ;

- To PC τελείωσε ?

- Λόξυγγας...

- Θα τρελαθω......

- help

- Δέν ξέρω τί να κάνω.

- Παρακαλω βοηθαστε πριν κανω καποια ενεργεια!

- [HELP] Πρόβλημα Με?!?!?

- Μάλλον την πάτησα

Κι όμως, οι απλούστατοι και κατανοητοί Όροι Χρήσης του forum γράφουν ξεκάθαρα:

"2.[...]

Ιδιαίτερα, τα μέλη οφείλουν:

Να αξιοποιούν την Αναζήτηση του forum ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη επανάληψη.

Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.

[...]"

Φαντάσου δηλαδή να ζητάγαμε κάτι δύσκολο, που απαιτεί ιδιαίτερη προσπάθεια...

Στην αρχή, οι moderators καθόμασταν να αλλάζουμε τους τίτλους προκειμένου αυτοί να αντανακλούν το περιεχόμενο του θέματος. Όπως θα πρέπει να αντιλαμβάνεσαι, δεν είναι δική μας δουλειά, είναι δουλειά του κάθε μέλους που ανοίγει νέο θέμα. Για να μετονομάσουμε το θέμα, έπρεπε να κάτσουμε να διαβάσουμε το κάθε αρχικό post και να σκεφτούμε πώς να το ονομάσουμε.

Εκτός αυτού, τα μέλη που έβαζαν αυτούς τους ανόητους τίτλους δεν συμμορφώνονταν. Κάποιοι βλάκες έτρεχαν κάθε φορά να διορθώσουν τους τίτλους. Έπρεπε να βρεθεί κάποιος άλλος τρόπος για να γίνει αντιληπτό ότι ο κανόνας περί περιγραφικών τίτλων δεν είναι παράκληση - είναι υποχρέωση των μελών. Βοηθάει το forum, βοηθάει την αναζήτηση και δείχνει σεβασμό στα υπόλοιπα μέλη.

Ως εκ τούτου αποφασίστηκε ότι θέματα με γενικόλογους, μη περιγραφικούς και εν γένει απαράδεκτους τίτλους διαγράφονται άνευ ετέρου.

Ελπίζω να σε κάλυψα. :-)

ΥΓ: Παρεμπιπτόντως, μήπως αναγνωρίζεις τον πρώτο τίτλο της πιο πάνω λίστας;

Είναι του δικού σου θέματος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...