Προς το περιεχόμενο

Νεοι macbook και ανακλαση οθονης

1sobitis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

παιδια καλησπερα.

τη βοηθεια σας..

προσανατολισομαι στην αγορα ενος macbook 13'' το οποιο σκοπευω να με συνοδευει παντου (λογω της δουλειας μου ταξιδευω συχνα)

μιας και εχω μπουχτισει απο τα windows και ειδικα απο τα vista σκεφτομαι οτι ειναι καλη στιγμη να δοκιμασω το mac os

το μονο θεμα που εχω ειναι οτι εχω διαβασει σε διαφορα reviews για το glaring της οθονης του και το οτι οι ανακλασεις της ειναι τοσο εκνευριστικες και εντονες που δεν μπορεις να δουλεψεις με τιποτα εξω στον ηλιο αλλα και δυσκολα μεσα σε δωματιο με φωτα οπου το φαινομενο ειναι αρκετα εντονο

οσοι εχετε εμπειρια χρησης του macbook 13'' aluminium θα εκτιμουσα τις γνωμες σας μιας και η πρακτικοτητα του θα ειναι το μονο θεμα που θα με σταματουσε απο την αγορα του.

ευχαριστω..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πηγαινε σε ενα μαγαζι (πχ Πλαισιο) και δες φορητα που εχουν glossy οθονες.. Δες αν σε ενοχλουν κ σκεψου σε τι περιβαλλον θα το δουλευεις..

Υπολογισε επισης οτι τα νεα macbook εχουν απο τις πιο glossy οθονες που υπαρχουν σε φορητα..

Πηγαινε σε ενα μαγαζι (πχ Πλαισιο) και δες φορητα που εχουν glossy οθονες.. Δες αν σε ενοχλουν κ σκεψου σε τι περιβαλλον θα το δουλευεις..

Υπολογισε επισης οτι τα νεα macbook εχουν απο τις πιο glossy οθονες που υπαρχουν σε φορητα..

ευχαριστω..εχω ηδη ενα acer με glossy οθονη και δεν μπορω να πω οτι με ενοχλει ιδιατερα.

απλα διαβασα οτι τα mabook εχουν πολυ glossy οθονες. γιαυτο αναρωτιεμαι ποσο εντονα μπορει να αντανακλαει το φως

Τα είδα τα νέα macbook, και πιστεύω πως είναι αισθητά καλύτερες οι οθόνες τους από την προηγούμενη γενιά (αλλά imo όχι όσο θα έπρεπε για μηχάνημα με τέτοιο κόστος). Δεν είχα πάντως κανένα πρόβλημα σε μαγαζί που ήταν φωταγωγημένο.

Αν δεν δουλεύεις επαγγελματικά σε κάτι που απαιτεί χρωματική πιστότητα επιπέδου, να το πάρεις με κλειστά τα μάτια. Έτσι δεν θα σε ενοχλεί και το glaring :P

Τα είδα τα νέα macbook, και πιστεύω πως είναι αισθητά καλύτερες οι οθόνες τους από την προηγούμενη γενιά (αλλά imo όχι όσο θα έπρεπε για μηχάνημα με τέτοιο κόστος). Δεν είχα πάντως κανένα πρόβλημα σε μαγαζί που ήταν φωταγωγημένο.

Αν δεν δουλεύεις επαγγελματικά σε κάτι που απαιτεί χρωματική πιστότητα επιπέδου, να το πάρεις με κλειστά τα μάτια. Έτσι δεν θα σε ενοχλεί και το glaring :P

ευχαριστω..

κανω αρκετο σχεδιο σε autocad και pro engineer αλλα δεν μπορω να πω οτι ηδουλεια μου απαιτει τρελη χρωματικη πιστοτητα. το κλειδι για μενα ειναι η φορητοτητα του και η πρακτικοτητα του αν δλδ η αποδοση της οθονης σε εξωτερικο φως ειναι ικανοποιητικη..

απο την αλλη μου αρεσει τοσο πολυ που ισως η ιδεα σου για τα κλειστα ματια να μην ειναι και τοσο ασχημη... :rolleyes: :mrgreen:

Με αναλυση 1280x800 ισως δυσκολευεσαι σε autocad κ pro engineer..

Kοιτα προς το macbook pro που εχει πιο σοβαρη αναλυση... Εχει κ μακραν καλυτερη οθονη.. (για τα χρωματα κ τις γωνιες θεασης εννοοω)

χμ, έχει δίκιο ο haHa. Νομίζω ότι η ανάλυση του macbook θα σε βασανίσει για τη δουλειά που το θες. Αν η ανάλυση πάντως δεν είναι πρόβλημα, πιστεύω ότι θα το λατρέψεις το μηχάνημα. Αποπνέει εξαιρετική ποιότητα, έχει τις πιο καθαρές γραμμές σε laptop και φυσικά ένα εξαιρετικό λειτουργικό.

Μόνη μου ένσταση στην ποιότητα ήταν κάτι που παρατήρησα και δεν έχω πάρει απάντηση από άλλους κατόχους εδώ: η πάνω σειρά πλήκτρων είναι λίγο στραβή. Και αντίστοιχα σχόλια είδα και σε κάποια ξένα fora. Καμία σχέση με την οθόνη αυτό που σου λέω, αλλά είναι ολίγον ξενέρωμα να το βλέπεις σε ένα ακριβό μηχάνημα.

Για την πάνω σειρά πλήκτρα έχεις δίκιο... Έτσι ήταν και μένα μερικά από τα πλήκτρα πριν αρχίσω όμως να τα χρησιμοποιώ. Είδα ότι με την χρήση ευθυγραμμίζονται. Ίσως το ελατήριο που τα στηρίζει είναι λίγο σκληρό και με συνδυασμό το μικρό μεγεθός τους κάνει σε μερικά από αυτά την μία γωνία τους να εξέχει περισσότερο από την άλλη. Με την χρήση όμως επανέρχονται. Τουλάχιστον αυτό συνέβη στο δικό μου. Παρόμοιο πρόβλημα παρουσίαζαν και τα πλήκτρα με τα βελάκια, και αυτά μικρού μεγέθους, και επανήρθαν εντελώς με την χρήση. Το μόνο πλήκτρο που παραμένει λίγο στραβό είναι το F3 και φταίει το γεγονός ότι το expose' το λειτουργώ με την κίνηση 4 δαχτύλων στο trackpad και το F3 μένει ανενεργό!!! :-D

Για την οθόνη η δικιά μου εμπειρία είναι πολύ θετική. Είναι αλήθεια ότι καθρεφτίζει αρκετά αλλά αυτό συμβαίνει όταν η οθόνη είναι σβησμένη ή είναι εντελώς μαύρη. Σε κανονική χρήση δεν καθρεφτίζει καθόλου και είναι πολύ ξεκούραστη. Να τονίσω ότι προέρχομαι από matte οθόνη στο προηγούμενο φορητό μου.... και δεν μιλάω για χρήση της οθόνης μόνο σε κλειστό σκοτεινό περιβάλλον αλλά και σε μεγάλες έντονα φωτισμένες αίθουσες. Κανένα πρόβλημα ακόμα και εκείνες τις λίγες φορές που χρειάστηκα να το ανάψω και σε ανοιχτό χώρο. Βέβαια δεν έχει την άνεση ενός λιγότερο φωτιζόμενου χώρου αλλά και στα ανοιχτά δουλεύεις άνετα. Βέβαια απ΄ότι διαβάζω η οθόνη του MB είναι λίγο διαφορετική από αυτή του MBP μου και γι' αυτό δεν ξέρω αν παρουσιάζει τα ίδια χαρακτηριστικά...

Με αναλυση 1280x800 ισως δυσκολευεσαι σε autocad κ pro engineer..

Kοιτα προς το macbook pro που εχει πιο σοβαρη αναλυση... Εχει κ μακραν καλυτερη οθονη.. (για τα χρωματα κ τις γωνιες θεασης εννοοω)

συμφωνω οτι το macbook pro εχει καλυτερη οθονη. αλλα δυστυχως η καλη apple δεν το διαθετει σε 13'' οθονη...

οποτε η μονη επιλογη ειναι το απλο macbook

συμφωνω οτι το macbook pro εχει καλυτερη οθονη. αλλα δυστυχως η καλη apple δεν το διαθετει σε 13'' οθονη...

οποτε η μονη επιλογη ειναι το απλο macbook

Με την αναλυση δεν θα εχεις προβλημα??

Αν κανεις αρκετο σχεδιο ισως θα πρεπει να κοιταξεις τοτε σε καποιο αλλο 13" με μεγαλυτερη αναλυση, πχ 1440x900 ή 1600x900..

Με 1280x800 αναλυση, τα πραγματα ειναι λιγο δυσκολα για σχεδιο κλπ..

Με την αναλυση δεν θα εχεις προβλημα??

Αν κανεις αρκετο σχεδιο ισως θα πρεπει να κοιταξεις τοτε σε καποιο αλλο 13 με μεγαλυτερη αναλυση, πχ 1440x900 ή 1600χ900..

η αποψω σου ειναι σωστη φιλε haha. βασικα θα πρεπει να το δω Live σε κανενα πλαισιο πριν αποφασισω.

Πληροφοριακά και εν συγκρίση με την μόνη glossy οθόνη που είχα πλην του νέου macbook, την οθόνη του hp mininote, είναι πολύ καλύτερη η κατάσταση. Σε δωμάτιο και με τον φωτισμό που έχω γυάλιζε ελαφρός το mininote, το macbook καθόλου. Έξω δεν το δοκίμασα ακόμα.

Πληροφοριακά και εν συγκρίση με την μόνη glossy οθόνη που είχα πλην του νέου macbook, την οθόνη του hp mininote, είναι πολύ καλύτερη η κατάσταση. Σε δωμάτιο και με τον φωτισμό που έχω γυάλιζε ελαφρός το mininote, το macbook καθόλου. Έξω δεν το δοκίμασα ακόμα.

αν το δοκιμασεις εξω θα εκτιμουσα τη γνωμη σου :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...