Προς το περιεχόμενο

Video in Video Effect (PicInPic)

lostre3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όλοι πιστεύω έχετε δει τα βίντεο εφέ που χρησιμοποιούν στην ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΙΑ του ΣΚΑΙ

Ξέρετε πιο πρόγραμμα χρησιμοποιούν?? Απο μια έρευνα που έκανα στο ιντερνετ κατέληξα στο After Effects CS4 της adobe. Αν και έχει πάρα πολλές επιλογές και κατ΄επέκταση είναι λιγάκι περίπλοκο. Ένα πολύ πιο απλό προγραμματάκι που επίσεις βρήκα είναι το VideoEditMagic.v4.47. Βέβαια δεν συγκρίνεται όσων αφορα τις δυνατότητες με το προηγούμενο.

Εγώ περισσότερο το θέλω για το χαβαλέ. Να βάλω κάνα βίντεο με τη πάρτη μου, με ΠΟΛΥ περιορισμένη κίνηση (για λόγους απλότητας και ευκολίας...), μέσα σε άλλα βίντεο με διάφορα ωραία και εξωτικά τοπία :-) και άλλα τέτοια ακραία σκηνικά.

Ξέρει κανείς κανένα πρόγραμμα να μου προτείνει, το οποίο όμως να έχει επιλογή λεπτομερούς CROP (όμοιο με το magic lace του photoshop και όχι απλή δυνατότητα τετραγονοποιημενης επιλογής όπως στο VideoEditMagic)?????

ή έστω κάποιους όρους στα αγγλικά για το εφέ που ζητάω, ώστε να κάνω μία έρευνα από μόνος μου στο ιντερνετ???

Δημοσ.

Το AE είναι απο τα κορυφαία compositing προγράμματα αλλά και αρκετά δύσκολο...

Αν κατάλαβα καλά θέλεις να βάλεις το εαυτό σου σε κάποιο άλλο βίντεο.

Η πιο εύκολη λύση είναι με blue screen.Δηλαδή να πάρεις κάποια πλάνα τον εαυτό σου σε ένα μπλέ φόντο και μετά ακόμα και στο premiere γίνεται.

Δημοσ.

Τα περισσότερα προγράμματα Video Editing που υποστηρίζουν Video Overlay (έτσι λέγεται) έχουν την δυνατότητα να εφαρμόσουν κάποιο keying effect όταν βάζεις ένα βίντεο πάνω σε ένα άλλο.

Αυτό το keying μπορεί να είναι είτε Alpha channel (βασισμένο σε 8bit greyscale layer) είτε chroma/luma key (χρωματικότητας / φωτηνότητας) είτε κάποια έτοιμη μάσκα (πχ. βινιέτα, κάδρο, καρδιά κτλ).

To After Effects όπως και το Compustion είναι για post production effects και είναι άψογα στην δουλειά τους αλλά δεν είναι απαραίτητα για κάτι τόσο απλό όπως αυτό που θέλεις.

Μπορείς να δοκιμάσεις με Adobe Premiere, Pinnacle Liquid, Sony Vegas Studio, Canopus Edius, Ulead Media/Video Studio, όλα έχουν την επιλογή για overlay video track.

Πάντως και το Video Edit Magic δεν είναι και άχρηστο. Απ' ότι βλέπω έχει Blue/Green Screen. Δες ΕΔΩ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...