Προς το περιεχόμενο

LaCie Ethernet Disk ερωτησεις

kanenas_0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.

Εχω εναν LaCie Ethernet Disk (500GB, 1GB interface) που εχει τα συνηθη προβληματα με δισκους αυτου του ειδους. Ταχυτητα δισκου πιο αργη απο τον δισκο του laptop, αναγκαιοτητα για internet connection για admin δουλειες, κ.τ.λ. (Αν δεν τον ειχα αναγκη οταν τον αγορασα, δεν θα τον ακουμπαγα. Ενας eSATA θα ειταν πολυ καλυτερη επιλογη).

Ερωτησεις:

1) Τι δισκο εχει? Πως μπορω να δω τα χαρακτηριστικα ενος δισκου οταν ειναι ενωμενος με network καλωδιο? Δουλεβουν τα προγραμματα που καλυπτουν τους SATA,ATA κτλ?

2) Πως μπορω να δω τα χαρακτηριστικα του network interface που εχει?

Εχω φορτωσει το τελευταιο firmware και δεν βλεπω τιποτα για το interface. Θυμαμαι οτι με το προηγουμενο firmware, καπου ειχε ενα setting για 'jumbo frames' αλλα δεν το βρισκω πλεον.

Ευχαριστω.

Δημοσ.

συνήθως για να δεις τα χαρακτηριστικα και κάποιες λειτουργίες των ethernet δίσκων δίνεις κάποια ip στον x-plorer και συνδέεσαι εκεί!!! ελπίζω να σε βοήθησα. Επισης σκέφτομαι να πάρω τον ethernet τον δίσκο της WD καμια γνώμη κανείς?

Δημοσ.

Ευχαριστω αλλα δεν ειναι τοσο ευκολο.

Ο explorer βλεπει τα shares αλλα δεν μπορει να δει τιποτα παραπανω. Ουτε καν ποσο μεγαλος ειναι ο δισκος.

• Moderators
Δημοσ.

To 1Gbps (Ethernet) Interface εχει οριο θεωρητικο στα 125ΜΒ/s (πρακτικο: 110MB/s).

Ο δισκος στη καλυτερη να εχει 100ΜΒ/s (μπορει στη πραξη να ειναι και πολυ παρακατω αναλογα ποιον δισκο εχει μεσα).

Αρα το interface δε σε περιοριζει (αν εχεις 1000ρα καρτα δικτυου ή switch και τον συνδεσεις εκει - αν δεν εχεις, κοστιζουν καπου 7€- ).

Αυτα απλα ως επισημανση. :-)

Δημοσ.

[on-offtopic]

To 1Gbps (Ethernet) Interface εχει οριο θεωρητικο στα 125ΜΒ/s (πρακτικο: 110MB/s).

Ο δισκος στη καλυτερη να εχει 100ΜΒ/s (μπορει στη πραξη να ειναι και πολυ παρακατω αναλογα ποιον δισκο εχει μεσα).

Αρα το interface δε σε περιοριζει (αν εχεις 1000ρα καρτα δικτυου ή switch και τον συνδεσεις εκει - αν δεν εχεις, κοστιζουν καπου 7€- ).

Αυτα απλα ως επισημανση. :-)

Πάντως έχω την εντύπωση ότι και τα 110MB/s που αναφέρεις είναι θεωρητικά, τουλάχιστον στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων. Αν κρίνω απ αυτούς εδώ.

[/on-offtopic]

• Moderators
Δημοσ.

Εχει να κανει με τη ταχυτητα που μπορει να πιασει ο δισκος, με τη ποιοτητα και το μηκος του καλωδιου ethernet, καθως και τη ποιοτητα του ελεγκτη.

Οσο για το λινκ που παρεθεσες, (αν και δε γνωριζω τι γινεται με τα NAS), οι επιδοσεις ολων των συνδυασμων ειναι απογοητευτικες.

Δε νοειται ο καλυτερος να εχει 51ΜΒ/s και ο χειροτερος 4!!

Ακομα και το USB flash μου καλυτερα παει...

Για δες κι αυτο: Equipment Used

The following equipment is used unless otherwise noted:

- IOzone is run on a 2.4GHz Pentium 4 with 504MB of RAM running Windows XP Home, SP2 with latest updates installed.

- The NIC is an Intel PRO/1000 MT Desktop Adapter w/ Version 8.9.1.0 Driver

- The hard drive is an 80GB Maxtor DiamondMax Plus 9 ATA/133 drive with 2MB buffer and NTFS formatted.

Μπας και καναν μεταφορες μεταξυ του 80ρη δισκου (με 2ΜΒ buffer!!!) τους σε αυτο το αρχαιολογικο pc? Οποτε λογικο ειναι να τερματιζει στα 50MB/s...

Δημοσ.

Τι να σε πω. Δεν ξέρω, πιθανόν να ναι όλες οι συμμετοχές από δίσκους εκείνης της εποχής και πλέον τα πράγματα να ναι διαφορετικά. Αλλά ακόμα και να τερμάτιζε ο 80άρης στα 51MB/s θα πρεπε να το κάνει για όλους τους εξωτερικούς...

• Moderators
Δημοσ.

Στο λεω γιατι κι εγω 1000ρι δικτυο εχω σπιτι και μεταφορες μεταξυ γρηγορων δισκων γινονται με πολυ καλες ταχυτητες (αν θυμασαι και το pm που σου ειχα στειλει).

Και μιλαμε για απλους δισκους οχι σε NAS και τρεχα γυρευε...

Δημοσ.

Η υλοποιηση του ethernet σε αυτην την κατηγορια τιμης ειναι παναθλια και για αυτο οι δισκοι αυτοι συχνα δεν ξεπερνανε τα 10-15mb/sec..

Οποτε καλυτερα firewire ή esata ή usb ή φυσικα ακριβα nas με διπλασια τιμη..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...