30fill Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Καλησπέρα σε όλους, Προσπαθώ να βάλω Win xp σε εναν imac αλλα μου χτυπάει η εγκατάσταση στο 1 restart γράφοντας μου DISK error. Το θέμα είναι οτι ούτε απο το disk utilities δεν μπορώ να μετατρέψω τον hdd to NTFS παρα μόνο FAT 32. Any idea???
dali13gr Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Το Disk Utility δεν σε αφήνει να κάνεις NTFS γιατί δεν υποστηρίζεται από το MacOS. Αν θέλεις να το κάνεις NTFS θα το κάνεις μέσα από την εγκατάσταση των Windows. Όσο για το μήνυμα λάθους που βγάζει, κάνε Verify Disk από το DVD εγκατάστασης του Leopard. Ίσως θέλει μια μικρή διόρθωση. Για αρχή, μέσω Bootcamp, σβήσε το partition που έφτιαξες, βάλε μέσα το DVD του Leopard και μετά κάνε restart. Μόλις ακούσεις τον ήχο, κράτα πατημένο το C για να μπουτάρει από το DVD και αφού διαλέξεις γλώσσα και φορτώσει, πήγαινε πάνω, στο menu που λέει Utilities. Εκεί διαλέγεις Disk Utility, επιλέγεις τον σκληρό σου και κάνεις Repair Disk. Αφού τελειώσει, κάνεις restart και μπαίνει ξανά στο λειτουργικό. Ακολουθείς ξανά τη διαδικασία με το BootCamp και ξεκινάς εγκατάσταση των Vista. Στην οθόνη που σου λέει να επιλέξεις δίσκο, διαλέγεις το partition "BOOTCAMP" και τότε θα σου πει ότι πρέπει να το φορμάρει σε NTFS. Το κάνεις και συνεχίζεις την εγκατάσταση.
kpartsi Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Έτσι ακριβώς έγινε σε εμένα. Το Bootcamp φόρμαρε το partition για Windows σε FAt32 και κατά την εγκατάσταση του XP το φόρμαρα σε Ntfs. Να πώ και εγώ δύο προβλήματα που μου παρουσιάστηκαν... 1)Το ρολόι του Leopard όταν έρχομαι από το XP δείχνει πάντα μία ώρα μπροστά και πρέπει να το ρυθμίζω κάθε φορά. Σαν πρόχειρη λύση ρύθμισα το ρολόι του ΧΡ μία ώρα πίσω από το κανονικό. 2)Το trackpad υπολειτουργεί στα XP (δεν μου κάνει δεξί κλίκ με το tap δύο δαχτύλων, ενώ το αριστερό κλίκ γίνεται μόνο όταν πιέσω ολόκληρο το trackpad κάτω και όχι με απλό tap) και είμαι αναγκασμένος να χρησιμοποιώ εξωτερικό ποντίκι. Όταν επανέρχομαι στo Leopard οι δύο κινήσεις δεξί και αριστερό κλίκ (πάντα με tap δύο δαχτύλων και ενός) δεν λειτουργούν και πρέπει να πάω στο System Preferences -> Trackpad να ξετικάρω και να ξανατικάρω το One Tap To Click για να λειτουργήσουν. 3)Ο φωτισμός του πληκτρολογίου στο ΧΡ μπορεί να ρυθμιστεί σε ένταση αλλά δεν γίνεται να απενεργοποιηθεί εντελώς.
GR1337 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Μάγκες έκανα βλακεία. Έδωσα 15gb στα windows και με updates etc μου έχει αφήσει 1gb ελεύθερο, χωρίς να έχω εγκαταστήσει τίποτα. Παίζει να το μεγαλώσουμε χωρίς να τα κάνω όλα από την αρχή.
dtsaop Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Αναγκαστικά πρέπει να το σβήσεις το τρέχων partition του Βoot camp και μετα να δημιουργήσεις ενα μεγαλύτερο από την αρχή!! Πριν το κάνεις αυτο όμως κατεβασε το winclone από εδώ και κάνε ενα image το winows partition. http://twocanoes.com/winclone/ Μετά ακολούθα τις οδηγίες της apple και κανε delete το boot camp partition. Το επόμενο βήμα ειναι να ξαναδημιουργησεις το partition με ότι μεγεθος θές και οταν σου ζητήσει να βάλεις το Win CD πατάς οτι θα το βάλεις αργοτερα. Μετα πας ξανά στο winclone φορτώνεις το image που είχες δημιουργήσει και κανεις restore. Και είσαι ετοιμος!! Ελπίζω να βοήθησα!
GR1337 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Thanx dtsaop. To θέμα είναι οτι δεν έχω κάτι να σώσω από το partition, οπότε θα το κάνω από την αρχή.
dali13gr Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Ή μπορείς να το πάρεις image και να το περάσεις μετά απευθείας.
kpartsi Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Μάγκες έκανα βλακεία. Έδωσα 15gb στα windows και με updates etc μου έχει αφήσει 1gb ελεύθερο, χωρίς να έχω εγκαταστήσει τίποτα. Παίζει να το μεγαλώσουμε χωρίς να τα κάνω όλα από την αρχή. Ότι updates και να εγκατέστησες 14 GB είναι πάααρα πολλά για το λειτουργικό μόνο.... Μήπως κάτι έκανες λάθος;;;
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Thanx dtsaop. To θέμα είναι οτι δεν έχω κάτι να σώσω από το partition, οπότε θα το κάνω από την αρχή. Θα γλιτώσεις πολύ κόπο απλά αντιγράφοντας το image. Γιατί να παιδεύεσαι να κάνεις συνέχεια την ίδια διαδικασία; Το βάζεις να κάνει μια αντιγραφή, πίνεις ένα καφέ και τέλος. Να μην είσαι και πάνω απ' το μηχάνημα. Εγώ έχω κρατήσει το image έτσι κι αλλιώς, ώστε όταν τα windows αρχίσουν να κουτσαίνουν, απλά να τα ξαναπεράσω, χωρίς να κάνω αυτή τη διαδικασία και να έχω μια "φρέσκια" εγκατάσταση.
GR1337 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Mε πείσατε, θα κάνω image. @kpartsi 7.8gb windows folder 2gb pagefile.sys 1.73gb hiberfil.sys 560mb program files (προεγκατεστημένα) 450mb users folder Mαζεύονται σιγά σιγά. -----Προστέθηκε 21/11/2008 στις 11 : 56 : 38----- Αναγκαστικά πρέπει να το σβήσεις το τρέχων partition του Βoot camp και μετα να δημιουργήσεις ενα μεγαλύτερο από την αρχή!!Πριν το κάνεις αυτο όμως κατεβασε το winclone από εδώ και κάνε ενα image το winows partition. http://twocanoes.com/winclone/ Μετά ακολούθα τις οδηγίες της apple και κανε delete το boot camp partition. Το επόμενο βήμα ειναι να ξαναδημιουργησεις το partition με ότι μεγεθος θές και οταν σου ζητήσει να βάλεις το Win CD πατάς οτι θα το βάλεις αργοτερα. Μετα πας ξανά στο winclone φορτώνεις το image που είχες δημιουργήσει και κανεις restore. Και είσαι ετοιμος!! Ελπίζω να βοήθησα! Οκ, τα έκανα αυτά, αλλά όταν κάνω restore βγάζει error, μάλλον λόγω ntfs. Tι κάνουμε τώρα;
dtsaop Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Περίεργο σε εμένα δούλεψε μια χαρά!Κι εγώ NTFS έχω!! Ορίστε και ένας αναλυτικός οδηγος http://www.macworld.com/article/131253/2007/12/winclone.html
GR1337 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Μου βγάζει το παρακάτω: "/Applications/Winclone.app/Contents/Resources/ntfsclone" -f -f -f -O "/dev/disk0s3" /dev/disk2 1>&2 ntfsclone v2.0.0 (libntfs 10:0:0) ERROR(16): Opening '/dev/disk2' as NTFS failed: Resource busy return value of "/Applications/Winclone.app/Contents/Resources/ntfsclone" -f -f -f -O "/dev/disk0s3" /dev/disk2 1>&2 is 256 "/Applications/Winclone.app/Contents/Resources/ntfsclone" -f -f -f -O "/dev/disk0s3" /dev/disk2 1>&2 did not complete successfully cleaning up: Mounting Disk Volume Windows on /dev/disk0s3 mounted Fri Nov 21 17:51:57 EET 2008
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Εγώ προσωπικά το έκανα από το Disk Utility γιατί και σε μένα δε λειτουργούσε αυτό το πρόγραμμα. Μπορείς να του πεις να κάνεις ένα image όλο το σκληρό. Αν δυσκολευτείς, εδώ είμαστε, αλλά δεν θυμάμαι να ήταν πολύ δύσκολο. Νομίζω απλά πατάς New Image, επιλέγεις το σκληρό και αυτό είναι όλο.
dtsaop Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Παίδες εγώ 'οταν κάνω shut down η restart τα windows (μέσω bootcamp) φαίνεται ότι το λειτουργκό κλείνει κανονικά αλλά ο επεξεργαστής συνεχίζει να δουλεύει, οπότε αναγκάζομαι να πατήσω παρατεταμένα το power button για να κλέισει τελείως. Μήπως ξέρετε τι μπορεί να φταίει;
dali13gr Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Αυτό με το power button μην σου γίνει συνήθεια, γιατί μπορεί να σου μείνει ο σκληρός (ή κάτι χειρότερο) στο χέρι. Κατά πάσα πιθανότητα, κάποια εφαρμογή δεν κλείνει σωστά. Κάνε ένα chkdisk στον δίσκο από Windows και δες αν σου βγάζει λάθη. Αν ο δίσκος είναι ΟΚ, προσπάθησε να διορθώσεις την εγκατάσταση των Windows ή να τα ξαναπεράσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.