Προς το περιεχόμενο

σε P4 3.2 1GB RAM πως λετε να τρεξει τα vista ? να το επιχειρησω ?

geioannou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σε P4 3.2 1GB RAM πως λετε να τρεξει τα vista ? να το επιχειρησω ?

ενταξει για τα ΧΡ δεν γινετε λογος, απλα επειδη θελει ενα φρεσκαρισμα το μηχανημα, ελεγα μηπως και του εβαζα vista.

ξερω πως μαλλον θα χρειαστω extra μνημη μιας και το 1GB RAM που φοραει ειναι οριο για αυτο το λειτουργικο συστημα....

Δημοσ.

Εξαρτάται από το προφίλ της χρήσης που θέλεις να κάνεις: τί είδους και πόσες εφαρμογές θέλεις να δουλεύουν ταυτόχρονα.

Αν το μηχανάκι παίρνει DDR-II, το κόστος για ένα έξτρα DIMM του 1GB είναι πλέον αμελητέο...

Δημοσ.

Έχω βάλει Vista στο κατεβαστήρι μου που είναι ίδιο με το δικό σου. 3.2 με 1Gb ram. Δε θα στα πρότινα αν θές να δουλέψεις το pc. Καλύτερα Windows XP μακράν.

Δημοσ.

το οτι τα σηκωνει σαν λειτουργικο το γνωριζω.

απλος δεν γνωριζω το πως συμπεριφερετε απο εκει και περα.

εαν ειναι δηλαδη να βγαλει την πιστη αυτου που θα το δουλευει....

μου το ζητησε μια φιλη οπου δουλευει καποια γραφιστικα προγραμματα. τις ειπα να το ξεχασει μιας και θα χασει πολυ απο την αποδοση που εχει απο τα ΧΡ, αλλα ειπα να παρω και μια δευτερη γνωμη....

Δημοσ.

Η όποια απώλεια απόδοσης θα οφείλεται μόνο στην αυξημένη χρήση του page file λόγω των υψηλότερων απαιτήσεων των Vista σε RAM, κι αυτό μόνο στην περίπτωση που εξαντλείται λόγω multitasking ή απαιτητικών εφαρμογών η διαθέσιμη φυσική μνήμη. Δεν υπάρχουν δραματικές διαφορές στους επεξεργαστικούς κύκλους που απαιτούνται από τα services που τρέχουν τα Vista στο background σε σχέση με τα XP, ώστε να υπάρχει μείωση απόδοσης από εκεί. Ο ισχυρισμός περί του αντιθέτου αγγίζει τα όρια του urban legend. Ίσα ίσα που υπάρχουν βελτιώσεις, όπως π.χ. στο prefetching, σε θέματα ασφαλείας κ.ά.

Πάντως, μιας και πρόκειται για production μηχάνημα, ο κανόνας λέει πως αναβάθμιση Λ/Σ γίνεται μόνο όταν θέλουμε να τρέξουμε νέες εκδόσεις software που δεν παίζουν στο τρέχον Λ/Σ που χρησιμοποιείται και αυτό υπό την προϋπόθεση ότι για όλα τα hardware components και περιφερειακά υπάρχει σωστή υποστήριξη με drivers. Γνώμη μου είναι, αν η φίλη σου δουλεύει με μεγάλα projects που απαιτούν μπόλικη RAM, να πάρει ένα ακόμη ντιμμάκι του 1GB (που θα βελτιώσει ούτως ή άλλως την εμπειρία χρήσης του μηχανήματος) και να μείνει στα XP που κάνει ήδη τη δουλειά της.

Δημοσ.

συμφωνω μαζι σου, αλλα αμα σου λεει "ναι αλλα τι ομορφα που ειναι τα vista...με τα παραθυρακια του...δεν μπορουμε να τα βαλουμε...κλπ" αντε να εξηγησεις.

ενταξει ξερει πολυ καλα οτι πρωτα απο ολα θελει να εχει ενα μηχανημα που να μπορει να κανει την δουλεια της, απλα εαν γινοταν.....

παντος συμφωνα με αυτα που μου ειπες εαν βαλω αλλο ενα dimακι του 1 GB θα ειναι αξιοπiστη η λειτουργια των vista ?

Δημοσ.

Αξιόπιστη θα είναι αποδοτική δε ξέρουμε. Εκτός της κατανάλωσης ram που θέλουν οι P4 έχουν και λιγότερη ταχύτητα στις μνήμες.

Απλά πριν κάνεις οτιδήποτε ενημέρωσέ την οτι μπορεί να αργεί και άμα της αρέσει η εμφάνιση τότε προς τα κάλλη τι είναι ο πόνος; χεχεχε

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν βοηθάει σε κάτι, πάντως δυο φίλες γραφίστριες βρήκαν τα Vista αρκετά πιο βολικά για τη δουλειά τους σε σχέση με τα XP (ποτέ δεν ρώτησα γιατί). Βέβαια δουλεύουν με Core 2 Duo / 2+GB RAM.

Δημοσ.
παντος συμφωνα με αυτα που μου ειπες εαν βαλω αλλο ενα dimακι του 1 GB θα ειναι αξιοπiστη η λειτουργια των vista ?

Και αξιόπιστη θα είναι και απώλεια απόδοσης στις εφαρμογές που τρέχει δε θα υπάρξει. Υπενθυμίζω όμως το πολύ σημαντικό:

υπό την προϋπόθεση ότι για όλα τα hardware components και περιφερειακά υπάρχει σωστή υποστήριξη με drivers.

Αν πρέπει να σχολιάσω τα περί εμφάνισης κλπ, δε θα μπορούσα να το κάνω παρά μόνο με σκληρό τρόπο, ακριβώς επειδή προέρχονται από άτομο που χρησιμοποιεί επαγγελματικά το PC. Δεν αρνούμαι ότι πολλοί χρήστες βρίσκουν ευχάριστο να δουλεύουν σε όμορφα desktop περιβάλλοντα, από την άλλη όμως με τα χρήματα που κοστίζει μία retail άδεια χρήσης Vista, θα μπορούσε να γίνει ουσιαστική αναβάθμιση στο hardware που πιθανόν να έκανε τη δουλειά πολύ αποδοτικότερη.

Δημοσ.

οσο για την RAM, εχει δοκιμασει κανεις την λειτουργια Ready Boost?Είναι όντως σαν να εχεις παραπάνω ραμ αν συνδεσεις κανα δυο στικακια του 1Gb?

Δημοσ.

1) βαλε επιπλεον 1 Gb (φτηνό και δεν πάει χαμένο)

2) πάρε ghost image τη μηχανή

3) βαλε τα vista να της φύγει το μεράκι

4) Οταν (και αν) βλαστημήσει , επαναφερεις το ghost με τα xp

σημ. δηλώσεις τυπου "σταλεγα" δεν γίνονται - δεν κερδιζεις τίποτα και θα τη τσαντίσεις :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...