kelsk Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Έχω από το 2005 ένα Pentium 4 στα 3Ghz μνήμη 1024 DDR, κάρτα γραφικών NVIDIA, σκληρό δίσκο 70 GB αλλά φουλαρισμένος με μόλις 6GB ελεύθερα...Πριν λίγο καιρό το PC μου δεν άναβε αμέσως με το που πατούσα το κουμπί, αλλά μετά από 5 λεπτά, ώσπου πρόσφατα έκανε ακόμα και μισή ώρα να ανοίξει. Εντωμεταξύ το άνοιξα χωρίς να πειράξω τίποτα απλά φύσηξα λίγο να φύγει κάποια σκόνη που είχε μαζευτεί στα ανεμιστηράκια και έκτοτε- τι το'θελα;;;- κάνει και θόρυβο. Έφερα κάπoιον που ξέρει και υπέθεσε ότι για το ότι αργεί να ανοίξει έφταιγε το τροφοδοτικό, αφού έλεγξε την τάση στο BIOS και δεν έφτανε τα 1,5 V απλά ανεβοκατέβαινε από το 1,424 V μέχρι 1,440 V. Οπότε πήγα στο eshop και άλλαξα τροφοδοτικό. Το δικό μου ήταν ένα κινέζικο ούτε και θυμάμαι τη μάρκα 300W και εγώ αρχικά επέλεξα να βάλω το Heroichi Windmill pro 500W. Στο eshop όπου το άφησα για τοποθέτηση όμως μου είπαν ότι δεν είναι συμβατό και επέλεξα να βάλω το Heroichi HC 550TE 550W. Παίρνω ξανά το PC στο σπίτι ανοίγει μεν τώρα με την πρώτη αλλά ο θόρυβος παραμένει, για να μην πω ότι είναι και πιο δυνατός και συνεχόμενος. Μερικές φορές βέβαια χτυπάω ελαφρά εκεί που εντοπίζω ακουστικά το θόρυβο (μάλλον στη δεξιά πλευρά του PC πίσω και προς τα πάνω), και σταματάει για λίγα δεύτερα και όχι πάντα, αλλά μετά επανέρχεται. Επίσης, με το νέο τροφοδοτικό έτρεξα το πρόγραμμα Cpu-z και μου βγάζει Core Voltage πάλι από 1,424 μέχρι 1,440 V. Μήπως φταίει το νέο τροφοδοτικό στο θόρυβο ή μήπως δεν το συνέδεσαν σωστά;;; Αλλά και πριν την αλλαγή ο ίδιος θόρυβος ήταν. Τι πιθανολογείται να φταίει;;; Thanx προκαταβολικά.
varemarious Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Κοίτα, να μην συνέδεσαν σωστά το τροφοδοτικό λίγο δύσκολο (θα πρέπει να ήταν πολύ άχρηστος αυτός που το έκανε, αν συμβαίνει κάτι τέτοιο). Πόσα ανεμιστηράκια έχει μέσα το μηχάνημά σου ? Λογικά κάποιο απο αυτά κάνει τη φασαρία.. Με το να κοπανάς το pc όσο δουλεύει ζημιά του κάνεις όχι καλό (Βέβαια δικό σου είναι σπάστο αμα θές )
SwAToNeR Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Άνοιξε τα καπάκια απο το κουτί και δες απο που σου κάνει θόρυβο. Μήπως είναι απο Cpu cooler? VGA? Γενικά μόνο έτσι θα βρεις λύσει. Με κλειστό κουτί και με το να το χτυπάς δε νομίζω να κάνεις τίποτα (Δεν είναι γυναίκα που θέλει και την σφαλιάρα της χεχεχε)
stm00192 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Δεν φταιει το τροφοδοτικό μια χαρα ειναι! απλα μετα το φύσιμα που του έκανες προφανός καποιο θορυβώδες ανεμιστήρι ποθ είχε μπλοκάρει πήρε πάλι μπρος και κανει θόρυβο..... βρες ποιο είναι σταματόντας τα ενα ενα με το χερι πιέζοντας ελαφτρά στο κέντρο τους και όταν το εντοπίσεις άλλαξε το!!! δεν είναι τπτ τέσσερις βίδες και μια σύνδεση!
Theos_Gr Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Κοιταξε μηπως κανενα καλωδιο ακουμπαει σε κανα ανεμηστηρακι,οτιδηποτε καλοδιο ειναι αυτο...
denthnpalevw Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Ανεμιστηρακι ψυκτρας cpu μυρίζει.......
nick#18 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 και οχι μονο....μπορει καπιο καλωδιο να ακουμπαγε εκει γυρω απο την βασει του σκληρου δισκου και τωρα να μετακινηθηκε και επιδη ο δισκος συγκχρονιζει με το μεταλο κανει φασαρια....ειναι πολυ εντονη? ανοιξε το και ακουμπα με το δακτυλο καπιο μεταλο εκει στον σκληρο, στη βαση του....αλιος ναι...ανεμιστιρακι.. εμενα με ειχε ξεκουφανει παντος... αν ειχε ησυχια....μετα απο λιγη ωρα ελεγες τα αυτια μου
kelsk Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Σας ευχαριστώ όλους. Κάποια από αυτά τα υποπτευόμουν και κάποια άλλα πάλι όχι. Θα το ανοίξω ξανά και θα πειραματιστώ. Ελπίζω όσο δουλεύει και το ανοίξω για να τσεκάρω τα καλώδια να μην πάθω τίποτα κι εγώ και, όχι τίποτα άλλο, αλλά εμένα δε θα με σώνει μετά ούτε καν μια αλλαγή τροφοδοτικού...
nick#18 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 εσυ δεν παθενεις τιποτα 12 και 5 volt ειναι εκτος αν το psu εχει μεγαλη διαροη αλλα αν γινοταν αυτο θα ειχε καει ολο μαλλον...
kelsk Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Τελικά το άνοιξα και ανακάλυψα τον ένοχο: Σταμάτησα με κατσαβίδι για κάποια δεύτερα έναν-έναν από τους 3 ανεμιστήρες και ανακάλυψα ότι φταίει το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών (GeForce FX 5200 είναι τελικά)...Και τι δεν έκανα για να βρω τι γίνεται...Μέχρι και με πιστολάκι έβγαλα την σκόνη, οι συνδεσμολογίες τις τσέκαρα ΟΚ και με κανένα καλώδιο να εφάπτεται πουθενά...Αλλά ο θόρυβος στο ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών παραμένει συνεχόμενος και εκνευριστικός...Το λάδωσα με ειδικό λάδι στη βίδα κάτω από το αυτοκόλλητο συνήρθε για μια στιγμή και μετά από κάποια εκκίνηση του υπολογιστή ο θόρυβος επανήρθε ο ίδιος! Συνεπώς τι κάνω τώρα;...Ευχαριστώ πολύ για τα φώτα σας!
stm00192 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Κοίτα να βάλεις aftermarket ψύκτρα σε αυτή την κάρτα δεν αξίζει! Και την πιο φθηνή να παρεις πιο ακριβή από την κάρτα σου θα είναι! οπότε προχώρα στην αγορά μια φτηνής αθόρυβης AGP κάρτας που θα είναι στάνταρ καλύτερη από την 5200.
SwAToNeR Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2008 Άλλαξε ανεμιστηράκι . Μέτρησε τη διαγώνιο του να δεις τι μέγεθος παίρνει κ πήγαινε πάρε ένα άλλο και άλλαξέ το.
kelsk Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2008 ΟΚ. Αλλιώς, την αγορά νέας κάρτας γραφικών δεν τη γλυτώνω. Το θέμα είναι ότι έχω κόλλημα όποτε αγοράζω κάτι θέλω να είναι super-duper up-to-date , π.χ. συμβατή με blu-ray players/recorders, κλπ, κλπ, που σημαίνει ψάξιμο αρχικά ως προς τη συμβατότητα με τη μητρική μου (του 2005 τρέχα γύρευε βέβαια) και μετά ως προς τη σχέση ποιότητας-τιμής σε λογικά πάντα πλαίσια η τελευταία...Κοινώς καλύτερα να πάρω ένα ανεμιστηράκι για πρώτη φάση εκτός αν οι τιμές τους έχουν ξεφύγει και σε αυτά, διαφορετικά ξεκινάει ο μαραθώνιος της έρευνας...Ευχαριστώ πολύ πάντως όλους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.