Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με network manager στο Ubuntu

tolis_01

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εδώ και κανα μισάωρο, δεν μπορώ να μπω στο ιντερνετ απ'το ubuntu. Στην μπάρα που έχει το σηματάκι του network manager, μου έβγαζε 2 ελπιλογές, wired connection και manual. Το wired connection τώρα φαίνεται θωλό και στο router δεν αναάβει το ανάλογο λαμπάκι της ethernet θύρας μου.

Κάνω ένα restart να μπω στο ubuntu (τώρα γράφω απ'τα xp) και επιστρέφω με σχετικό screenshot.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βγαλτον απο τη ριζα τον network manager και βαλε το wicd να βρεις την ηρεμια σου.

http://wicd.sourceforge.net/

Αν εισαι μονο με ενσυρματο, βαλε οτι ρυθμισεις θες απο το αντιστοιχο προγραμματακι-applet του gnome με το εικονιδιο δικτυου ή απο το network-admin (προγραμμα του gnome control panel) και μην βασιζεσαι σε τριτα προγραμματα, ακομα και αν παιρνεις ip μεσω dhcp.

Μαλλον επειδή είμαι άσχετος, με άλλο έχω πρόβλημα, αλλού το ψάχνω. Όταν γράφω network-admnin στο terminal, μου ανοίγει ακριβώς αυτό το πρόγραμμα που χρησιμοποιούσα και δεν λειτουργεί σωστα πια. Απ'ότι φαίνεται δεν είναι ο network manager :P

Ο network manager ειναι ενα επιπλεον "layer" διαχειρησης των δικτυων που μπορει να συνδεθει ενα συστημα. Προβληματικο ομως.

Το αντιστοιχο εργαλειο του gnome δεν ειναι ενα "layer" ακομα, αλλα "γραφει" κατευθειαν στο /etc/network/interfaces, το προβλεπομενο σημειο απο τον πυρηνα για την διαχειρηση δικτυων. Μιλαμε παντα για το network-admin και οχι για το εξαρτωμενο απο τον network-manager, nm-applet.

Γιαυτο βγαλε τον network manager, να βγαλει και το applet του μαζι, και να σταματησει να μπλεκεται σε ασχετα σημεια. Υποψιν, την στιγμη που θα τον βγαλεις, το δικτυο θα σταματησει να λειτουργει και θα πρεπει να το φτιαξεις παλι απο το network-admin. Αν δεις οτι ακομα δεν εχει δικτυο, κανε ενα

>sudo /etc/init.d/networking restart

να ξυπνησει.

Θα ελεγα για το πως γινεται η ρυθμιση απευθειας στο /etc/network/interfaces, αλλα εισαι αρχαριος ακομα και καλυτερα να μαθεις τον απλο τροπο πρωτα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...