Προς το περιεχόμενο

[INFO] Sidux

teliparas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις είναι το εξής:

1. CTRL+ALT+F1 και login κανονικά σαν χρήστης
  2. Με δικαιώματα root θα σταματήσεις το kdm (login manager) λογικά (/etc/init.d/kdm stop)
  3. Σαν χρήστης vim ~/.xinitrc για να βεβαιωθεις πως υπάρχει μέσα το
    >exec startkde

4. startx για να μπεις στο kde και να ρυθμίσεις τη γλώσσα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Το πρόβλημα του log in ξεπεράστηκε.

1. Ctrl+Alt +F1, login σαν χρήτης.

2. su -, login σαν root

3. nano /etc/X11/xorg.conf, άλλαξα το "gr, us" σε "us, ca" save το αρχείο

4. Επανεκίνηση και το password πλέον σε λατινικούς χαρακτήρες.

Αλλά μου προέκυψε άλλο πρόβλημα.

Αμέσως μετά το log in μου βγάζει το μύνημα: Could not start Kstartupconfig. Check your installation. Κλικ στο πλήκτρο Okay και στην οθόνη παρουσιάζεται πολύχρωμη ταπετσαρία και τίποτα άλλο. Με Ctrl+Alt+Del γίνεται επανεκίνηση.

Τώρα τι κάνω;

Αμέσως μετά το log in μου βγάζει το μύνημα: Could not start Kstartupconfig. Check your installation. Κλικ στο πλήκτρο Okay και στην οθόνη παρουσιάζεται πολύχρωμη ταπετσαρία και τίποτα άλλο. Με Ctrl+Alt+Del γίνεται επανεκίνηση.

Τώρα τι κάνω;

Καλησπερα εκανες κατι με το προβλημα κανω αυτην (Could not start Kstartupconfig. Check your installation sidux)την αναζητηση και μου βγαζει διαφορα αλλα τα αγγλικα μου ειναι φτωχα για να σε βοηθησω.

Το πρόβλημα του log in ξεπεράστηκε.

1. Ctrl+Alt +F1, login σαν χρήτης.

2. su -, login σαν root

3. nano /etc/X11/xorg.conf, άλλαξα το "gr, us" σε "us, ca" save το αρχείο

4. Επανεκίνηση και το password πλέον σε λατινικούς χαρακτήρες.

Τώρα τι κάνω;

το πιο καλό θα ήταν να μπεις στο irc για να σε βοηθήσουμε από εκεί γιατί με το φόρουμ μπορεί να δυσκολευτούμε. αν ξέρεις αγγλικά μπορείς να μπεις στο #sidux αλλιώς έλα στο #sidux-gr (δεν υπάρχει πάντα κάποιος εκεί όμως).

για αρχή δες αν υπάρχει το home folder του χρήστη που πάει να κάνει login και αν το folder έχει τα κατάλληλα permissions. δοκίμασες να κάνεις login από shell να δεις αν δουλεύει;

είναι default το Ctrl+Alt+Del να κάνει restart το pc. αν θες να κάνεις επανεκκίνηση μόνο το γραφικό περιβάλλον ( X ) πατάς Ctrl+Alt+Backspace

• 11 μήνες μετά...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Tελικά και χωρίς να ξέρω το γιατί ακριβώς επέλεξα debian unstable. Κάτι μου πάει στο πιό γνήσιο..

και με xfce4 είναι καρα-stable και όχι unstable εδώ που τα λέμε.

Για δοκιμασε να μετακινησεις ενα αρχειο απο την επιφανεια εργασιας σε οποιοδηποτε φακελο στο xfce4, ειτε με drag'n'drop ειτε με cut-paste...

Mε τον thunar μια χαρά μεταφέρονται.

Παλαιότερα στο zenwalk θυμάμαι δεν γίνονταν αλλά τώρα μια χαρά μεταφέρονται

Μόλις μετέφερα μια φώτο για δοκιμή..

Και από επιφάνεις εργασίας πρός φάκελο και από φάκελο προς επιφάνεια εργασίας.

Πέραν του ότι το xfce πάει σφαίρα!

Αυτο ειναι το προβλημα. Με τον thunar!

Το xfce με καποιο τροπο ζωγραφιζει το desktop και τα οσα εχει αυτο πανω του. Ο "τροπος" αυτος δεν εχει να κανει με τον thunar, ο οποιος χειριζεται τα αρχεια.

Γιαυτο κατα το drag'n'drop γινεται copy (!) αντι για μετακινηση, ακομα και σε φακελο που ειναι ηδη πανω στο desktop. Για να παρακαμφθει αυτο πρεπει να εχεις κρατημενο το shift κατα την διαρκεια της μετακινησης.

Αν επιλεξεις το αρχειο, κανεις δεξι κλικ > cut ή copy, και πας στο φακελο > δεξι κλικ > το paste ανενεργο (γκρι)! Γιατι? Επειδη το desktop και ο thunar δεν μπορουν να συνενοηθουν.

Να μην αρχίσω για προσθηκη νεων συντομευσεων στην επιφανεια εργασιας, την παντελη απουσια menu editor, το αχρηστο υπομενου "Other" που εχει συντομευσεις απο εφαρμογες που εχουν απλα περασει απο το συστημα και δεν υπαρχουν σημερα, και τελος το οτι το "Other" βγαινει στο κυριως μενου κυριολεκτικα οποτε θυμαται.

Xfce 4.6 απο αρχες Σεπτεμβριου...

Να μην αρχίσω για προσθηκη νεων συντομευσεων στην επιφανεια εργασιας, την παντελη απουσια menu editor, το αχρηστο υπομενου "Other" που εχει συντομευσεις απο εφαρμογες που εχουν απλα περασει απο το συστημα και δεν υπαρχουν σημερα, και τελος το οτι το "Other" βγαινει στο κυριως μενου κυριολεκτικα οποτε θυμαται.

απ'όσο θυμάμαι στο other εμφανίζονται εφαρμογές που εγκαταστάθηκαν με wine.

Οπότε για να φύγει το "Other" μπορείς να διαγράψεις τα:

~/.config/menus/applications-merged/wine-*

~/.local/share/desktop-directories/wine-*

~/.local/share/applications/wine

πηγή

επίσης, η απενεργοποίηση των εικονιδίων στο Desktop είναι κάπως σκληρό μέτρο, αλλά ομορφαίνει το pc.(imho)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...