Προς το περιεχόμενο

[INFO] Sidux

teliparas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προσωπικά θα έλεγα, όποιος θέλει να δει το sidux από την καλή του πλευρά να παραμείνει με το kde που έρχεται σαν προεγκατεστημένο. Διότι με εγκατάσταση από κονσόλα, ποτέ δεν είναι σαν το αρχικό, όλο και κάποια κόμπλα γίνεται. tespa δείτε παρακάτω οδηγίες από το φόρουμ του sidux.gr

1)Εγκατάσταση gnome

Κώδικας:

apt-get install gnome

αυτό θα κάνει εγκατάσταση κάποια πακέτα όπως το gmd εφόσον έχετε kde θα είναι περασμένο και το kdm

θα σας ζητήσει ποιο από τα δυο να χρησιμοποιήσετε επιλέξτε gdm

2)Απεγκατάσταση του kde

Κώδικας:

apt-get remove --purge libarts1c2a

με αυτό γίνετε και απεγκατάσταση του siduxcc-common

για να το ξανακάνετε εγκατάσταση

Κώδικας:

apt-get install siduxcc-common

3)αν δεν έχετε αυτό το αρχείο μπορείτε να κάνετε το εξής

Κώδικας:

apt-get remove --purge kde*

μια συμβουλή: αν έχετε σκοπό να βάλετε gnome, είναι καλύτερα να εγκαταστήσετε την xfce έκδοση του sidux γιατί είναι πιο συμβατή με gnome και ήδη έχει ορισμένα από τα πακέτα που θα χρειαστείτε για το gnome

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

@lef50: Οχι ακριβως παρακμιακο, αλλα χειροτερο σε σχεση με το mplayer.

Τα αλλα αχρηστα εινια evolution, gnome games, gnome extra themes (ξερεις με μεγαλα γραμματα και αντιθεσεις), rhythmbox, network-manager (μακρια και αγαπημενοι), avahi-daemon, transmission κλπ

Πληρης λιστα εδω http://packages.debian.org/lenny/gnome

Οντως, σε σχεση με τα αλλα το totem ειναι το πλεον χρησιμο, συγγνωμη.

@lef50: Οχι ακριβως παρακμιακο, αλλα χειροτερο σε σχεση με το mplayer.

Τα αλλα αχρηστα εινια evolution, gnome games, gnome extra themes (ξερεις με μεγαλα γραμματα και αντιθεσεις), rhythmbox, network-manager (μακρια και αγαπημενοι), avahi-daemon, transmission κλπ

Πληρης λιστα εδω http://packages.debian.org/lenny/gnome

Οντως, σε σχεση με τα αλλα το totem ειναι το πλεον χρησιμο, συγγνωμη.

Ευχαριστω φυσικα δεν τιθεται θεμα συγνωμης συνεχιστε για το sidux ειναι πολυ ενδιαφερων.:-)

ΟΚ. Θα το ξαναδοκιμάσω το Σ/Κ πιο προσεκτικά. Με το KDE τι κάνουμε όμως; apt-get install gdm gnome?

Το Ουρέα είναι η τελευταία έκδοση αλλά δεν είναι η ίδια με το Ουρέα preview1. Όπως αναφέρθηκε και πιο πριν κοίτα λίγο τα partition σου και μην κρατήσεις κάποιο παλιό home partition χωρίς να το κάνεις format. αν θες οπωσδήποτε να το κρατήσεις μην το πείς στον installer και κάνε το mount μετά.

αν έχεις σκοπό να φύγεις το kde καλύτερα να βάλεις την έκδοση με xfce που είναι πιο συμβατό με gnome (έχει ήδη το gdm και κάτι άλλα πακέτα του gnome) και δεν θα χρειαστεί να βγάλεις το xfce αν δεν θες.

Τα αλλα αχρηστα εινια [...] transmission

:mad::mad::mad:

Transmission rulez!!

Όπως αναφέρθηκε και πιο πριν κοίτα λίγο τα partition σου και μην κρατήσεις κάποιο παλιό home partition χωρίς να το κάνεις format. αν θες οπωσδήποτε να το κρατήσεις μην το πείς στον installer και κάνε το mount μετά.

Αυτό θα είναι μάλλον :o

Εγω παντως για να θεωρησω εναν torrent client καλο, πρεπει να εχει το interface του μtorrent! Δεν θελω να μοιαζει με εναν απλο download manager, θελω και αλλα αχρηστα γυρω γυρω να τα βλεπω!

Και επειδη τωρα το ειδα, γιατι το deluge μου βρισκει την πορτα κλειστη, ενω το transmission ανοιχτη? Την ιδια πορτα παντα, 6991 tcp.

Εγω παντως για να θεωρησω εναν torrent client καλο, πρεπει να εχει το interface του μtorrent! Δεν θελω να μοιαζει με εναν απλο download manager, θελω και αλλα αχρηστα γυρω γυρω να τα βλεπω!

Και επειδη τωρα το ειδα, γιατι το deluge μου βρισκει την πορτα κλειστη, ενω το transmission ανοιχτη? Την ιδια πορτα παντα, 6991 tcp.

τι να σου πω:shock::shock::shock:

εγω τρεχω το wizard στην αρχικη εγκατασταση και αυτο ειναι

απο ταχητα παει κοματια και ειναι και απκετα ελαφρης οχι ομως τοσο οσο ο τρανσμισιον:P

(παντα για δεβιαν μιλαω;))

τωρα το μονο που παει το μυαλο μου ειναι να εχεις πειραξει με το χερι τα iptables και να κανες καποια π@π@ρια

φιλικα παντα;)

Αυτή τι στιγμή έχω στο pc μου windows και ουμπούντου.Όμως με τα ουμπούντου έχω κάποιο πρόβλημα με την κάρτα γραφικών και έτσι αποφάσισα να δοκιμάσω το sidux να δω μπας και έχει διαφορα.Πιο συγκεκριμένα να σας δώσω λίγο να καταλάβετε,όταν είχα πάει να κάνω εγκατάσταση το ουμπούντου μετά από ένα σημείο τις εγκατάστασης ο υπολογιστής σταμάταγε να δίνει σήμα στην οθόνη.Μετά δοκίμασα εγκατάσταση ουμπούντου σε safe mode, έτσι ήταν ok.Μετά αφού εγκαταστάθηκαν και πήγα να περάσω drivers το geforce 6800gs που έχω μετά από πολύ κόπο τα κατάφερα.Το θέμα είναι ότι ήταν λίγο ασταθές δηλαδή άρχισα να παίζω λίγο με το linux για να το δω και πολλές φορες είχε αποτέλεσμα να σταματήσει να βλέπει την κάρτα γραφικό και να είμαι σε ένα έχω αθλια γραφικά.τελοσπάντων μην πολυλογώ άλλο με αυτό το πρόβλημα :P.Επειδή βαρέθηκα λοιπόν όλα αυτά με το ουμπούντου αποφάσισα να βάλει sidux.Παο να κάνω εγκατάσταση του sidux κάνω boot από cd και μου βγαίνουν τα εξής: Grub loading,please wait..., error 17.Αυτά sorry αν φλυάρησα λίγο :P

Δεν μπορω να σε βοηθησω αμεσα βρηκα αυτο "There are three different situations when we can get GRUB error 17,

When trying to boot Linux (in a computer with only one hard disk)

When trying to boot Linux or Windows (in a computer with more than one hard disk)

When booting Windows (if you only have one hard disk)" εδω που εχει τα λαθη του grub http://users.bigpond.net.au/hermanzone/p15.htm#17

Εγκατέστησα το Sidux KDE με βασική γλώσσα τα ελληνικά. Το password είναι με λατινικούς χαρακτήρες και μετά το boot το πληκτρολόγιο είναι στα ελληνικά.

Δε βρίσκω με ποιο συνδιασμό πλήκτρων γίνεται η εναλαγή του πλ/γίου με αποτέλεσμα να μη μπορώ να κάνω log in.

Παρακαλώ τη βοήθειά σας.

Εγκατέστησα το Sidux KDE με βασική γλώσσα τα ελληνικά. Το password είναι με λατινικούς χαρακτήρες και μετά το boot το πληκτρολόγιο είναι στα ελληνικά.

Δε βρίσκω με ποιο συνδιασμό πλήκτρων γίνεται η εναλαγή του πλ/γίου με αποτέλεσμα να μη μπορώ να κάνω log in.

Παρακαλώ τη βοήθειά σας.

δοκίμασε να μπεις από liveCD και να αλλάξεις το keyboard layout μέσα στο config file του xorg (/etc/X11/xorg.conf). Κάπως έτσι μοιάζει το keyboard section του xorg.conf

>
Section "InputDevice"
       Identifier      "Keyboard 0"
       Driver          "kbd"
       Option          "CoreKeyboard"
       Option          "XkbRules"              "xorg"
       Option          "XkbModel"              "pc105"
       Option          "XkbLayout"             "us,ca"
       Option          "XkbOptions"            "altwin:super_win"
EndSection

εσένα εκεί που λέει XkbLayout μάλλον θα γράφει gr ή el. άλλαξε το σε us . κάνε ένα backup το config file πριν κάνεις αλλαγές.

δεν ξέρω αν θα δουλέψει αυτό αλλά είναι το μόνο που μπορώ να σκεφτώ..

Για δοκίμασε και με το εξής:

Ctrl + Alt + K, λογικά θα πρέπει ν' αλλάξει. Αυτή είναι η στάνταρτ που υπάρχει στο σύστημα , δεν ξέρω άν δουλεύει πριν το login

Για δοκίμασε και με το εξής:

Ctrl + Alt + K, λογικά θα πρέπει ν' αλλάξει. Αυτή είναι η στάνταρτ που υπάρχει στο σύστημα , δεν ξέρω άν δουλεύει πριν το login

χλωμό να δουλέψει για 2 λόγους. αν δεν είναι επιλεγμένη η επιλογή include latin layout στα options του kde τότε το λατινικό Κ θα διαβαστεί σαν ελληνικό Κ και το layout δεν θα αλλάξει. ο άλλος λόγος: το δοκίμασα στο pc μου στο login screen και δεν πέτυχε.

υπάρχει ακόμη ένα πρόβλημα. δεν ξέρουμε αν έχει και 2ο layout..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...