Προς το περιεχόμενο

[INFO] Sidux

teliparas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ετρεξα την xfce version καμμια ωρα η διανομη συνδεθηκε ευκολα να σας πω ομως οτι δεν βρηκα ακρη με το ελληνικο πληκτρολογιο, την sidux 2007-4 (kde) αρνηθηκε να την τρεξει το pc μου(acer e261 linux) την ειχα ομως τρεξει στο προηγουμενο μηχανημα εναν φορητο toshiba θυμαμαι ειχα βρη στο kde ευκολα το ελληνικο πληκτρολογιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Τελικα δεν ειμαι ο μονος αλλεργικος* στο kde απ'οτι βλεπω.

Ο βασικοτερος λογος αποστροφης για μενα ειναι το kde.

Ο δευτερος ειναι τα πολλα modules και services που εχει ενεργα απο default, πχ isdn!

Ο τριτος ειναι οτι το πανεμορφο sidux control panel ειναι προεγκατεστημενο μονο στο kde :P !

* Δεν ξερω για εσας, αλλα εγω οταν ψαχνω μια ρυθμιση στο kde και δεν τη βρισκω, τρελαινομαι.

- Σε καμια διανομη με kde δεν καταφερα να αλλαξω το θεμα του kdm χωρις να βαλω ενα πακετο που θα επρεπε να υπαρχει απο πριν.

- Θελει logout-login για να αλλαξει τον κερσορα του ποντικιου. Ακομα και τα εικονιδια θελουν ειδικη διαδικασια, εκτος απο το extract στο ~/.icons για να δουλεψουν. Στον 21ο αιωνα ειμαστε!

- Γενικα, ενα αχανες περιβαλλον ρυθμισεων.

Τελικα δεν ειμαι ο μονος αλλεργικος* στο kde απ'οτι βλεπω.

Ο βασικοτερος λογος αποστροφης για μενα ειναι το kde.

Ο δευτερος ειναι τα πολλα modules και services που εχει ενεργα απο default, πχ isdn!

Ο τριτος ειναι οτι το πανεμορφο sidux control panel ειναι προεγκατεστημενο μονο στο kde :P !

* Δεν ξερω για εσας, αλλα εγω οταν ψαχνω μια ρυθμιση στο kde και δεν τη βρισκω, τρελαινομαι.

- Σε καμια διανομη με kde δεν καταφερα να αλλαξω το θεμα του kdm χωρις να βαλω ενα πακετο που θα επρεπε να υπαρχει απο πριν.

- Θελει logout-login για να αλλαξει τον κερσορα του ποντικιου. Ακομα και τα εικονιδια θελουν ειδικη διαδικασια, εκτος απο το extract στο ~/.icons για να δουλεψουν. Στον 21ο αιωνα ειμαστε!

- Γενικα, ενα αχανες περιβαλλον ρυθμισεων.

Ακριβώς. Θαυμάζω το KDE για τις καινοτομίες του αλλά πραγματικά για καθημερινή χρήση, όσο και αν προσπάθησα δεν...

οντως εχει τοσες ρυθμισεις που χανεσαι

αλλα που θα παει θα το συνηθησω

+1 πολλεςφορες ψαχνω κατι και δεν το βρισκω για αυτο κοκκινιζα και το σουταρα

οσο για το sidux control center ειναι κατα την ταπηνη μου γνωμη π@π@ρια

υπαρχει ηδη πινακας ελεγχου..δε θελω και δευτερο

ενας ειναι υπεραρκετος(gnome addicted)

get a grip...!!:P

Από τι μία μας λέτε ότι σας αρέσει να ψάχνετε τον κώδικα και να "παίζεται" με της συσκευές σε ένα λίνουξ μηχάνημα κ από την άλλη σας χαλάει το 2ο control panel?!:P

Πάντως το KDE το συνήθισα ποιο γρήγορα από το gnome.!:)

@teliparas: Αυτος ο πινακας δεν μετραει. Ειναι για να φτιαξεις το χαος του kde.

Αντιθετα το sidux control panel, οπως και να το κανουμε ειναι καινοτομια για debian based λειτουργικο. :P

οντως εχει τοσες ρυθμισεις που χανεσαι

αλλα που θα παει θα το συνηθησω

+1 πολλεςφορες ψαχνω κατι και δεν το βρισκω για αυτο κοκκινιζα και το σουταρα

οσο για το sidux control center ειναι κατα την ταπηνη μου γνωμη π@π@ρια

υπαρχει ηδη πινακας ελεγχου..δε θελω και δευτερο

ενας ειναι υπεραρκετος(gnome addicted)

το siduxcc καμία σχέση με το kde control center (αν αναφέρεσαι σε αυτό). το siduxcc δεν μπορεί να κάνει κανένα από τα πράγματα που κάνει το kde control center και το αντίθετο. το siduxcc απλά ενσωματώνει με αρκετή απλότητα μπορώ να πω διάφορες sidux specific και μη λειτουργίες πχ kernel remover, apt-get update, ρύθμιση καρτών δικτύου κτλ. φυσικά ότι κάνει το siduxcc μπορεί να γίνει και χωρίς αυτό αλλά μου αρέσει που μαζεύει λειτουργίες άσχετες μεταξύ τους και τις βάζει σε ένα πρόγραμμα..

-----Προστέθηκε 18/11/2008 στις 08 : 26 : 57-----

Προσπάθησα να το βάλω πριν ένα μήνα. Εκτός του ότι είχε KDE είχε και ένα σφάλμα o installer και δεν προχωρούσε η εγκατάσταση. Έφτιαξαν αυτά τα δυο bug?

το ότι έχει kde δεν θεωρείτε σφάλμα ;)

ορισμένα σφάλματα στον installer έχουν διορθωθεί και ο installer αναβαθμίζεται και αλλάζει συνεχώς. όταν βρίσκετε κάποιο bug το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ενημερώσετε τους devs κάνοντας ένα ποστ στο φόρουμ (είτε στο ελληνικό είτε στο sidux.com) ή αναφέροντας το πρόβλημα στο irc. Προσωπικά δεν είχα κανένα πρόβλημα με τον installer στα τελευταία 2 releases (νομίζω υπήρχε μεγάλο πρόβλημα στην preview έκδοση του Ουρέα)

παιδια δεν ειμαι gkeek αλλα οπως και να το κανουμε καποιες δουλιες ειναι για κονσολα και μονον πως να το κανουμε

μου κανει κατι σε synaptic το οποιο οπως και να το κανουμε περιοριζει το οπλοστασιο του APT

παντως ενα ειναι το βεβαιο το sidux θα μεινει για αρκετο καιρο στον υπολογιστη μου

φιλικα

sidux-2008-03-ourea-kde-lite-i386-200809221818.iso και sidux-2008-03-ourea-xfce-i386-200809221832.iso πρεπει να ειναι οι τελευταιες και τελικα μου αρεσανε μπορω ως αρχαριος να πω και αυτην με το kde η ourea ετρεξε στο pc μου.

Τελικα καταληξαμε οτι το μονο πραγμα που εμποδιζει την ραγδαια εξαπλωση του sidux ειναι το kde :P

Κατα τα αλλα ειναι μια εξαιρετικη διανομη με ενα υποβαθρο που πολλες διανομες το εχουν, αλλα μονο το sidux το εκμεταλευεται στο επακρο.

@Αδμιν: Αν δεν σε πειραζει να εχεις ολα τα παρελκομενα του gnome οπως totem και αλλες παρακμες, ναι. Αλλιως gnome-core για να σου βαλει μονο τα βασικα (gedit, panels, nautilus, file roller κλπ)

@Αδμιν: Αν δεν σε πειραζει να εχεις ολα τα παρελκομενα του gnome οπως totem και αλλες παρακμες, ναι. Αλλιως gnome-core για να σου βαλει μονο τα βασικα (gedit, panels, nautilus, file roller κλπ)

Καλησπερα γιατι θεωρεις το totem παρηκμασμενο και ποιες ειναι οι αλλες παρακμες ευχαριστω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...