Προς το περιεχόμενο

[INFO] Sidux

teliparas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

μετακομιζωωωω,,,,

μεχρι και χθες σιχομοθν το κδε και το θεωρουσα βαρυ ακομα και το kde-core σε sid

μια ομως και το σιδ ειναι σταθερο εχω πολυ χρονο για παιχνιδια:-)

ετσι λοιπον εβαλα το sidux σε ενα παλιο λαπτοπ που εχω για τετοιες δουλεειες

και το θαυμα εγινε αυτο αναστηθηκε στην αρχη λεω ιδεα μου θα ειναι αλλα μονο ιδεα μου δεν ηταν με κδε πετουσε

κατεβαζω λοιπον και το amd64 iso για να το δω πως παει στο βασικο μου pc

ετρεχαν τα σαλια μου

δεν κρατηθηκα και το εγκατεστησα (7 λεπτα εκανε για νακαταλαβει ενα δισκο 250gb:confused:)

οταν το τρεξα κανονικα .... καλα οτι και να πεις ειναι λιγο

και απο σταθεροτητα ολα οκ

το μονο ασχημο το κδε ειναι αλλα ειναι μια ευκαιρια να συμφιλιωθουμε:lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Μολις ειδα αυτο

>Package: [b]sidux-binary-gfx[/b]
Priority: extra
Section: contrib/x11
Installed-Size: 92
Maintainer: Andreas Weber <[email protected]>
Architecture: all
Version: 1.0.34
Depends: module-assistant, hwinfo
Recommends: menu
Filename: pool/contrib/s/sidux-binary-gfx/sidux-binary-gfx_1.0.34_all.deb
Size: 15478
MD5sum: ab82caffe09a63c185b8d1e3966ad569
SHA1: 308a586a870157bd1a84659da6adfe7c4587e38a
SHA256: 3b031480b4d0a4e0537d1d70fd9cccf9244b26913eba262cb3bdb829e541d405
Description: [b]build and install nvidia/ati kernel modules
This package will help user to create and install nvidia/ati binary drivers
and take care about xorg configuration[/b].

:o :O :o

Μπραβο στους developers.

Ubuntu what? Not even on your best day!

@chek2fire: Σκεφτομουν πριν καιρο, τι ειναι αυτο που κανει το ubuntu τοσο πια user friendly. Οποτε τα εβαλα κατω και προσπαθησα να βρω κατι αναλογο στο sidux. Το debian το αφηνουμε απεξω. Χωρις βαθμολογιες και ανοησιες, παραθετω μια μια την συγκριση στα σημεια.

1) Μιας και τα 2 βασιζονται στον ιδιο package manager για εγκαταστασεις, updates κλπ ας δουμε πως κανει περισσοτερο user frienly αυτη τη διαδικασια η καθε διανομη.

Ubuntu: Εχει τον update manager στο tray που ειδοποιει για updates και τα κανει οταν χρειαζεται με απλο τροπο.

Sidux: Ο hermes προχωραει ενα βημα παραπερα δινοντας διαφορες πληροφοριες και συμβουλες για το καθε πακετο που προκειται να γινει update. Και δεν μιλαμε για στεγνες πληροφοριες πακετου που εχει το apt. Εχει κατι σαν σχολια απο τους devs.

2) (επεκταση του παραπανω). Πως θα εγκατασταθει ενα νεο πακετο? Δεν μιλαμε για το synaptic που κανει τα παντα, αλλα για ενα απλοικο frontend.

Ubuntu: Εχει το Add/Remove programs που αναλαμβανει να εγκαταστησει τα δημοφιλεστερα προγραμματα ανα κατηγορια απο μια λιστα. Επισης αναλαμβανει νομιζω και την ενεργοποιηση των restricted, universe και multiverse repos.

Sidux: Εχει το "metapackage installer" και τα πακετα κατηγοριοποιημενα με καπως διαφορετικο τροπο. Επισης ενεργοποιει τα contrib και non-free repos.

3) Διαχειρηση δικτυων, κυριως ασυρματων.

Ubuntu: Εχει τον network manager. Δεν επεκτεινομαι παραπανω, ολοι βλεπουμε καθημερινα τα προβληματα του.

Sidux: Ceni. Ενα απλοικο προγραμματακι σε ncurses για τη ρυθμιση βασικων και μη παραμετρων οπως wep keys και τα συναφη encryptions.

4) Drivers κλειστου κωδικα και drivers γενικοτερα

Ubuntu: Εχει τον hardware drivers manager που αναλαμβανει να βρει οχι μονο drivers για την καρτα γραφικων, αλλα και για wireless ή οτι αλλο απαιτει τετοιους drivers. Υπαρχει παντα και το envyng που αναλαμβανει να εγκαταστησει τους drivers κατεβαζοντας τους απο την ati/nvidia.

Sidux: Ω ναι! Sidux-binary-gfx! Κανει τη δουλεια του envyng μονο, μονο που εχει μια μικρη διαφορα. Το debian δεν δινει ετοιμα binary πακετα με τα modules* , δινει τον πηγαιο κωδικα και μαζι το module-assistant. Καλη λυση, αλλα απαιτει τερματικο! Εδω μπαινει το παραπανω προγραμμα σαν gui για την ολη διαδικασια.

Αυτα τα 4 προγραμματα δεν ειναι του debian! Ειναι φτιαμενα απο τους devs του sidux για να απλοποιησουν τη διαδικασια, οπως ειναι τα αντιστοιχα τους απο τους ubuntu devs (εκτος του network-manager).

Φυσικα, εχω παραπονα απο το sidux, αν θελετε τα αναφερω. Αλλα δεν ειναι τοσο σχετικα με το user friendlyness.

*Το debian εχει να "θρεψει" 12 αρχιτεκτονικες και 3 branches ανα αρχιτεκτονικη. Με εναν απλο υπολογισμο καταλαβαινεις οτι απο το nvidia-source πρεπει να βγουνε και να ελεγχθουνε 36 πακετα εναντι μολις 2 για το ubuntu.

για το 4..

το εργαλείο του sidux στο οποίο αναφέρεσαι όταν βγαίνουν καινούργιοι drivers και εκδόσεις πυρήνα κάνει αναβάθμιση/εγκατάσταση από μόνο του σαν τον manager του ubuntu; νομίζω αυτή την δυνατότητα δεν την έχει ούτε το envyng..

επίσης αν έχεις όρεξη πες και τα παράπονα σου από το sidux έτσι για να έχουμε κάτι σαν review :-)

εχω διλωσει φιλος του ubuntu ΑΛΛΑ

το sidux παει ενα βημα παραπερα απο ολες τις debian based διανομες και αυτο γιατι ενω ολες προσπαθουν να μην ειναι debian το sidux προσπαθει να ειναι οσο πιο κοντα γινεται στο debian

οσο αφορα τη φιλικοτητα ειναι ισαξιες

οσο αφορα την ταχητητα ...δε θα σχολιασω

οσο παλι αφορα τη σταθεροτητα παλι το sidux υπερτερει μιας και ειναι rolling release και οχι της snapshot του sid

μονο αυτο το kde 3 να μην ειχε. δεν μπορω να το χωνεψω με τπτ.

κατα τα αλλα καταπληκτικο ειναι. και μονο που εχει αυτο το καταπληκτικο manual αρκει (μπραβο και στα παιδια που το μετεφρασαν στα ελληνικα νμζω edhunter/grigris).

υπαρχει και φορουμ το οποιο φαινεται στην υπογραφη του edhunter.

μονο αυτο το kde 3 να μην ειχε. δεν μπορω να το χωνεψω με τπτ.

κατα τα αλλα καταπληκτικο ειναι. και μονο που εχει αυτο το καταπληκτικο manual αρκει (μπραβο και στα παιδια που το μετεφρασαν στα ελληνικα νμζω edhunter/grigris).

υπαρχει και φορουμ το οποιο φαινεται στην υπογραφη του edhunter.

+1

+ευκερια να γνωρισω το κδε...παντα επερνε ποδι απο τον υπολογιστη μεσα σε 1-2 μερες:o:o:o

και για να με και ηληκρινης τωρα που το ψαχνω το κδε μμ..καλο ειναι αλλα πολη λεεπτομερια ρε παιδια

Γιατί ρε παιδιά ωραίο είναι το KDE :) Θυμάμαι στην έκδοση 7.1 του redhat το πρωτογνώρισα..συμπαθητικότατο :)

Να ευχαριστήσω τον λεφ50 που μου είπε για το συγκεκριμένο thread:)

Προσπάθησα να το βάλω πριν ένα μήνα. Εκτός του ότι είχε KDE είχε και ένα σφάλμα o installer και δεν προχωρούσε η εγκατάσταση. Έφτιαξαν αυτά τα δυο bug?

Προσπάθησα να το βάλω πριν ένα μήνα. Εκτός του ότι είχε KDE είχε και ένα σφάλμα o installer και δεν προχωρούσε η εγκατάσταση. Έφτιαξαν αυτά τα δυο bug?

προφανως ησουν επιπολεος στο partitionng:lol::lol::lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...